Det blir ordentligt med helg mys för Väsby Hockey både lördag och söndag för då kommer nämligen Asplöven samt Kalix Hockey till Vilundahallen. Lördag kväll klockan 18.30 kommer exallsvenska Asplöven på besök och söndag eftermiddag gästar Kalix Hockey oss den mer välbekanta tiden 16.00.

 

Trots att det inte skiljer många mil mellan Haparanda och Kalix är det två lag med vitt skilda målsättningar och spelsystem som gästar oss. Asplöven som tillbringat många säsonger i Allsvenskan och som fick ta klivet ner till Hockeyettan i våras ska bara tillbaka till Allsvenskan enligt egen utsago. Något annat finns inte på kartan för dem som fyllt ungefär halva truppen med meriterade finländare.

 

Kalix är mer modesta med sin målsättning och siktar nog främst på att kliva upp en placering från dagens vilket skulle innebära playoff spel till Allsvenska. Så är ju nämligenfallet för alla lag som placerar sig på de åtta bästa platserna i respektive Allettanserie. I skrivande stund ligger Kalix näst sist med endast tre inspelade poäng men laget möter jumbolaget Haninge under lördagen och kanske kommer med en färsk vinst i bagaget inför mötet med oss.

 

Asplöven ligger trots att de spänt bågen högt inför serien, ”endast” på en sjätteplats i tabellen med tio inspelade poäng på sex spelade matcher. Det innebär två poäng mer än oss och det är nog en missräkning för laget som i sitt dubbelmöte den gångna helgen mot Huddinge och Visby-Roma endast knaprade åt sig en poäng av de sex möjliga.

 

Asplöven spelar en offensiv ishockey där de vill komma med fart genom mittzonen medan Kalix mer försöker hålla ihop lagdelarna, lita på sin målvakt och snabbt ställa om när motståndarna gör misstag och går bort sig. Det blir med andra ord rejäla test för Väsby som kommer till matchen revanschsugna efter den till slut något snöpliga förlusten hemma mot Visby-Roma i onsdags.

 

Lördag kväll den något udda tiden 18.30 är det alltså Asplöven som äntrar isen och för att få reda på mer om laget har jag vänt mig till Haparandauppväxta forwarden Johan Ceder. Han är en av få som har Asplöven som moderklubb och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Johan! Ni i Asplöven ledde Allettan inför helgen matcher men den enda tagna poängen mot Visby-Roma gör att ni har halkat ned litegrann i tabellen. Hur skulle du vilja summera helgens matcher för er del?

Mot Huddinge var vi helt enkelt ett nummer för små! Vi hade inte mycket att säga till om i den matchen och 0-5 talar väll för sig själv! Mot Visby började vi riktigt bra och borde kanske avgjort matchen i den första halvan men efter det så spelar Visby upp sig och kvitterar i slutminuten så det poängtappet var riktigt tungt!

 

Då mötte ni två lag från den Östra Hockeyettan. Tycker du att Huddinges och Visbys spel skiljde sig mycket åt gentemot den ishockey som spelas bland norrländska lagen?

Nja kan inte direkt säga att det skiljde sig så mycket blev dock väldigt imponerade av Huddinge som blandade både fysiskt spel med teknik och fart!

 

Ni har ju ändå inlett Allettan ganska bra och var inför helgen serieledare. Vad tycker du ändå att ni gjort bra hitintills i seriespelet?

Egentligen är vi väl inte nöjd med någon match så här långt i allettan förutom mot Sundsvall borta förra helgen där vi gör en bra match rakt igenom. De andra matcherna blixtrar vi till bitvis i men inget som fungerat genomgående för oss egentligen.

 

Asplöven har ju varit ett Allsvenskt lag i många säsonger och ramlade ned till ettan inför denna säsong. Är er absoluta målsättning att direkt ta er upp till Allsvenskan igen?

Ja, målet är att ta oss upp till allsvenskan och jag tror helt klart att vi har laget för att lyckas med det men nu gäller det att ta byte för byte och match för match tills vi får allting att stämma!

 

Vad skulle du vilja säga att Asplöven är för ett typ av lag och vad tycker du kännetecknar er?

Spelskickliga och skridskostarka med bra mix mellan rutin och unga hungriga spelare.

 

På lördag väntar Väsby Hockey för er del. Vad vet ni om oss egentligen?

Ärligt talat har jag ingen koll alls på er! Men jag räknar med att Ubbe och Juha har lite bättre kontroll på det och kommer med en uppdatering på vad vi får se upp med.

