Vi säger varmt välkommen till Väsby Hockey till forwarden Albin Karlsson som närmast anländer från seriekollegan Wings HC, Arlanda. Tjugotreåriga Albin är en spelare som fått en fin hockeyutbildning vilken kryddades med fyra säsonger i USA. Först blev det två säsonger i ligan NAHL och det framgångsrika spelet där ledde fram till att Albin belönades med kontrakt i ligan NCAA.

 

Det var väldigt lärorika säsonger för Albin som i grunden är en målfarlig och skridskostark spelare men som i den kvalitetsstarka Collegeligan, NCAA även utvecklade sitt defensiva spel. Tillbaka på svenska rinkar den gångna säsongen i Wings, så tillhörde Albin deras absolut mest tongivande spelare och det ledde bland annat fram till tretton inskjutna mål.

 

Sportchef Tom Tärnström om övergången.

 

Albin är en spelare vi haft ögonen på ett tag. Han är en skridskostark högerfattad forward som har en gedigen hockeybakgrund. Han har bland annat spelat två säsonger i högsta collegeligan i USA vilket är ett riktigt bra kvitto på hans kvalitéer. Vidare har Albin visat en stor vilja att komma hit och fortsätta sin utveckling vilket vi värderar högt. Vi har stora förhoppningar att han i en bättre miljö ska blomma ut ordentligt även på svensk mark kommande säsong.

 

Foto: Sarah Amend