Serietvåan Visby-Roma är nästa motståndare för Väsby Hockey när gotlänningarna onsdag kväll klockan 19.30 gästar Upplands Väsby och Vilundahallen.  Efter en härlig genomförd norrlandsturné väntar nu tre raka hemmamatcher för Väsby där Visby-Roma är först ut och där norrlandslagen Asplöven och Kalix väntar på lördag respektive söndag.

 

Serietvåa är alltså öborna och tvåa var även deras position från grundserien vilket innebär att topplaceringen knappast är någon tillfällighet. Visby-Roma är ett tungt lag att möta som alltid gnuggar sig igenom matcherna via ett starkt kollektiv. Det har laget gjort allt som oftast denna säsong även fast de gick på pumpen mot oss i december i grundseriens avslutande match. Det var dock en match som inte gällde någonting alls för VR-spelarna som då kom till Vilundahallen med knappt tre femmor och där de ställde andremålvakten i mål. Med andra ord betyder den segern knappt någonting för onsdagens batalj mer än vetskapen om att Väsby där bröt en sjuårig förbannelse utan seger.

 

Det är det mest positiva med segern och gör att Väsby kan ställa upp inför matchen med vetskapen att detta lag inte är övermäktigt även fast de givetvis är favoriter inför matchen. Det finns nämligen gott om spetsspelare i detta kollektiv där framförallt forwardsspelare Andreas Gröndahl är en spelare som kan hitta på lite vad som helst ute på isen. Revisorn Andreas är inte bara en hejare på att analysera siffror utan han är även baddare på att hamra in poäng och hjälpa sitt lag till stora skalper. Andreas är givetvis en spelare vi här från redaktionen ville pejla läget med och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Andreas! Allettan har startat väl för er och er norrlandsturné blev lyckad med fem tagna poäng av sex möjliga. Hur skulle du vilja summera er gångna helg?

Hej! Fem sköna poäng men framförallt två starka laginsatser där alla är med och bidrar.

 

Ni har nu mött fyra av fem norrlandsgäng under Allettans början. Hur skulle du vilja gradera dem jämfört mot topplagen från den östra regionen?

Svårt att jämföra. Många lag har olika spelsätt vilket kan göra så vissa lag passar bättre än andra men det känns som det är jämt mellan serierna.

 

Och på onsdag möter ni ett av dessa, nämligen oss. Vad är dina tankar inför ännu ett möte i Viundahallen?

Det ska bli ett spännande möte som vi ser framemot.

 

Senaste vi möttes där avgick vi med segern men det var ju i ett betydelselöst möte för er. Vad kommer du ihåg ifrån den insatsen?

Att vi förlora som sagt, inte så mycket mer än så.

 

Inför matchen ligger ni tvåa och skuggar Huddinge i toppen. Vad har ni för målsättningen med Allettan och tror du att ni kan bibehålla er placering ända till slutet?

Målsättningen är att komma så högt upp som möjligt, vi har inte satt någon speciell placering som mål. Vi kan absolut bibehålla vår placering till slutet, men det är en lång säsong och det är som alltid viktigast att vara som bäst i slutet.

 

Hur skulle du vilja beskriva din egen form och vad känner du är din roll i Visby-Roma?

Jag känner mig i bra form, det är nu det roliga börjar. Min roll i Visby är att försöka vara en av de ledande i offensiven samt att bidra med energi och ledarskap.

 

Med tanke på att vi mött varandra ganska många gånger de senaste åren. Vad tror du på för typ av karaktär på matchen på onsdag?

Det kommer bli en tuff och tight match som alltid.

 

Vad känner du utmärker Väsby Hockey denna säsong?

Väsby är ett lag som åker mycket skridskor!

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone och tror du det finns någon i vårt lag som ni behöver bevaka lite extra?

Erik Brissle har sett vass ut på slutet för oss. Nja har inte så bra koll förutom att det är ett bra kollektiv.

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Samtliga är friska!

 

Slutligen Andreas, hur går det på onsdag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

1-3 till oss. Gäller att sätta lägena man får.

 

// # 19 – Andreas Gröndahl – Visby-Roma

 

Andreas är en av spelarna som Väsby måste se upp för i matchen. Det gäller med andra ord för våra försvarsspelare att vara noggranna och på dem som iglar för att inte ge dem ytorna som de ofta tar tillvara på.

 

Emil Sjöman är vår egen backjunior som gått från klarhet till klarhet denna första riktiga säsong för honom på seniornivå. Han har verkligen spelat förtroendeingivande på sistone och fick kröna insatsen i lördags genom att även bli målskytt i matchen. Så här går hans tankar inför matchen.

 

Hej Emil! En norrlandshelg är över och den slutade verkligen väl med tanke på vår fyra tagna poäng av sex möjliga. Försöker summera våra två matcher lite kort?

Tjena! Östersundmatchen var helt fram och tillbaka, anfall ena sekunden försvar den andra. Jag tyckte vi gjorde det bra ändå då vi framförallt vann fighterna framför mål. Sedan att vi gjorde nio mål framåt är starkt av oss.

 

Piteåmatchen var tuffare, vi hade turen med att Linus Ryttar gjorde en riktigt bra match där bak i kassen.

 

Vi gjorde en fin match mot Piteå men matchen mot Östersund blev ju ännu fränare med tanke på att vi lyckades vinna där. Det var ju en riktig holmgång och där vi låg under ett tag i den sista perioden. Vad gjorde att vi kunde vända den matchen?

Vi orkade helt enkelt mer än vad Östersund gjorde och fick in de målen som behövdes för att ta tre poäng.

 

Och så blev du även målskytt i lördags genom att knäppa in ditt första mål för säsongen. Berätta lite om det målet!

Jag skulle flippa in en myra på kassen för styrning men hade turen att den studsa på ett benskydd och in i mål.

 

Du har fått växa in i laget sakta med säkert och nu på slutet fått stort förtroende. Är du nöjd med din egen insats i Väsbytröjan så här långt?

Ja jag är nöjd, nu på slutet har jag fått mer förtroende än innan men jobbar varje dag för att få mer.

 

Vad känner du framförallt fungerat nu på slutet för dig och vad tänker du på när du spelar?

Det är väl att spela enkelt och fysiskt som jag tänker mycket på och det är det som har fungerat.

 

Vad tycker du framförallt vi kan ta med oss i vårt spel när nu tre raka hemmamatcher stundar?

Vinna fighterna framför mål både i anfallszon och försvarszon samt att spela fysiskt och lägga puckar på mål.

 

Och närmast är Visby-Roma, serietvåan som vi ju känner ganska väl efter två matcher från grundserien. Vad tror du väntar oss på onsdag?

En fartfylld match med mycket närkamper. Det är vad jag tror.

 

Vad behöver vi då främst tänka på i vårt spel?

Som sagt lägga mycket puckar på mål och vinna alla närkamper.

 

Slutligen Emil, hur går det på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Jag tror på vinst med 4-0, kommer bidra med hårt jobb och fysiskt spel.

 

// # 16 – Emil Sjöman

 

Väsby Hockey har inför matchen fått tillbaka backduon Joel Östman samt Fredrik Falk som ju missade helgens matcher på grund av skada respektive sjukdom. Det innebär att alla nu förutom backen Robin Karlsson är tillgängliga för matchspel och förhoppningen är att Robin inom kort är tillbaka i matchspel igen.

 

Ni som inte har möjlighet att komma ned till Vilundahallen har möjlighet att följa matchen via webben. Adressen till webbsändningen som kostar 59 kronor är enligt följande.

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-visby-roma–2

 

Varmt välkomna!!