Onsdag kväll satte sig Väsby Hockeys iskrigare på bussen för att ta sig de många milen norrut och för att under torsdagen i god tid vara framme till LF Arena i Piteå där det första mötet i Playoff 2 till Allsvenskan äger rum.

 

Detta är det mittersta kvalsteget inför den slutliga kvalserien där lagen SSK och Västerås IK väntar. Det lag av Piteå eller Väsby som vinner detta möte kommer att få spela i Playoff 3 likt fem lag till och slutligen tar sig tre lag från Playoff 3 vidare till denna kvalserie.

 

Men nu är som sagt allt fokus på denna tuffa uppgift för Väsby Hockey. Norrlänningarna Piteå måste trots att Väsby placerade sig ett pinnhål högre än dem i Allettan-tabellen, ses som favoriter i mötet. Piteå är nämligen starkt rustade spelarmässigt och har ett lag som absolut kan ta sig hela vägen vidare till Allsvenska kvalserien. Något som de påfallande nog rätt så ofta tagit sig till de tio senaste åren.

 

För nio år sedan var Väsby senast i Allsvenskt kval och för tio år sedan skedde den så magiska kvalserien där Väsby just mot Piteå hemma i den sista matchen för säsongen så snöpligt tappade en allsvensk plats. Men att kalla detta möte för ett revanschmöte är väl inte helt riktigt med tanke på att Väsby fick sin så kallade revansch redan för några veckor sedan då Väsby slog tillbaka Piteå i Vilundahallen med 6-4.

 

För inför mötet har nog Väsby, trots att Piteå måste ses som favoriter, en liten psykologisk fördel med tanke på att laget tog fyra av sex möjliga mot dem i Allettan. En övertidsförlust senast lagen möttes i LF Arena förbyttes ju till seger under ordinarie tid i Vilundahallen och det gör att Piteå nog har en ganska stor respekt för Väsby inför torsdagens nedsläpp.

 

En spelare som Piteå nog bör se upp för är Väsby slovakiska forwardsess Lubomir Fetkovic som precis som hela laget gjort en fenomenalt bra säsong. Lubo är som vanligt taggad inför matchen och hans tankar inför den är enligt följande.

 

Hi Lubomir! We are most gladly through to the Playoff 2 . What’s your summary to leave of the games against Tranås?

Hey Krister! I am really happy that we made it through Tranås and now we can continue in Playoff2.

 

In both games we played very well until we had 4-0. But then something happened and we almost lost the games to a wildly fighting Tranås. Why do think that happened to us there?

We started in both games very good. We won the first game and then we had 4-0 lead on Saturday so Tranås had to go All-in… And they did so I am glad that it only took two games for us to move in to Playoff 2.

 

We have now won seven games in a row. What in particular are we doing right at the moment?

Everyone is excited and everyone wants to keep on winning games. We work hard and we play as a Team. We are one big Vilda Väsby family.

 

Now with start on Thursday Piteå Hockey will be the next opponent for us. What do you have to say about that?

Piteå will be tough opponent so we have to make sure we are 100% ready on Thursday.

 

We have met them twice and not lost in any of the games at full time. What do you remember about these games?

First game in Piteå we lost in overtime. It was tough lost but we had some struggle with sickness and injuries in our defence before the trip… Second game home we didnt start very good and Piteå scored quick goal…but after that I think we were the better team and we took three points.

 

In these games against Piteå, what will be the most important to focus at when we play?

Against Piteå it will be important to have a good backcheck. Don´t take penalties. Work hard and compete!

 

What do you say about your own season, are you satisfied with it?

My season i think so far so good. I am enjoying to play with such a great teammates.

 

What in your games have you made the most progress do you think?

We are getting better every day. Coaches are doing a great job. And everyone who was watching from beginning of the season can tell that we are making progress every game/week.

 

Finally Lubomir, what will be the resultat on Thursday and why do you think so?

It will be a tough game but I believe we will win on Thursday.

 

// # 24 –Lubomir Fetkovic

 

Väsby kommer till matchen med några avbräck i spelartruppen. Tyvärr missar nämligen duon Ludvig Wiita-Adamsson och Sebastian Knösch matchen. Ludvig som åkte på tuff tackling senast mot Tranås blev där och då skadad medan Sebastian insjuknat under veckan. Men förutom det är övriga i truppen tillgängliga för spel och samtliga är hungriga efter mer.

 

Matchen sänds som vanligt via webben och adressen till sändningen finner ni här.

https://piteahockey.solidtango.com/live/playoff-2-pitea-hc-vasby-ik-match-1

 

Ni som vill se matchen tillsammans med andra Väsbyfans kan ta er till Scandic Hotell, den precis bredvid Vilundahallen. Där ordnas nämligen en hockeykväll och matchen sänds storbildsTV.

 

Nu kör vi igen Vilda Väsby!!