Efter den sköna vändningen och skalpen borta mot Piteå Hockey i torsdags har Väsby Hockey nu slagläge i avgörandets stund när returmötet klockan 17.00 spelas i Vilundahallen.

 

En seger till och ett Playoff 3 avancemang är klart. Förlust på lördag så väntar en tredje och avgörande match söndag eftermiddag i Vilundahallen. Spännande och härligt på en och samma gång. Säsongen har blivit rejält förlängd och visst är det härligt att Vilda Väsby äntligen är ordentligt tillbaka på Sveriges hockeykarta igen.

 

För segern borta i LF Arena i torsdags fick många att höja sina ögonbryn. Piteå ses nämligen som ett än starkare lag än fjolårets upplaga som var en övertidsseger från att avsluta SSK:s säsong under fjolåret. Skalpen är med andra ord minst sagt meriterad och med det sagt förstår ni nog alla att det kommer att bli en riktigt tuff match under lördagen där Piteå lär komma laddade till tänderna.

 

En hos norrbottningarna som kanske kommer mest laddad av dem alla är backen Viktor Nilsson. Det är samma Viktor som startade säsongen i Väsby Hockeys dress men som under november månad vände hemåt till moderklubben. Han var riktigt duktig i torsdags och låg bland annat bakom Piteås två första mål i matchen via ett mål och en målgivande assist. Så här går Viktors tankar inför matchen.

 

Hej Viktor! Det började bra för er i LF Arena men det slutade verkligen i moll. Hur skulle ni från Piteås sida vilja beskriva den första playoff 2 matchen?

Tjenare, ja vi börjar väl helt okej går ifrån till 3-0 men sen i andra börjar vi göra grejer som vi inte brukar göra och då straffar det sig. Vi är lågt ifrån nöjd vi kommer inte upp i någon nivå.

 

Jag tycker att du gjorde en väldigt fin match och du låg ju även bakom de två första målen i matchen via ett mål och en målgivande assist. Vad säger du om din egen insats i matchen?

Ja, det händer ju inte varje dag direkt! Ja, det gick väl helt okej för egen del men så länge man inte vinner är det svårt att vara nöjd.

 

Du startade ju upp säsongen i Väsby och på lördag kommer du för andra gången år 2017 ner till Vilundahallen för en match. Vad är känslorna inför det?

Ja precis! Givetvis är det lite speciellt när man känner alla. Men när det väl är match så gör man ju allt för att vinna så det spelar inte så stor roll.

 

Nu är det verkligen vinna eller försvinna för er del på lördag. På vilket sätt tror du det påverkar ert sätt att spela?

Det är mycket hockey kvar, vi ska spela vårt spel och vara noggrannare än sist. Vi kommer gå ut som vanligt, vi har varit i denna situation förut.

 

Trots förlusten i första matchen, vad tycker du ni kan ta med er från denna?

Vi gör fyra mål, det borde räcka i vanliga fall så det var ju bra. Det tar vi med oss!

 

Vad tror du på för typ av matchbild nu på lördag?

Bra fart, kamp och fysiskt spel!

 

Slutligen Viktor, hur går det nu på lördag och varför tror du det?

Vi vänder på steken och vinner för vi ska göra allt för att detta ska ske.

 

// # 7 – Viktor Nilsson – Piteå Hockey

 

Viktor var en framgångsrik back i Piteå och hans motsvarighet i Väsby under torsdagen var Robin Karlsson. Denna spelskickliga och rörliga back firade där stora triumfer och det är ett spel som vi mer än gärna vill se honom fortsätta med.

 

Jag har fått några ord med Robin inför matchen och hans tankar inför lördagens härliga kvalfest är enligt följande.

 

Hej Robin! Vilken match det blev mot Piteå. 3-0 underläge efter första perioden och så går vi och vänder på steken i andra perioden och vinner med 4-5. Vad har du att säga om matchens olika sekvenser och skeden?

Tja, jag tycker inte vi var riktigt med från start i matchen men sen i andra så kommer vi ut och börjar tävla och tar över matchen och lyckas vända och vinna.

 

Vi låg ju som sagt under efter den första perioden med hela tre mål men jag tycker inte att underläget speglade matchbilden. Vad pratade ni om i periodpausen inför den andra perioden?

Vi pratade om att vi måste komma ut och tävla, få puckar mot mål och ha driv på kassen. Det är så många av våra mål har gått till i matcher och vi lyckades även hitta framgång i de den här matchen.

 

Där gick det sedermera verkligen som på räls och du startade upphämtningen, spelade fram till kvitteringen och satte själv 3-4. Berätta lite om dessa mål!

Foppa gör som vanligt mål på de chanserna han får och jag lyckades trycka dit två stycken, båda från tekningar i anfallszon som vi vinner.

 

Nu väntar nästa match i Vilundahallen. Vad är känslorna när vi kan få möjlighet att avgöra matchserien på hemmais?

Det är en bra känsla att kunna ha möjligheten att få avgöra matchserien på hemmais inför våra grymma fans. Vi ska se till att alla som kommer och stöttar oss på lördag får se oss vinna.

 

Piteå spelar nu för att inte säsongen ska ta slut och lär vara ordentligt desperata i sitt spel. Vad blir viktigast för oss att tänka på då?

Det viktigaste är att vi inte låter Piteå spela som de vill utan att vi spelar matchen efter våra villkor för då kommer vi att vinna.

 

Du har ju verkligen kommit igång från din backposition och är verkligen bidragande i såväl defensiven som offensiven. Spelar du ditt livs hockey för närvarande och vad i ditt spel är det som funkar så bra nu tycker du?

Det är skönt att de jag äntligen har börjar producera lite framåt nu. Det känns otroligt skönt! Jag tror att det har att göra med att jag har fått mer förtroende från tränarna och jag har mer istid nu än vad jag hade förut.

 

Du är ju en riktig Väsbykille med Väsby Hockey som moderklubb. Känns det då extra speciellt för dig att vara med i ett gäng som gör sin bästa säsong på nära på ett decennium?

Absolut, jag tycker de är grymt kul att vara en del av den här gruppen! Vi vinner nu på lördag och avslutar den här matchserien.

 

Slutligen Robin, hur går det nu på lördag och på vilket sätt är du bidragande till det och vad har du att säga nu till alla Väsbybor som fortfarande funderar på om de kanske ska ta sig ner till Vilundahallen på lördag?

Jag bidrar gärna med fler poäng framåt och stabil spel bakåt så vi går vidare till nästa omgång i playoff. Därför tycker jag att alla Väsbybor kommer ner till hallen på lördag och stöttar oss!

 

// # 29 – Robin Karlsson

 

I torsdags åkte Väsby upp med några avbräck i truppen. Glädjande nog är dessa två avbräck, Ludvig Wiita-Adamsson och Sebastian Knösch återbördade till returen. Härligt värre och det gör att Väsby kan spela på en större trupp vilket sannerligen är bra då matchen lär bli tempostark och då man behöver ett stort manskap som kan vara med och dra loket.

 

Matchen sänds som vanligt via webben och adressen till sändningen finner ni här.

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-pitea-hc

 

Men vi hoppas att så många som möjligt nu lämnar TV-soffan och kommer ned till Vilundahallen för att bära fram Väsby Hockeys krigare. Laget har gjort en fantastisk säsong och förtjänar allt stöd som de bara kan.

 

Varmt välkomna till kvalfesten!!