Efter fem välbehövliga vilodagar från matchspel väntar nu ännu en härligt inspirerande helg för Vilda Väsby när Hudiksvalls HC samt Sundsvall Hockey står för motståndet. På lördag tar Väsby bussen upp till Hälsingland och Glysishallen för ett möte med Hudiksvall och på söndag får Sundsvall ta bussen ned till Upplands Väsby och Vilundahallen.

 

Lördagens motståndare Hudiksvall kan vi rätt bra efter alla möten med dem under årens gång. I grundserien fick vi smörj vid bägge tillfällena men det var verkligen med en hårsmån eftersom vi spelmässigt spelade väldigt jämnt med dem.

 

Söndagens motståndare Sundsvall kan vi desto mindre om. Det enda som vi vet är att de kom ned från Allsvenskan inför säsongen och har som absoluta ambition att snarast möjligt ta sig tillbaka dit igen. Laget är försvarsstarkt med seriens förmodligen främsta målvakt i Magnus Åkerlund som bland annat har SHL-meriter och landskamper på sin meritlista.

 

Men vi börjar med första anhalt Hudiksvall och inför mötet med dem har vi tagit hjälp av deras målfarliga Stockholmare Oscar Bergkvist. Han har verkligen varit en viktig målspruta för hälsingarna denna säsong och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Oscar! Vi har snart spelat halva Allettan och ni har tagit tolv poäng på åtta spelade matcher. Är ni nöjda med vad ni hitintills presterat?

Hej! Nöjda vet jag inte om vi är. Vi känner att vi kunde haft någon poäng till än vad vi har men absolut ingen dålig start. Men vi alla känner att vi har mer att ge.

 

Den gångna helgen kammade ni noll när ni mötte ettan och tvåan i serien. Huddinge respektive Visby-Roma på bortais. Gjorde ni svaga matcher eller var helt enkelt motståndet för bra?

Det är två bra lag Huddinge och Visby men jag tycker inte vi spelade jätte bra hockey och vi kom inte upp i den standard vi kan ha. Vi måste tävla mer än vad vi gjorde dem två matcherna.

 

Du är ju en Stockholmskille som sprutade in poäng i Superelit och nu börjar du hitta samma poängflyt även på seniornivå i Hudiksvall. Känner du att hittat rätt i den miljön och vad gör just din formation så offensivt het?

Jag tycker det har känts bra i år. Har fått en trygghet från början och vetat att jag ska vara här från början. Förra året var jag först i Mora på försäsongen sen utlånad till Kallinge till jul sen till Vimmerby efter jul. Så fick ingen trygghet förra året och då är det svårt att prestera när tankarna bara flyger runt. Så det har varit skönt från början nu att vara inställd på att vara här i Hudiksvall hela säsongen. Det känns riktigt bra här i Hudiksvall och jag trivs jätte bra. Ja vi har bra kemi. Vi vet våra roller i kedjan och det har funkat bra tycker jag.

 

Väsby väntar nu för er i nästa match på er egen hemmais. Vad är dina tankar inför det?

Det blir en tuff och rolig match. Det har varit jämna matcher när vi mött dem tidigare så det kommer bli en match med bra fart och väldigt rolig att spela.

 

Vi har ju haft två jämna matcher mot varandra i grundserien som ni dock gick vinnande ur. Vad tror du på för typ av karaktär på matchen på lördag?

Som jag sa har det varit jämna matcher med bra fart. Så det kommer absolut bli en liknande match som dem senaste på lördag.

 

Vad tycker du kännetecknar Väsby Hockey om du skulle försöka dig på att beskriva oss?

Ett lag med bra fart och är farliga når dem får lägen.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone och tror du det finns någon i vårt lag som ni behöver bevaka lite extra?

Vet inte om jag vill peka ut några speciella. Det känns som vi har olika som kan kliva fram.

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Alla är friska och krya!

 

Slutligen Oscar, hur går det på lördag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Jag hoppas och tror att vi vinner och vi ska göra allt för att ta hem tre poäng. Att inte bjuda på några lägen och vara noggrann med pucken tror jag kommer avgöra på lördag!

 

// # 32 – Oscar Bergkvist – Hudiksvalls HC

 

Vårt försvar och den målvakt som får stå på lördag måste se upp för denna kille samt även för de två finländare som kamperar med honom i Oscars kedja. Linus Ryttar är ju en av våra målvakter och hans tankar inför helgens matcher är så här.

 

Hej Linus! Efter många starka insatser av Väsby i Allettan blev det platt fall hemma mot Kalix i söndags. Jag tyckte från läktarhåll att det såg ut som om att det var tomt i bensintanken hos spelarna. Håller du med eller varför tror du att det gick som det gick i matchen?

