Tjugoåtta sekunder in i första övertidsperioden tog Väsby Hockeys säsong slut. Piteå satte då nämligen sitt andra mål i matchen och gick segrande ur en tät och spännande match där bägge lagen verkligen kramade ur allt ur sina kroppar.

 

Otroligt bra krigande av grabbarna idag säger tränare Markus Odén. I övertid kan vad som helst hända och idag vann Piteå. Jag och Viktor är väldigt stolta över hur spelarna tävlat om allt hela säsongen. Det känns otroligt tomt just nu eftersom den här gruppen av karaktärer förtjänar det bästa. Jag vill tacka alla supportrar för ert stöd. Vi ses säsongen 17-18!

 

Väsby Hockeys fantastiska säsong har då tyvärr kommit till sin ändstation. Det blev norrbottningarna Piteå Hockey som blev Väsbys banemän och det är bara att lyfta på hatten till Piteås bägge matcher i Vilundahallen och önska dem lycka till i deras fortsatta resa mot Allsvenskan.

 

Om Piteå tog tillvara på chanserna i lördags så fick de idag desto svårare att hitta rätt bakom en för dagen fantastiskt spelandes Måns Johansson. Det var nämligen Måns som spelade den största enskilt avgörande rollen i att Väsby faktiskt tog matchen till övertiden.

 

För Piteå startade matchen klart bäst och de kände nog ett litet mentalt övertag i och med storsegern på samma is mindre än ett dygn innan dagens match. De skapade de klart bästa chanserna i matchens början men den omutlige Måns hade bara startat sin kamp mot de vitklädda gästerna.

 

Väsby fick ödsla mesta energin med att hålla Piteå på utsidan och hade svårt att skapa offensiva lägen till en början. Men sakta men säkert i perioden började laget skapa något som liknade chanser och till slut kom läget som Väsby tog tillvara på och tog ledningen i matchen.

 

En snabb omställning gav ett rykande hårt skott av Johan Sellerstrand. Skottet vinande dock strax över målvakt Joel Vännströms ribba. Men Väsby vann sargduellen och den som vann duellen och sedermera drog sig framåt mot mål var backen Robin Karlsson. Han fick sedan tillbaka pucken och drog i en position nära mål till och satte pucken under armen på Vännström.

 

Målet gjorde att Piteås offensiv bedarrade betänkligt efter deras första fina tio minuter i matchen och perioden avslutades sedan helt jämnt där Väsby kunde sticka upp och skapa en del oreda i Piteås försvar.

 

I den andra perioden hittade Piteå tillbaka till sina grunder och satte Väsby under ett rejält grepp. Det var bastant, intensivt och ihållande och Väsby fick med alla näbbar och klor inrikta all energi till att hålla målnollan intakt.

 

Den som stred bäst av alla i Väsby var målvakt Måns Johansson som framförallt under de inledande minuterna var fullständigt lysande.

 

Precis som under den första perioden klarade Väsby av Piteås anstormning och från mitten av perioden och framåt klev laget fram och satte större press på gästerna.

 

Matchen fick då en annan skepnad där spelet öppnade upp sig betydligt och det blev en matchbild som klart och tydligt passade Väsby bäst.

 

Lagen började byta chanser med varandra och ytorna öppnade framförallt upp sig för Väsby som lät sitt snabba spel tala för sig. Avslutningen av perioden blev Väsbys bästa i matchen och under dessa minuter var laget inte långt ifrån en utökning i målprotokollet.

 

Men Väsbys fräna offensiv från slutet av mittakten hade laget inte med sig in i den sista perioden. Piteå som behövde ett mål för att ta matchen till en förlängning jagade mest och var laget som dominerade matchhändelserna i den sista perioden.

 

Inledningen av perioden tillhörde gästerna precis som de två tidigare hade gjort. Väsby drog på sig en utvisning redan i den andra minuten och Piteå fick möjlighet att intensifiera sin press.

 

Det underläget klarade Väsby men strax därefter kom ändå Piteås kvittering. Väsby förlorade en närkamp där store och starke Sebastian Harila tog sig fram längs kanten och vek in framför mål innan han hittade en liten lucka mellan benen på Måns Johansson.

 

Matchen gick därefter in i ett ställningskrig. Piteå var mest spelförande men Väsby kämpade och slet och gav verkligen allt för att hålla Piteå stången.

 

Mot allra slutskedet av ordinarie tid kom en situation som blev något omdiskuterad. I den näst sista minuten åkte nämligen Lubomir Fetkovic på en huvudtackling och blev liggandes kvar på isen. Domaren tog dock ingen utvisning och minuten senare kom istället Piteå i ett bra läge där Väsby bryskt drog ned Piteåspelaren vilket innebar att Väsby fick avsluta matchen i numerärt underläge.

 

De fyrtiosex avslutande sekunderna av tredje perioden klarade Väsby av men överläget fick Piteå ta med sig in i första övertidsperioden. Det blev också ett läge som Piteå tog tillvara på. Tjugoåtta sekunder tog det innan matchen var över. Ett skott som gick strax utanför Måns vänstra stolpe studsade i sargen och pucken gled rakt tillbaka till en framför mål parkerade Piteåspelare i form av Sebastian Harila som slog in avgörande pucken i en tom kasse.

 

Snabbt, något snöpligt men ett surt faktum och Väsbys säsong var därefter över.

 

Sammanfattningsvis så blev ändå säsongens sista match en härlig kvalhistoria som bjöd på en skön kamp under matchens samtliga minuter. Väsby kämpade väl men Piteås något tyngre spel föll till slut avgörande.

 

Vi kan inte göra annat än att tacka Piteå för tre härliga matcher och trots det snöpliga slutet idag blev säsongens sista match något som Väsby kan ta med sig till in till försäsongen. Laget har gjort det fenomenalt bra och verkligen varit en frisk fläkt under hela säsongen där Väsby lyft sig ju starkare motståndet blivit. Laget var till slut ett ynka mål från Playoff 3. Vem kunde tro det när säsongen startade i September!

 

Grisligan

 

Måns Johansson tar hem säsongens tre sista grisar efter en väldigt fint genomförd match där han var den största enskilda orsaken till att Väsby sånär kunde gå vidare till Playoff 3.

 

Två grisar ges till frejdiga och stabila backen Rasmus Sörgardt som avslutade säsongen med sin förmodligen bästa spelade match. Där kan man verkligen snacka om härlig timing.

 

Sista grisen ges slutligen till hans vapendragare i defensiven, Robin Karlsson som ännu en gång gjorde en solid insats där hans tempostarka spel och spelskicklighet ännu en gång kom ut till sin rätt.

 

Förutom denna trio vill jag även lyfta fram övriga backar i laget som så länge höll Piteå stången och framåt sett var Jacob Lundin, Johan Wictorsson samt Felix Fjällkeborn Väsbys vassaste offensiva vapen.

 

Väsby Hockey vill slutligen tacka publik, sponsorer och ni andra som stöttat laget under säsongen och ser fram emot att få se er hjälpa klubben även kommande säsong.

 

Foto: Arne Rundlöf