Väsby Hockey lyckades inte stå emot Sundsvall Hockey på bortaplan utan det forna allsvenska laget tog sin revansch efter en seger med 5-2 där laget egentligen var bättre än Väsby under matchens samtliga perioder.

  

-Vi är inte med från start och kommer inte upp i nivå ikväll säger tränare Markus Odén. Bara att käka, vila och ta lärdom. Nu börjar fokuseringen på Hudiksvall inför morgondagen.

 

Nej, Väsby Hockey lyckades inte ta två raka segrar mot det exallsvenska laget och faktum är att laget aldrig riktigt var i närheten av det heller. Sundsvall hade ledningen efter den första perioden. Ökade på i mellanakten och trots Väsbyreducering i den sista gasade hemmalaget på och bibehåll målavståndet och vann matchen med fullt rättvisa 5-2.

 

Sundsvall tryckte på redan från start i fint ombyggda Gärdehov Ishall. Väsby kontrade något framgångsrikt i Sundsvalls press men målvakt Magnus Åkerlund är svårpasserad och trots friläge lyckades hans målnolla inte spräckas.

 

Det var istället Väsbys målvakt Linus Ryttar som trots storspel var den som var tvungen att spräcka sin målnolla efter att hemmalaget utnyttjat ett numerärt överläge.

 

Den andra perioden blev spelmässigt klart bättre från Väsbys sida. Väsby skapade ett fint tryck i lagets andra numerära överläge i början av den andra perioden men det fina spelet ledde inte fram till mer än så.

 

Den håglöshet från Väsbys sida som uppvisades i den första perioden förbyttes till kampvilja i den andra men någon kvittering i målprotokollet ville inte uppenbara sig.

 

Istället ökade hemmalaget på sin ledning i sitt andra numerära överläge i matchen efter framgångsrikt utnyttjande av läget.

 

Sedan grinade oturen Väsby i ansiktet när Linus Ryttar minuter efter räddade ett friläge men när Väsby därefter skulle rensa bort pucken istället råkade slå ihop klubborna innebar det  ett självmål och en 3-0 ledning för Sundsvall.

 

Att vända ett 0-3 underläge mot självaste Sundsvall på bortaplan är inte det lättaste men i den sista perioden gjorde Väsby i alla fall ett gott försök.

 

Väsby fick en superstart direkt i den sista perioden när Lubomir Fetkovic ytterst vackert från egen zon tog sig till avslut och även överlistade Magnus Åkerlund och tog Väsby till en viktig reducering endast nitton sekunder in i perioden.

 

Men strax därefter fick Väsby återigen jobba hårt i numerärt underläge men trots tre mot fem underläge i nära en och en halv minut lyckades inte Sundsvall dra iväg målmässigt.

 

Men det hårt stridandes Väsby tappade därefter i anfallsväg och lyckades aldrig jobba sig närmare ikapp. Väsby fick inte riktigt till sitt vanliga frejdiga spel och blev till slut rätt uddlösa.

 

Den sista proppen för Väsbys del kom i sista periodens fjortonde minut. Då ökade nämligen Sundsvall på sitt överläge till 4-1 och från det underläget lyckades Väsby aldrig resa sig.

 

Visserligen lyckades Fredrik Falk reducera Sundsvalls ledning ännu en gång när han sköt in 4-2. Det efter fint spel och Väsby chansade sedan med att plocka ut Ryttar till förmån för en extra utspelare.

 

Men sju sekunder efter det sista utspelet från Väsbys sida sköt Sundsvall in 5-2 i den öppna kassen och därefter var matchen avgjord.

 

Sundsvall höll rent, tog sin revansch och i ärlighetens namn var Väsby egentligen aldrig nära att ta några poäng från aftonen.

 

Sammanfattningsvis så var Sundsvall starkare i alla delar utan att briljera. Väsby försökte matchen igenom men var idag helt enkelt ett nummer mindre. Efter en relativt svag första period ökade Väsby sin intensitet i spelet men får trots det bara halvchanser framför ett Sundsvall som var alldeles för disciplinerade för att släppa in Väsby i matchen.

 

Grisligan

 

Linus Ryttar kämpade så gott han kunde men inte ens hans fina spel räckte vägen för Väsby idag. Tre grisar tar hans insats i alla fall hem.

 

Två grisar tilldelas Väsbys pansarkryssare Johan Sellerstrand som i sedvanlig anda arbetade och kämpade så gott han orkade.

 

Sista grisen ges slutligen till alltid så fartfyllda Felix Fjällkeborn som stack ut i ett Väsby där inte så många andra nådde upp till Felix härliga energi.

 

Det är helt enkelt bara att behöva bita i det sura äpplet och konstatera att Väsby idag föll mot ett bättre lag. Inför morgondagens uppgift mot Hudiksvalls HC hemma i Vilundahallen är det bara att knyta näven i fickan och komma tillbaka fullt laddade och uppbära den energi som krävs för att knipa poäng.

 

Foto: Bror Rosenback