Mindre än ett dygn efter Väsby kraftansamling mot exallsvenska Asplöven är det dags för nästa match. Söndag eftermiddag klockan 16.00 kommer nämligen Kalix Hockey på besök till Vilundahallen för en tvättäkta sexpoängsmatch.

 

Kalix som under lördagen vann efter straffar mot Haninge Anchors tog nämligen in två poäng på Väsby i jakten på en playoff plats vilket de åtta första lagen i Allettan går vidare till. Det skiljer inför matchen tre poäng mellan lagen och med de förutsättningarna är det klart att segraren i matchen skaffar sig ett fint läge inför fortsättningen.

 

Matchen lär få ett annat scenario än vad Väsby fått vänja med sig för närvarande. Kalix kommer nog nämligen inte att vilja vara något spelförande lag utan istället backa hemåt, täta igen och försöka slå till snabbt och hårt när chanserna uppenbarar sig. Det gäller med andra ord för Väsby att inte blotta sig in sin iver att trumma och trycka på utan att försöka ha med sig farten framåt även i hemarbetet.

 

Kalix är ett hårt arbetandes kollektiv men där det ändå finns vissa spelare som lyser mer än andra. En är målvakten Christoffer Rifalk som troligen var den största anledningen till att laget nöp den femte och sista platsen till Allettan från den norra Hockeyettan. Han har stått på huvudet vid ett flertalet tillfällen denna säsong. Offensivt sett bryter lagets förstaformation oftast de mönster som behövs för att skapa chanser och även göra mål. Trion Troy Barss, Christian Nyman och Felix Olsson är de som leder laget i offensiven och de behöver Väsby se upp för.

 

Sist men inte minst behöver Väsby hålla ett vakande öga på backen Johan Pettersson som är den som styr det mesta i lagets numerära överlägen. Han skjuter på allt och är dessutom en herre som vet vart siktet är ställt. Johan är lagets lagkapten och så här säger han inför söndagens batalj.

 

Hej Johan! Allettan startade väldigt bra för er med seger borta mot Asplöven och ledning efter en period i returen med 3-0. Därefter har det varit tuffare värre. Hur skulle du vilja summera er inledning av Allettan?

Hej! Jag tycker Allettan har direkt visat prov på att nivån har höjts, lagen har blivit bättre högre tempo tätare matcher. Vi har ledat det flesta matcherna här i starten av allettan men inte riktigt orkat hela vägen.

 

Vad känner du att ni saknat i ert spel på sistone som lett fram till de poänglösa matcherna alltsedan premiären?

Ja det har varit små marginaler som avgjort många matcher för oss men vi har haft lite problem att få in puckarna, mer puckar på mål så kommer det.

 

Ni kämpade till er den sista platsen till Allettan från den Norra Hockeyettan i absolut sista omgången. Vad har ni för målsättning med Allettan?

Målsättningen i allettan är att gå vidare till playoff!

 

Vad skulle du vilja säga att Kalix är för ett typ a lag och vad tycker du kännetecknar er?

Vi jobbar hårt för varandra och försöker göra det så jobbigt/svårt för motståndaren som möjligt.

 

På söndag väntar Väsby Hockey för er del. Vad vet ni om oss egentligen?

Egentligen har vi ingen koll alls på er så det blir väldigt spännande hockeymatch alltid kul med “nya lag”.

 

Vad tror du på för typ av matchbild på söndag?

Jag tror matchbilden kommer bli väldigt mycket fart inget styrspel direkt, bara hålla upp huvudet och köra.

 

Du är ju en väldigt offensiv back som alltid är inblandade i många mål framåt. Hur skulle du vilja beskriva din egen form och vad är din roll i Kalix?

Formen känns bra! Ja, min roll är som kapten att visa vägen och föregå med goda vanor både på och utanför isen.

 

Vilket lag som ni mött hittills tycker du har varit svårast att möta?

Jag skulle vilja säga Huddinge! Ett riktigt bra lag jobbar hårt för varandra som de kryddar med individuell skicklighet.

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Nuläget är vi full trupp så vi kommer med alla till matchstart.

 

Slutligen Johan, hur går det på söndag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Jag tror det blir en jämn match precis som alla matcher varit hittills i denna Allettan. Som jag sa tidigare kommer det gå fort där ute. Kommer bli viktigt att hålla sig från utvisningsbåset och att ta vara på sina målchanser!

