Det är dags för rond två och nu går playoff 1 turen vidare från Småland till Stockholm och Upplands Väsby och klockan 16.00 lördag eftermiddag väntar möte nummer två mellan Väsby Hockey vs Tranås AIF.

 

Förutsättningarna inför matchen är enligt följande. Eftersom Väsby vann det första mötet i Stiga Arena i torsdag så måste Tranås vinna matchen på lördag för att inte deras säsong ska vara slut efter matchen. Det är helt enkelt vinna eller försvinna som gäller för gästerna medan Väsby inte behöver spela med samma press eftersom en tredje och avgörande match väntar på söndag om det är så att Tranås skulle lyckas vinna på lördag.

 

Men Väsby går givetvis för att vinna den här ronden redan på lördag. Laget gjorde till stora delar en fin insats på bortaisen och det var egentligen bara under den sista perioden och till viss del i början av matchen som Tranås hade greppet om matchen. Men smålänningarna avslutade matchen med en desperation i sitt spel och den desperationen lär de på lördag ha med sig redan från start. Väsby är med andra ord förvarnade över vad som troligtvis kommer att vänta och det gäller att röra på benen och låta pucken göra jobbet.

 

En av många i Väsbys lag som brukar göra det är Fredrik Forsberg. Denna sprudlande heta spelare har under spelet i Allettan och nu i kvalet gjort hela arton mål på sjutton spelade matcher. Ett fantastiskt facit och varför det går så bra för Fredrik får ni reda på här.

Hallå Fredrik! Match ett i det allsvenska kvalet är över och det blev lyckosamt eftersom vi slog Tranås med 3-5. Hur skulle du vilja summera matchen?

Första perioden var väldigt avvaktande för vår del och vi gav Tranås onödigt många chanser. Vi växer i matchen efter vårt 0-1 mål och börjar spela vårt spel igen. När vi spelar vårt spel tycker inte jag att Tranås har så mycket chanser men direkt när vi slutar spela som vi kan spela så skapar Tranås farliga chanser och gör även mål på ett par av dem.

 

Var Tranås som du hade tänkt dig och vad i deras spel var svårast att tas sig an tycker du? Helt ärligt hade jag inte så mycket tankar om Tranås utan jag visste bara att Tranås är ett bra lag som gillar att spela med fart. Tranås är ett lag som är bra i deras omställningar och i deras ingångar då de försöker få till ett snabbt första avslut.

 

Efter en bra inledning på matchen från Tranås sida växlade vi upp allt eftersom och du var i högsta grad inblandad i det tack vare ett mål och en målgivande assist på våra två första mål. Berätta lite om målen?

Vårt 0-1 mål får jag en passning av Wiktorsson som jag kan ta in i anfallszon på ett bra sätt och sedan passa till falken som lyckas träffa en Tranås back skridskor och sedan in i mål. 0-2 målet lyckades vi hålla pucken kvar i anfallszon en längre stund och skapade ett bra tryck och tillslut får jag en riktigt bra passning av Robin Karlsson i slottet och kan lägga in 0-2.

 

Du har ju verkligen hittat målkänslan under år 2017. Vad är det som gör dig så målfarlig just nu?

Jag försöker attackera mål i varje byte och ta mig in framför mål. Jag har trivts väldigt bra med min kedja och jag tycker att vi har vuxit enormt tillsammans. Fjälkeborn och Wictorsson är lätta att spela med och vi hittar varandra väldigt bra.

 

Vi kontrollerade ju matchen ganska så klart men efter det att Tranås reducerade till 1-4 blev det lite darrigt. Vad hände där egentligen i vårt spel?

Jag tycker att vi slutar spela vårt spel som vi gjorde så grymt bra i andra perioden och det var därför det kan ha blivit darrigt.

 

Tranås lär ju försöka spela det spel de gjorde mot slutet av matchen då vi blev klart pressade. Hur ska vi kunna hantera det på lördag när nu TAIF slåss för livet för att inte deras säsong ska sluta?

Vi ska komma ut och spel svårt spel från början till slutet av matchen och inte bliv passiva och ge Tranås mer tid.

 

Vad blir viktigast för oss att fokusera på i vårt spel i Vilundahallen tror du?

Följa vår game plan och åka skridskor hela tiden.

 

Slutligen Fredrik, hur går det nu på lördag och på vilket sätt är du inblandad i det?

Vi går vinnande ur striden och jag bidrar med mitt spel och kanske till och med ett mål.

// # 17 – Fredrik Forsberg

 

Som nämnts redan kan vi räkna med ett desperat Tranås redan från nedsläpp. De har ett koppel av giftiga spelare som nu när de slåss för att inte få avsluta sin säsong lär ge allt vad de har.

 

En spelare som vet var målet är beläget och som alltid måste betraktas som ett hot är Tranås Viktor Lennartsson. Han förblev mållös i torsdags och var även den som drog på sig en utvisning mot slutet av matchen efter en infekterad situation. Viktors tankar om det och inför matchen är enligt följande.

Hej Viktor! Match nummer ett är över och för er del blev det ett tråkigt slut. Hur skulle du vilja summera matchen?

Hej! Vi startade väldigt bra och hade bud på ett-två mål. Hade vi fått hål då hade matchen fått ett helt annat förlopp.

 

Ni började matchen väldigt bra och kunde ha tagit ledningen alldeles i början av matchen. Därefter kändes det som att matchen mer och mer gick över till Väsbys del. Har du samma uppfattning som mig?

Första perioden som jag har sagt gav mersmak sen tycker jag att vi blev lite passiva i andra perioden. När vi fick börja jaga så släppte vi till några alldeles för enkla mål.

 

Det här var första gången som du mötte Väsby Hockey. Vad säger du om oss och spelade vi som ni hade tänkt er?

Vi hade scoutat Väsby bra så det var ingen överraskning för oss.

 

För din egen del fick matchen ett tråkigt slut när du åkte på en utvisning och drog på dig ett matchstraff. Var det alla känslor som kom ut där på en och samma gång?

Klart man blir frustrerade när som får klubban avslagen i ett sådant avgörande läge på matchen. Förväntar mig en domare som klarar av en sådan här typ av match på lördag.

 

Nu väntar spel i Vilundahallen för er på lördag och det blir en vinna eller försvinna match för er. På vilket sätt kommer det att påverka ert sätt att spela tror du?

Vi är stärkta av vår prestation och resultatet gick inte vägen den här gången på hemma is men tror absolut att vi kan vända på detta.

 

Ni avslutade matchen i Stiga Arena snyggt. Är det så ni nu kommer att försöka spela från start, med aggressivt spel och skicka många puckar på mål?

Gäller vi får lite medflyt på våra chanser samt inte ge bort så enkla mål som vi gjorde i torsdags.

  

Slutligen Viktor, hur går det nu på lördag och varför tror du det?

Full respekt för Väsby men jag tror givetvis att vi vänder detta. Vi har varit starka på bortaplan hela säsongen.

 

// # 17 – Viktor Lennartsson – Tranås AIF

 

Spelarmässigt lär det inte bli några större förändringar i Väsbys lag sedan sist. Alla är tillgängliga för spel och samtliga är hungriga efter mer.

 

Vi hoppas nu på starkt publikstöd från Väsbyborna för Tranås kommer nämligen upp till matchen med en buss full av supportrar. Ni som ändå inte har möjlighet att se matchen live så finns alltid en möjlighet att se matchen via webben. Adressen till sändningen är enligt följande.

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-tranas-aif

 

Varmt välkomna till kvalfesten!!