Väsby Hockey knep en skön poäng mot Visby-Roma men samtidigt var känslan något sur efter slutsignalen eftersom Väsby endast var trettiofyra sekunder från en seger. En sent tagen Väsbyutvisning och en hemmaforcering senare innebar den sena kvitteringen och i straffläggningen var hemmalaget mest kyliga och knep bonuspoängen.

 

– Jag är imponerad av Visby som går från att vara ett av det mest utvisade lagen i serien till endast fyra minuter ikväll säger tränare Markus Odén. Vi jobbar enormt hårt i box play och grabbarna sliter på bra. Surt att vi inte lyckas få med oss tre poäng men vi fortsätter jobba mot vårt mål och förbereder oss inför Sundsvall på lördag.

  

Något sur känsla finns som sagt när Väsby Hockey var så nära full pott nere mot serietvåan Visby-Roma. Men samtidigt är en poäng nere på Gotland alltid starkt att knipa och Väsby kan vara stolta över den efter en riktigt stark krigarinsats sett över matchens samtliga minuter.

 

Den första perioden blev jämn. Visby-Roma inledde bäst men dock utan att skapa något jättegrepp över matchen. I den andra minuten vaskade laget fram en jättechans där en hemmaforward missade att lägga in en retur från nära håll men bortsett från den chansen så skapades inte speciellt mycket i anfallsväg under matchens första sex-sju minuter.

 

Men i den åttonde minuten hände desto mer. Det började med att Visby-Roma tog ledningen där pucken på något konstigt sätt hittade vägen förbi Måns Johansson i Väsbys mål.

 

Väsby svarade dock per omgående där firma Fetkovic, Korduner samt Lundberg snirklade och trixade sig fram och där sistnämnde Martin Lundberg frispelades strax framför mål. Just när han var på väg att lägga in pucken blev han bryskt upphakad och Väsby tilldömdes ett straffslag.

 

Exekutor blev minst sagt glödhete Fredrik Forsberg och med hans flyt för närvarande blev det för honom en smal sak att sätta pucken bakom hemmalagets målvakt Sammy Gustavsson vilket innebar kvittering till 1-1.

 

Efter målet öppnade matchen upp sig betänkligt och det var absolut något som Väsby vann på eftersom laget kom fram i en hel del farliga lägen och sett till det var det inte alls oförtjänt att laget till slut tog ledningen i matchen efter att Martin Lundberg från en snäv vinkel hittade vägen in till mål. Återigen föregicks målet av ett härligt samarbete mellan Fetkovic, Korduner och Lundberg som i den första perioden var Väsbys vassaste anfallsvapen.

 

I den andra perioden kom Visby-Roma ut hårdare. De trampade gasen i botten och satte en tung press på Väsby.

 

Inte blev det lättare av att Väsby från den sjätte minuten och i princip tio minuter framåt oavbrutet spelade i numerära underlägen. Visby-Roma parkerade allt som oftast i Väsbys zon men ett oerhört hårt krigande av Väsby, framförallt framför kassen gjorde så att Måns Johansson kunde se i princip varenda avslut som hemmaspelare fick göra.

 

Det gjorde att det heroiskt kämpande Väsby kunde behålla ledningen ända in till den sista perioden som i princip blev ett enda långt ställningskrig.

 

Tyvärr slarvade Väsby i den egna zonen i den sista periodens tredje minut och hemmalaget fick sig en ganska lättvindig kvittering nästan till skänks.

 

Det gav så klart Visby-Roma vind i seglen som minuterna efter kvitteringspucken hade Väsby aningen på fallrepet. Men Väsby klarade av anstormningen under några minuter och därefter kunde laget flytta upp spelet och de sista tio minuterna av matchen blev helt jämna.

 

När matchen var på väg att förbli oavgjord stack Väsby upp i ett anfall. Pucken spelades in strax framför mål och vem om inte Fredrik Forsberg dök då upp som gubben i lådan och petade in ledningspucken till 2-3. Vild Väsbyglädje uppstod och laget var på väg att skrälla riktigt rejält med dryga två minuter kvar av matchen.

 

Minuten efter fortsatte Väsby att jobba hårt och lyckades bra med att hålla pucken framför sig och inte ge hemmalaget några som helst möjligheter till att skapa lägen. Men just då, i det trygga spelet missade Väsby med att lägga pucken ur den egna zonen. En Visbyback bröt pucken på offensiva blå och ett Väsbyhugg på dennes skridsko senare, så var det bara för Väsbyspelaren att tvingas sätta sig i botbåset igen.

 

Visby-Roma tog en timeout, plockade ut sin målvakt och spelade därefter sex mot fyra. Laget vann sedan tekningen, bibehöll trycket och tio sekunder senare satt kvitteringen till 3-3 efter att Mikael Adamsson tryckt in en retur.

 

Matchen gick till övertid. Det blev sedermera fem minuter där Väsby tryckte på som hårdast. Laget spelade elegant, frejdigt och var det något lag som skulle avgöra matchen så var det Väsby.

 

Men trots chanser blev det inget avgörande och matchen avslutades med en straffläggning. Väl där var hemmalaget kyligast. Två gånger lyckades de överlista Måns Johansson medan den enda Väsbyspelare som lyckades lura hemmamålvakten Gustavsson var Fredrik Forsberg.

 

Sammanfattningsvis så är det givetvis aningen surt direkt efter slutsignalen att förlora en straffläggning men med lite distans till det hela så tror jag nog ändå att de flesta är riktigt nöjda med att tagit med sig en poäng hem till Upplands Väsby.

 

Det var ju ändå en formstark serietvåa som Väsby mötte och att då åka och ta en poäng är fantastiskt starkt och denna upplaga av Vilda Väsby går verkligen från klarhet till klarhet.

 

Grisligan

 

Vilket målvaktspar Väsby Hockey har! Linus Ryttar har briljerat i två raka matcher och när nu Måns Johansson var tillbaka i målet igen så var även han fullkomligt briljant. Var som tryggast när Visby pressade på som hårdast och det är klart att Måns ska ha tre grisar från den grymma insatsen.

 

Två grisar tilldelas arbetsmyran Jacob Lundin. Han strider så hårt i varje match och den kedjan han spelar i tillsammans med Jesper Kemi och Johan Sellerstrand är verkligen guld värd för Väsby Hockey. De matchas nämligen alltid mot lagens vassaste enheter och deras defensiva arbete i kombination med offensiva omställningar är hockeygodis på hög nivå.

 

Sista grisen ges slutligen till glödheta Fredrik Forsberg som i trogen vana fortsätter att gäcka målvakterna i Allettan Norra. Två nya mål slogs in ikväll och nu står han noterad för imponerande tio mål på nio spelade matcher. Ett facit som nästan är för bra för att vara sant.

 

I övrigt vill jag inte lyfta fram någon mer utan det var återigen kollektivet Väsby Hockey som kämpade till sig poängen ikväll. Laget är en imponerande enhet och det gäller nu bara att fortsätta orka jobba som man gjorde ikväll när helgen kommer då returmöten med Sundsvall Hockey och Hudiksvalls HC står på agendan.

 

Foto: Arne Rundlöf