Tjena Krister! Nja, håller inte helt med. Tycker ändå att vi hade bra tryck ifrån vissa spelare men som lag var nivån ojämn. Vi utnyttjade inte våra chanser som vi hade samtidigt som Kalix utnyttjade sina.

 

Hur skulle du vilja summera den matchen?

Bra start med ett välförtjänt ledningsmål. Men kvitteringen kom alldeles för tidigt efter vårt mål och det gjorde att vi som lag blev lite för stirriga och började spela utanför vår gameplan. När andra perioden startar så är vi inte redo och då tar Kalix ledningen tidigt och efter det jobbar vi i uppförsbacke resten av matchen.

 

Annars har vi som sagt spelmässigt gjort många starka insatser vilket kanske inte på hemmaplan givit det poängfacit som motsvarat spelet. Varför tror du vi kammat noll i poäng den senaste veckan?

Vi har inte varit tillräckligt hårda framför båda målen och tryckt in “skit” målen. Vi behöver tuffa till oss för att få in några puckar i kassen. Gäller att vi börjar ta kommandot från start i matcherna.

 

Utifrån det, vad kan vi nu göra bättre för att även poängen ska fortsätta trilla in på kontot?

Vi måste minimera våra misstag och hålla oss till det vi ska göra, även utnyttja våra chanser.

 

För din del var du spelledig den gångna helgen men däremot spelade du mot Visby-Roma i onsdags. Vad känner du själv kring dina egna insatser i Allettan?

Det har gått bra tycker jag. Var lite ringrostig i början då det inte blev mycket matcher innan jul men kul att få spela fler matcher nu i Allettan.

 

Det är ju bara tuffa matcher i denna serie jämfört mot Höstserien. Vad är svårast för dig som målvakt när Väsby nu endast spelar mot bra motstånd?

Största skillnaden är väl att det är högre tempo och tuffare spel överlag. Man måste vara med hela tiden för det slängs in puckar från alla håll.

 

Till helgen väntar en välbekant motståndare i form av Hudiksvall borta på lördag och en hemmamatch mot obekanta Sundsvall på söndag. Vad är dina tankar inför dessa matcher?

Ska bli två roliga matcher där vi har lite revansch att hämta mot Hudiksvall då dom har vunnit båda matcherna i förra serien. Sundsvall ska bli spännande för jag vet egentligen ingenting om hur deras lag är. Gäller bara att gå ut och njuta och ha kul i båda matcherna så kommer resultatet med oss.

 

Om vi börjar Hudiksvall. Vad i deras spel är framförallt bra där vi behöver hitta något motmedel?

Deras signum har varit att komma ut hårt direkt från start. Det fick vi känna av i senaste matchen. Så för vår det gäller det att vara med från start och spela enkelt för att komma in i matchen på det sättet som vi vill.

 

Om söndagens motståndare Sundsvall. Vad vet du om det laget?

Att de spelade i hockeyallsvenskan förra säsongen men åkte ur.

 

Slutligen Linus, hur går det i helgen och om du spelar, på vilket sätt är du bidragande till det?

6 poäng tycker jag vi kan ta! Gäller att vi håller oss till det som gjort oss framgångsrika. Jag kommer fortsätta att jobba som i jag gjort i mina tidigare matcher. Spela en del med klubban och sprida ett lugn till mina lagkamrater från min position längst bak.

 

// # 1 – Linus Ryttar

 

Ifjol spelade de i Allsvenskan och nu är de förhoppningsvis för deras egen del endast nere i ettan och vänder igen. Jag pratar då om söndagens gäster Sundsvall Hockey som är nere i Vilundahallen igen vilket de inte har varit sedan säsongen i Allsvenskan vårsäsongen 1988.

 

En i laget som dock var här i början av försäsongen är Andreas Modin. Om ni minns så skrev ju Andreas på för oss i somras men när säsongen startade upp tog det inte lång tid förrän Andreas tackade för sig och flyttade tillbaka till Medelpad. Nu spelar Andreas i Sundsvall och så här säger Andreas om det samt om att komma tillbaka till Upplands Väsby igen.

 

Hej Andreas! Det är dags för ännu en intervju med dig. Den första gjordes i somras när du skrev på för oss. Men det blev aldrig något spel i Väsbytröjan eftersom du flyttade tillbaka till Sundsvall. Vad hände där i sen somras egentligen?

