Lördag morgon klockan 06.00 sätter sig Väsby Hockeys iskrigare sig på bussen för att åka de många milen uppåt och norrut i Sverige. Första stoppet är Jämtland och Östersunds IK och direkt efter matchen tar sig laget vidare upp mot Norrbotten och Piteå där Piteå Hockey väntar söndag eftermiddag.

 

Det kan man minst sagt kalla för kontrast mot grundserien där sträckorna till Vallentuna, Märsta eller Sollentuna inte direkt var sådana som krävde någon större reseplanering. Men visst är det härligt och inspirerande för Väsby att göra dessa resor igen för ni minnesgoda kommer väl ihåg att dessa sträckor tog sig Väsby Hockey även igenom säsongerna 2006/2007 samt 2007/2008 då Väsby senast mötte Piteå respektive ÖIK eller Östersund Hockey som de då hette.

 

Piteå känns lika starka idag som de då var och Östersunds IK är i princip lika bra som Piteå även fast tabellen just i skrivande stund kanske vittnar om något annat. ÖIK vann ju som bekant den norra grundserien och var en av favoriterna till att ha hem Allettan inför seriestarten. Men fyra omgångar in står laget endast på en poäng och det var en av orsakerna till att laget under torsdagen valde att bryta kontraktet med den rutinerade tränaren Lars Molin. In i hans ställe kommer ett nygammalt ansikte i form av Jörgen Själin som åtminstone under helgens matcher kommer att basa över laget. Vad det innebär för lagets spel återstår att se men visst brukar det alltid bli en liten ”tränareffekt” på laget så fort en ny röst manar på och matchar laget.

 

Lördagens motståndare ÖIK är ett skridskostarkt lag som vimlar av tekniska och poängstarka spelare. Stockholmskillen och backen Calle Ackered är en av dessa som gillar producera och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Calle! Allettan har startat rätt tufft för er med endast en inspelad poäng på fyra matcher. Hur skulle du vilja summera era insatser hitintills?

Hej! Vi är inte nöjda med vår start. Första matchen var vi inte ens nära att ta poäng men i dem resterande matcherna har vi spelat bättre och borde fått med oss mer poäng än vad vi fått.

 

Det går ändå att läsa sig till att ni i många av dessa förluster spelat en rätt bra ishockey. Vad tycker du är det som saknats hitintills i spelet för att kunna vinna matcherna?

Framförallt så har vi dragit på oss för mycket utvisningar. Sedan är det alltid små detaljer i hockey men vi kan absolut höja upp allting i vårt spel.

 

Ni vann hela norrettans grundserie och hade säkert högt inställda förväntningar inför seriestarten av Allettan. Efter denna tuffa inledning för er, har ni satt upp någon ny målsättning nu?

Vi vill ju gå så långt som möjligt denna säsong men just nu ligger fokus på att ta oss till playoff.

 

På lördag väntar Väsby Hockey för er del. Vad vet ni om oss egentligen?

Ärligt sagt vet jag faktiskt inte så mycket!

 

Vad tror du på för typ av matchbild på lördag?

En match i bra tempo där vi ska försöka föra matchen och visa att vi är starka på hemmaplan.

 

Du är ju en väldigt offensiv back som alltid är inblandade i många mål framåt. Hur skulle du vilja beskriva din egen form och vad är din roll i Östersund?

Min form känns ändå bra, började väl inte så bra på denna serie men det har känts bättre nu. Min roll i Östersund är att spela mitt spel och våga vara kreativ i rätt lägen. Bidra både till en stark offensiv och en stabil defensiv. Leda genom exempel.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone som du tror vi kanske behöver se upp lite extra för?

Det får ni se på lördag! 😉

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Tror alla ska vara tillgängliga till helgen.

 

Slutligen Calle, hur går det på lördag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Tror på en tuff match men att vi går segrande ur denna strid. Inställning och noggrannheten blir avgörande.

 

// # 15 – Calle Ackered – Österunds IK

 

Lördagen blir en match att bita i för Väsby men frågan är om inte söndagens motståndare Piteå Hockey blir ett ännu tuffare motstånd. Piteå var ju även de inför seriestarten en av de absoluta favoriterna och med en dubbelseger mot Huddinge och Visby-Roma på bortais från den gångna helgen i ryggen kommer de till matchen med stort självförtroende.

 

Vi lär få räkna med att spendera största del av tiden i vår egen försvarszon där vi får försöka att göra det så enkelt som vi bara kan. Det gäller för helgens båda matcher och därför passar det bra att fråga vad vår backgigant Kevin Hermansson-Axh har för tankar inför helgens dubbla matcher.

 

Hej Kevin! Äntligen tog vi en trepoängare när Haninge avklarades i söndags. Från läktarhåll såg det väldigt bra ut och kändes det lika bra för er nere på isen?

Hej! Ja, äntligen en trepoängare i AllEttan. Kändes extremt skönt då vi innan varit ytterligt nära och blivit snuvade på en vinst. Ja, absolut. Det kändes som att det var vi som förde spelet fr.o.m att vi gjorde kvitteringsmålet. De hade endast ett fåtal lägen medan vi i princip skapade lägen varje byte.

