Det är dags för den sista matchen i Allettan och viktiga poäng står på spel i kampen om att få den bästa seedningen inför det stundande playoff spelet för Väsby Hockey. Inför matchen ligger Väsby fyra och det innebär att laget får välja motstånd först av alla när motståndaren i playoff spelet ska väljas på måndag.

 

Spelreglerna inför kvalet är ju så att bästa fyran från Allettan Norra och Södra får välja motstånd först. Sedan får näst bästa fyran välja, bästa femman, näst bästa femman och så vidare. Med andra ord gäller lördagens match en hel del för Väsby även fast det för hemmalaget Haninge Anchors gäller mer än så. Laget måste nämligen vinna samtidigt som deras värsta konkurrenter om en plats till playoff, Östersund och Kalix måste förlora eller maximalt knipa en poäng. Det gör att matchen i högsta grad blir en levande sådan så räkna med fullt ös från bägge lagen direkt efter nedsläpp.

 

Det är också två formstarka lag som möts där Väsby kommer till matchen med fyra raka segrar och Haninge med tre. Framförallt så måste man väl säga att Haninges segerrad är exceptionell med tanke på att laget för bara några omgångar sedan låg klart sist och långt in i Allettan näst intill var helt uträknade.

 

Men segrar mot i tur och ordning Hudiksvall, Östersund samt Piteå har alltså fört dem rakt in i racet och en spelare som absolut varit tongivande i lagets segrar är den duktige centern Johan Järlefelt. Jag har givetvis samtalat med Johan inför matchen och hans tankar inför den är enligt följande.

 

Hej Johan! Vilket flyt ni har i spelet nu. Tre raka segrar och fyra segrar i de fem senaste matcherna. Hur kan du förklara er remarkabla förändring?

Hej! Riktigt roligt att vi börjat vinna men någon stor förändring har väl egentligen inte skett. Vi gick ihop som lag efter några förluster, att vi måste vända på detta och efter första vinsten släppte mycket och självförtroendet började komma tillbaka!
Vad är det framförallt som ni gjort annorlunda mot tidigare då ni hade fasligt svårt att plocka poäng?

Som sagt har vi inte gjort så mycket annorlunda utan det var nog mer att gick ihop som lag och pratade ut och tillsammans jobbade för att vända förlusttrenden.
 

På lördag måste ni nog vinna för att kunna ta en av platserna till playoff spelet. Känner ni pressen över att vinna?

Dessa matcher där det är kniven mot strupen och vinna eller försvinna är det klart att det ligger press på oss men det är inget vi pratat om. Utan egentligen bara pratat om att gå ut och göra det vi gjort bra de senaste matcherna så kommer bra saker hända ute på isen. Ska bli riktigt roligt, alla är taggade!

 

Väsby väntar där för er. Ett lag som ni trots tre försök ännu inte tagit poäng av. Varför har ni inte lyckats med det tror du?

Svårt att säga varför vi inte lyckats ta några poäng av Väsby, men det har varit bra matcher och roliga framförallt. Men vi har haft svårt att få in pucken mot Väsby, så det blir mitt svar!

 

Om du ska försöka komma ihåg våra matcher. Vad tycker du kännetecknar Väsby?

Hårt jobbande, 100 % i varje byte och en het målskytt vid namn Fredrik Forsberg!

 

Du är ju absolut en av nycklarna till alla era segrar med tanke på hur många mål du legat bakom. Har du ditt livs form för närvarande?

Nja nog bäst form hittills i karriären iallafall både fysiskt och på isen! men mitt livs form kan jag inte påstå för förhoppningsvis blir man bättre…haha.

 

Hela din kedja har ju fungerat väldigt bra. Vad är det som gör er så farliga att tas med?

Det som beror på att vår kedja fungerar bra är väl att vi ställer höga krav på varandra och försöker producera varje byte. Men sen har vi fått mycket förtroende av tränarna vilket ger självförtroendet en boost och då går allt mycket lättare ute på isen.
Ni måste ju som sagt vinna. På vilket sätt kommer ni att försöka sätta prägel på tillställningen?

Vi ska Komma ut och ta tag i matchen direkt, spela vårt spel och få första målet i matchen.

 

Vad i ert spel tror du då att ni behöver fokusera på?

Fullt fokus varje byte och va täta i försvarszon. Inte ge Väsby något gratis och spela vårt spel.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone?

Måste ge vår målvakt Jonas Moell Lindgren en eloge, han har lyst extra mycket på sistone och varit riktigt bra. Räddat oss många matcher!