 

Utifrån det, vad tror du på för typ av matchbild på lördag?

Utifrån det så kan jag inte direkt förvänta mig någon matchbild men jag hoppas på att det blir en fartfylld match som svänger mycket fram och tillbaka som publiken gillar.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone som du tror vi kanske behöver se upp lite extra för?

Får bara hoppas att Ubbe inte läser det här då blir det nog något byte mindre på herr Ceder! J. Vi har många bra spelare som man behöver hålla koll på men annars tycker jag Jesper Ylivaino kommer igång mer och mer efter hans hjärnskakning så jag hoppas det lossnar rejält för honom nu i helgen.

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Vi har haft det riktigt tungt på den fronten ett tag men nu börjar dom flesta spelarna vara krya och fräscha är egentligen bara Antti Kangasniemi som är borta för oss.

 

Slutligen Johan, hur går det på lördag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Jag tror vi vinner med 2-4 och det är spelet i special teams som avgör!

 

// # 24 – Johan Ceder – Asplöven Hockey

 

Vi kontrar med vår extremt formtoppade Calle Åsell som minst sagt varit svårstoppad för motståndarlagen hitintills i Allettan. Så här säger Calle inför matchen.

 

Hej Calle! Efter att vi varit uppe och seglat lite bland molnen efter den sköna norrlandsturnén så är vi väl nere på jorden igen efter förlusten hemma mot Visby-Roma i onsdags. Vad känner du efter insatsen mot gutarna?

Blandade känslor, vi börjar avvaktande och för passivt, de håller i sig till mitten av andra perioden. Efter det så spelar vi verkligen upp oss och utmanar Visby. Dock är uppförsbacken med 0-3 för stor…

 

Du är ju verkligen het som ett strykjärn för närvarande för vad ska man egentligen säga efter en sexpoängsmeny borta mot Östersund. Känns det som att du har flytet med dig nu?

Jo, det har verkligen släppt i allettan! Mycket ta vare samarbetet med Forsberg och Wictorsson! Hoppas att det kan hålla i sig nu.

 

Vad känner du nu efter nästan en hel säsong i Väsbytröjan. Har allt blivit såsom du tänkt dig?

Jo, det är väl ungefär som jag hade tänkte mig. Att få spela mycket och utveckla mitt anfallsspel är det som jag eftersökte och även fått göra!

 

Du jobbar ju alltid stenhårt i varje match men det känns som att målskyttet och förmågan att spela fram dina medspelare förbättrats i nästan varje match som varit. Känner även du att den kurvan pekar uppåt?

Jo absolut, ju mer man spenderar tid i anfallszon desto mer utvecklas även sådana saker. Känner mig mer bekväm i vissa situationer.

 

I helgen väntar två tuffa norrlandslag lag igen men nu på hemmaisen i Vilundahallen. Vad vet du om helgens motståndare Asplöven respektive Kalix?

Oj, inte jättemycket! Har mött asplöven några gånger i Allsvenskan, men kan inte säga att jag har koll på årets Asplöven, annat än att jag har några kompisar som spelar där! Kalix har jag noll koll på.

 

Om du ska försöka sammanfatta vår spelade Alletta så här långt. Vad tycker du då kännetecknar Vilda Väsby?

Vårt organiserande kaos, många lag i denna serie vill ha kontroll och ha ett relativt lågt tempo medan vi är tvärtom!

 

Vad tycker du vi gjort riktigt bra och vad kan vi fortfarande förbättra?

Vi har följt vår spelidé (kan bli bättre). Vi kan förbättra våra starter i matcher, inte vara passiva utan ta kommando direkt!

 

Vad tror du på för typ av matchbilder under helgen?

Svårt att säga, men tror det kommer bli två roliga matcher att kolla på. Målchanser åt båda hållen där vi förhoppningsvis kliver ut som segrare.

 

Slutligen Calle, hur går det i helgen och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi tar sex poäng och jag ska bidra med hårt jobb, bra anfallsspel och om jag har lite “flyt” även några poäng!

 

// # 26 – Calle Åsell

 

Väsby Hockey har inför matchen glädjande nog fått tillbaka alla tillgängliga spelare vilket innebär att sju backar och tolv forwards matchas.

 

Ni som inte har möjlighet att komma ned till Vilundahallen har möjlighet att följa matcherna via webben. Adressen till webbsändningen som kostar 59 kronor är enligt följande.

https://vasbyik.solidtango.com/

 

Varmt välkomna!!