Hallå! Ja, precis de blev aldrig så och de var för att jag kände redan efter första veckan att det inte skulle funka. När jag gör saker så brukar de alltid vara en god känsla i hela kroppen och jag ser långsiktigt hur de kommer funka. Och de gjorde jag inte här. Boende och jobb var väl de två avgörande sakerna!

 

I samband med flytten till Sundsvall blev det sedan hårt satsande Sundsvall Hockey för dig. Var det ett enkelt val att hoppa på det hockeytåget?

I samband med flytten till Sundsvall la jag av med hockey. Jag hade tappat suget. Men efter 2 månader ungefär hörde Kovland Hockey (div 2) av sig och sa åt mig att komma köra lite bara för kul vilket jag gjorde. Men efter ca sex träningar där ringde Sundsvall och frågade om jag kunde komma och testa i 2 veckor, jag går väl in på månad fem nu tror jag.

 

Hur känns det nu att komma ned till Vilundahallen för ett möte med Väsby Hockey för din del? Kittlar det något speciellt i din mage?

Det ska bli kul och se vad ni har fått ihop för lag och även att i alla fall få en match denna säsong i Vilundahallen så jag är laddad.

 

Ni i Sundsvall har ju inlett Allettan helt okej med fjorton inspelade poäng på sju matcher och med endast en förlust efter ordinarie tid. Är ni nöjda med vad ni hitintills har presterat?

Man ska inte vara för hård mot sig själv men samtidigt inte bli för bekväm! De är okej med de poängen vi har tagit hittills, eventuellt att vi önskat något poäng mer än vad vi har men de är bra lag vi möter så det är alltid små marginaler det handlar om.

 

Sundsvall var ju ett Allsvenskt lag föregående säsong och ramlade ned till ettan inför denna säsong. Är er absoluta målsättning att direkt ta er upp till Allsvenskan igen?

Vi har som mål att alltid få möta bättre och bättre lag ju längre säsongen går så att en kvalserie i april är något vi absolut har i sikte.

 

Vad skulle du vilja säga att Sundsvall är för ett typ av lag och vad tycker du kännetecknar er?

Ett lag med väldigt hög kvalité på varje individ som spelare och när vi går ihop som ett lag är väldigt bra på alla plan. Fart, driv och ett hårt jobb blandat med talang slutar oftast med tre poäng.

 

På söndag väntar ju som sagt Väsby Hockey för er del. Förutom de fåtal träningar som du gjorde i höstas. Vad vet du/ni om oss egentligen?

Jag vet ingenting och vi har inte gått igenom något ännu inför matchen mot Väsby. Vi har två andra matcher denna vecka innan vi åker ner till er. Dock vet jag att powerplay fungerade bra nere i ”Stockan” med Joachim Ahlgren-Blom som tränare och det ska vara något liknande ni kör har jag hört. “Det går inte att försvara sig mot” – Jocke J.

 

Utifrån det, vad tror du på för typ av matchbild på söndag?

Jag tror det blir en match med mycket kamp och fart, kanske något puckövertag från vår sida men det återstår att se.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone och tror du det finns någon i vårt lag som ni behöver bevaka lite extra?

Vår målvakt Åkerlund har varit bra men annars tuggar alla på för fullt på träningar som matcher.

 

Hos er, jag vet inte men Calle Åsell är ju alltid Calle Åsell!

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Någon skadad men annars är det full trupp!

 

Slutligen Andreas, hur går det på söndag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Det kommer bli en tight och rolig match och som alla andra matcher i allettan så är de minst misstag som gäller för att få med sig flest poäng!

 

// # 18 – Andreas Modin – Sundsvall Hockey

 

Väsby har efter den gångna tuffa matchveckan kunnat ladda batterierna inför helgens tuffa bataljer. Det har säkerligen gjort laget gott och förhoppningsvis kommer Väsby att kunna bjuda såväl Hudiksvall och Sundsvall på rejält med motstånd när nu matchpulsen slås på i utvilade kroppar.

 

Spelarmässigt är förhoppningsvis alla i truppen tillgängliga för spel inför helgen. En spelare har varit sjuk i veckan och gällande honom för vi vänta och se om sjukdomen hinner skrinna iväg från kroppen tills det vankas match.

 

Bägge matcherna kommer att sändas på webben. Hudiksvalls sändning ser ni via denna länk. https://hudikhockey.solidtango.com/live/hudik-hockey-vs-vasby–2

 

Och ni som inte har möjlighet att komma ned till Vilundahallen på söndag har möjlighet att följa matchen via webben. Adressen till webbsändningen är enligt följande.

https://vasbyik.solidtango.com/

 

Nu kör vi så det ryker igen!!