 

// # 10 – Johan Pettersson- Kalix Hockey

 

Vi kontrar med vårt relativt färska backförvärv Gabriel Munck som säger så här inför matchen.

 

Hej Gabriel! Du har nu varit här hos oss allt sedan Allettan startade. Vad säger du om din hitintills relativt korta tid i Väsby Hockey?

Tiden jag har haft Väsby hitintills tycker jag har varit väldigt rolig men också även utvecklande. Jag blev välkommen på ett bra sett.

 

Vad tycker du just nu kännetecknar Väsby Hockey, både som förening och som lag betraktat?

Det som kännetecknar Väsby hockey är att vi har ett ganska så ungt och hungrigt lag som jag tror det kommer gå bra för i övriga matcher.

 

Hur känns det annars själv i kroppen? Är du nöjd med vad du har presterat hittills?

Kroppen tycker jag känns väldigt bra, fast att vi har haft många matcher på så kort tid. Det jag har presterat är jag nöjd med. Det är bara att spela bättre för varje byte.

 

Allettan är en ny serie för dig precis som den är för de flesta Väsbyspelarna i år. På vilket sätt tycker du den skiljer sig åt gentemot ”lunken” i grundserien?

Allettan skiljer sig mycket gentemot grundserien, det är mycket högre pucktempo och smartare spelare.

 

VBK är din forna klubb. Vad tycker du skiljer oss åt som klubbar betraktat men även rent spelmässigt?

Vi har ett annat spel än vad de flesta lagen har. Tycker att vi har ett mycket roligare spel framförallt för mig som back. Där jag får vara offensiv på ett helt annat sätt än vad jag kanske fick i andra lag jag spelat i.

 

Visby-Roma blev i onsdags oss övermäktiga men det var bra nära att vi ändå kvitterade på slutet. Hur skulle du vilja summera vår insats?

Jag tycker att Visby vann de första en och en halv perioderna, men vi tog över andra halvan av matchen. Tyvärr gjorde de fler mål än oss den första halvan än vad vi kunde göra andra halvan. Men när vi väl tog tag i matchen tycker jag att vi spelade riktigt bra.

 

På motsvarande sätt blev även Asplöven för oss för svåra och hur skulle du vilja beskriva den matchen?

Matchen idag tycker jag att vi börjar svagt. Asplöven i princip ägde första perioden. Men som tur var så klarade vi oss med endast 0-1 underläge. Andra perioden steppar vi upp mycket mer och det är mycket mer match. Inför tredje perioden står det 1-2 till Asplöven men vi har mycket bra press i nästan hela tredje perioden. Tyvärr sätter Asplöven 1-3 i öppen kasse och då är matchen över. Den stora faktorn till resultatet var utvisningar. Vi tog väldigt många utvisningar genom hela matchen, några onödiga utvisningar som vi får jobba med. Men allt som allt tycker jag att vi gör en bra match. Som sagt måste vi vara med från start då vi har haft liknande matchbild bakom oss. På söndag är det en ny match med nya förutsättningar.

 

Och Kalix kommer då på besök. Vad vet du egentligen om dem?

Jag vet egentligen ingenting om dem så det blir intressant att spela! Men det kommer säkerligen bli en ny riktigt rolig match.

 

Vad tror du då det blir viktigast för oss att fokusera på och vad kan vi ta med oss från spelet mot framförallt ÖIK och Piteå inför dessa nya norrlandslag?

Det kommer bli viktigt för oss att spela matchen på våra villkor. Spela vårt spel så tror jag att det kommer att gå vägen för oss. Mot ÖIK och Piteå tycker jag att vi spelade bra och var väldigt effektiva i PP. Det tror jag kommer att bli en viktig nyckel även på söndag.

 

Slutligen Gabriel, hur går det på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner och jag ska försöka spela fysiskt och vända spelet så fort som möjligt.

 

// # 18 – Gabriel Munck

 

Ni som inte har möjlighet att komma ned till Vilundahallen har möjlighet att följa matchen via webben. Adressen till webbsändningen som kostar 59 kronor är enligt följande.

https://vasbyik.solidtango.com/

 

Varmt välkomna!!