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Vi hade några spelare borta senast mot Piteå men tror de kommer vara tillbaka på lördag!

 

Slutligen Johan, hur går det på lördag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Vi vinner med 4-2 och avgörande tror jag första målet blir, dom som gör det kommer ha goda chanser att vinna matchen! Vilket som sagt blir Haninge! J

 

// # 20 – Johan Järfelt – Haninge Anchors

 

Om Johan är en formstark herre så heter vår motsvarande Felix Fjällkeborn. Hans helg mot såväl Piteå som Östersund var magnifik och Felix tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Felix! Vad är det som händer med Väsby Hockey egentligen? Trots namnkunniga motstånd vägrar Väsby att sluta vinna. Vad är det som gör oss så bra för tillfället?

Hej! Varför vi är så bra just nu är för att vi tror på oss själva hela tiden och vi bryr oss inte om vilket lag vi möter utan vi spelar vårt spel och för att försöka vinna all matcher. Vi jobbar hårt och spelar med glädje samtidigt som lagledningen ger oss ett bra stöd. Sjätte spelaren – publiken – har också vässat formen och stöder oss på ett fantastiskt sett.

 

Och din egen form är ju fenomenalt bra. Vilka matcher du gjorde i helgen mot Piteå och Östersund. Berätta lite om hur det känns att spela för tillfället?

Det känns hur bra som helst att spela just nu. Jag är frisk och utan större skador det är grunden. Jag har fått alltmer speltid och jag är en spelare som oftast blir bättre ju mer jag får spela. När det sedan också går riktigt bra så växer självförtroendet på isen.

 

Om du skulle vilja summera helgens matcher. Hur låter din summering?

I de senaste matcherna i helgen hade vi tufft motstånd och var inte precis favorittippade. Men vi kämpade på och lyckades vinna både mot Piteå och Östersund genom hårt arbete och mycket vilja. Alla lagdelarna fungerade rätt bra och vårt boxplay var suveränt. Detta och att vi tror på det vi gör avgjorde denna gång till vår fördel. Men trots att vi spelade riktigt bra i båda matcherna finns det alltid en hel del som kan förbättras.

 

Du har ju verkligen kommit in fint i Väsby Hockey sedan du anlände till Allettan. Hur känns det att vara i klubben?

Jag är väldigt glad att jag kom till Väsby, grabbarna är hur sköna som helst och jag har kommit in i laget på ett bra sätt.

 

På lördag kan vi säkra den fjärdeplats vi för närvarande håller om vi tar tre poäng mot Haninge. Varför tror du att vi kommer att göra det?

Båda Haninge och vi har en bra form just nu men vi kommer att dra det längsta strået för att vi är ett starkare lag som har bevisat att vi kan vinna mot vilket lag som helst i denna serie.

 

Vi har tre raka segrar mot Haninge men det är nu ett väldigt formstarkt lag vi möter. Vad blir viktigast att tänka på i mötet på lördag tror du?

Jag tror att vår skridskoåkning kommer att vara av stor betydelse mot Haninge. Åker vi bara mycket mer skridskor kommer vi att åka sönder Haninge på lördag. Vi måste också kämpa på som vi brukar utan att slarva.

 

Du har ju bara mött dem en gång tidigare och det när vi vann i början av Allettan. Vad kommer du ihåg från det mötet?

Jag kommer inte ihåg så mycket från den matchen men vet att de har vaknat till dom senaste matcherna, och har några farliga spelare i sitt lag.

 

Haninge måste ju vinna och lär trycka på allt för vad tygeln håller. Vad behöver vi då fokusera på i vårt spel?

Det vi måste fokusera på är vår spelidé och om vi följer den så vinner vi helt enkelt. Men det kommer att krävas mycket hårt arbete för Haninge är liksom vi ett lag som visat att de inte viker ner sig utan kan hota alla lag.

 

Slutligen Felix, hur går det nu på lördag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner med 5-3 och jag ska bidra med min energi och min starka skridskoåkning.

 

// # 21 – Felix Fjällkeborn

 

Spelarmässigt så har Väsby några småskavanker inför avgörandet och det är inte säkert att hela truppen kan luftas. Men då truppen är bred kan Väsby ändå ställa upp med ett starkt lag och laget kommer att komma tända för att behålla den fjärdeplats laget för närvarande har.

 

Ni som inte kan ta er till Haninge så sänds matchen via webben och adressen till sändningen finner ni här:

https://haningeanchors.solidtango.com/live/haninge-vasby

 

Ni kör vi Vilda Väsby!!