 

Vad tycker du framförallt fungerade i vårt spel som vi kan ta med oss till fortsättningen?

Jag tycker att vi spelade enkelt i försvarszon och satte hög press på motståndarna och vann mycket puck. Vi skapade mycket också mycket lägen för att vi jobbade hårt och fick in puckar på mål. Tycker även att powerplayet blivit bättre. Det är något att ta med till kommande matcher.

 

Vårt förvarsspel har fungerat fint på sistone och du var verkligen tillbaka i fullt gott slag mot Haninge. Är du nöjd med din egen insats i Väsbytröjan så här långt?

Ja, vi har spelat bra i försvarszon. De har vi nog blivit för att vi backar verkligen börjar hitta varandra och jobba tillsammans. Är inte helt nöjd. Behöver höja mig och ha en högre lägstanivå.

 

Nu väntar två tuffa bortamatcher mot lagen som placerade sig som etta respektive tvåa i norrettans grundserie. Vad vet du om dessa lagen?

Jag har ingen aning om hur de lagen är. Har endast hört bra om dem så jag antar att de blir två väldigt tuffa matcher.

 

Vårt försvarsspel lär bli ordentligt testade då och vad tror du vi framförallt behöver klara av när Österund och Piteå kommer ångandes?

Vi måste fortsätta spela som vi gjort och sätta hård press från början och jobba tillsammans. Vi måste även hitta enkla lösningar med puck och spela på vår snabbhet.

 

Vad tror du på för typ av matchbilder under helgen?

Tror matcherna blir tuffa med många hårda närkamper och med väldigt högt tempo. De gäller att vi är på tårna från början.

 

På söndag ställs vi bland annat vår forna lagkamrat Viktor Nilsson. Känns det något speciellt att möta honom ute på isen?

Vet att han är bra, hårdspelande back som inte viker ner sig. Kommer nog bli tufft för våra forwards i hans sarghörn.

 

Slutligen Kevin, hur går det i helgen och på vilket sätt är du bidragande till det?

Måste självfallet tro på vinst i båda mötena. Vi viker inte ner oss. Jag bidrar med enkelt spel och rejäla tacklingar.

 

// # 27 – Kevin Hermansson-Axh

 

Viktor Nilsson har vi nämnt ovan och givetvis vill vi pejla läget med vår forna back inför mötet med honom och hans Piteå. Så här tänker gode Viktor inför mötet.

 

Hej igen Viktor! Du började upp säsongen som en Väsbyspelare men nu på söndag är du en av Väsbys motståndare när vi möts uppe i Piteå. Hur kommer det att kännas för dig?

Tjena Krister! Ja precis, självklart kommer det kännas lite annorlunda att möta mina gamla lagkamrater men det ska bli kul.

 

Hur känns det annars att vara tillbaka i Piteå igen och har du hittat din roll i laget?

Det känns bra att vara tillbaka, jag hitta tillbaka rätt snabbt till rollen jag hade ifjol så det var inga problem.

 

Allettan har startat rätt bra för er med sju tagna poäng på fyra matcher. Hur skulle du vilja summera er insatser hitintills?

Ja, det har väl startat helt okej, första matchen mot Sundsvall hemma är vi inte nöjda med, men förra helgens resultat är tar vi med oss.

 

Hur bra tycker du årets upplaga av Piteå Hockey står sig och vad har ni satt för målsättning med serien?

Vi har en ganska jämt lag med fyra bra linor som jobbar hårt för varandra. Målsättningen är att ta sig till playoff!

 

Du om någon vet ju vad Väsby Hockey står för och vad för bild av oss kommer du att förmedla till dina lagkamrater samt tränare?

Kommer väl inte säga så mycket men Väsby är ett hårt jobbande lag. Vi fokuserar mer på vår egen prestation.

 

Tycker du det finns något i vårt spel som ni främst behöver se upp för?

Snabba spelvändningar och hård forecheck är väl Väsbys signum!

 

Vad tror du på för typ av matchbild på söndag?

Två lag som spelar med bra fart, så mycket skridskoåkning och bra närkampsspel.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone som du tror vi kanske behöver se upp lite extra för?

Det får ni se på söndag! 🙂

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Vi kommer ställa upp med fullt lag.

 

Slutligen Viktor, hur går det på söndag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Det kommer bli tufft hela vägen in mot slutet, men vi drar det längsta strået i pp.

 

// # 7 – Viktor Nilsson – Piteå Hockey

 

Väsby Hockey åker de många milen med en troligtvis oförändrad uppställning sedan i söndags. Robin Karlsson missar tyvärr även denna match hans skada från i premiären fortfarande håller honom borta från matchspel.

 

Bägge matcherna kommer att websändas och länkarna till matcherna hittar ni nedan.

Lördagens match mot Östersunds IK:

https://oiktv.solidtango.com/live/ostersunds-ik-vasby-ik-hk

 

Söndagens match mot Piteå Hockey:

https://piteahockey.solidtango.com/live/pitea-hc-vs-vasby-ik

 

Kör hårt och lycka till Vilda Väsby!!