Det är dags för 2017 års första match och för Väsby Hockey väntar ännu en gång ett välbekant motstånd när Haninge Anchors på söndag kommer till Vilundahallen på besök.

 

Det är den tredje matchen för såväl Väsby som för Haninge och lika för bägge lagen är att de spelade varsitt ”back to back” möte innan nyårshelgen. Väsbys facit blev en tagen poäng medan Haninge kammade noll i sitt dubbelmöte med Visby-Roma.

 

Matchen på söndag är viktig eftersom det gäller att bunkra på sig poäng inför de på pappret ännu svårare matcherna som snart tar vid när bägge lagen kommer att dra iväg på varsina långresor norrut i Sverige.

 

Lagen kan varandra bra efter våra möten från grundserien. Möten där Väsby gick segrande ur striden vid bägge tillfällena. Något som givetvis ger lite extra råg i ryggen inför mötet men som samtidigt inte betyder mer än så. Det är ny match och nya förutsättningar men samtidigt vet vi att Haninge får problem om Väsby spelar sitt sedvanliga aggressiva spel och vi får väl hoppas att uppehållet på lite mer än en vecka gett Väsby ännu mer löd i benen.

 

I Haninges lag är Viktor Fjällby-Johansson en viktig balansspelare. Han är med och bidrar såväl offensivt som defensivt och hans tankar inför matchen är så här.

 

Hej Viktor! Allettan har startat och där pressade ni Visby-Roma i två matcher men matcherna avgick utan poäng. Hur skulle du vilja summera er insats innan nyårshelgen?

Vi gör en bättre bortamatch än hemmamatch, men kommer inte riktigt till i vår offensiv. Samtidigt som Visby är skickligt på att försvara sig och har en duktig målvakt.

 

Ni tog Visby i två raka under grundserien men förlorade nu två raka. Gjorde ni en sämre insats nu eller var Visby bättre denna gång?

Det var väl en kombination av båda. I mötena under hösten var vi mer effektiva och var giftigare framför deras kasse.

 

Både ni och vi lär få kämpa om att försöka ta den åttonde platsen i serien som innebär allsvenskt kvalspel. Är det främst er målsättning eller har ni spänt bågen hårdare än så?

Vi har som målsättning att spela playoff efter Allettan och självklart siktar vi så högt som möjligt.

 

Du har ju en rätt defensiv roll i Haninge men i matcherna mot Visby-Roma gjorde du två mål. Hur skulle du vilja beskriva din egen form och vad är din roll i Haninge?

Min egen form känns som den är uppåtgående och vi har börjat hitta en fin kemi i våran kedja. När det gäller min roll i laget så försöker jag vara den spelaren som tränarna kan lita på i alla lägen, både offensivt och defensivt. Jag gillar att ta ett stort defensivt att ansvar så mina kedjekamrater vågar göra det lilla extra offensivt.

 

Väsby väntar nu för er i nästa match i ett härligt klassiskt möte i Vilundahallen. Vad är dina tankar inför det?

Det kommer bli en riktigt tuff match. Väsby är ett hårt jobbande lag och det gäller att vi jobbar minst lika hårt som de för att kunna ha en chans att vinna matchen. Powerplay och boxplay blir en annan nyckel i matchen, där vi måste bli bättre i framförallt vårat powerplay för att bli lyckosamma i matchen mot Väsby, men även i fortsättningen av serien.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst extra mycket på sistone och tror du det finns någon i vårt lag som ni behöver bevaka lite extra?

Isac Jacobsson är på uppåtgående och har spelat ett stabilt backspel en längre tid. Han har alltid klarat av det fysiska spelet bra och han kommer bara fortsätta bli bättre i offensiven.

 

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er?

Det finns lite småskavanker i laget men på söndag är nog förhoppningsvis alla med.

 

Slutligen Viktor, hur går det på söndag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Jag tror vi vinner med 4-1 där vår vårt stenhårda jobb för varandra och ett par kassar i powerplay fäller avgörandet.

 

// # 24 – Viktor Fjällby-Johansson – Haninge Anchors

 

Vi kontrar med vår duktige arbetsmyra Jacob Lundin som precis Viktor är en riktigt nyttig lagspelare. Jacobs tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Jacob! Allettan är startad och man kan väl säga att vi gjort en klart godkänd start med poäng tagen mot Huddinge efter två jämna matcher. Hur skulle du vilja beskriva våra insatser där?

Tja Krilleh! Tycker vi har gjort två rätt bra matcher men känns surt att vi bara fått med oss en poäng. Tycker vi matchade Huddinge bra i bägge matcherna, men där vi gjort lite för mycket misstag som avgjort matcherna till deras fördel.

 

Du, Kemi och Sellerstrand hade som specialuppdrag att ”nolla” Huddinges så beryktade förstaformation och det lyckades ni väldigt bra med, framförallt i Vilundahallen. Hur kändes det att spela i en sådan roll för dig?

Det var väl lite annorlunda men det går inte att gå in för att bara försöka försvara vilka som än står på andra sidan, utan det handlar bara om att försöka spela sitt spel.

 

Vi har ju lyckats ta vid i vårt spel såsom vi avslutade grundserien. Nu väntar Haninge för oss, ett lag som vi har två raka segrar mot under grundserien. Vad är dina känslor inför söndagens match?

Det ska bli roligt med match igen efter en veckas uppehåll. Vi har haft en bra träningsvecka och vi är sugna på att hoppa upp på vinnarspåret igen.

 

Tycker du att vi har ett psykologiskt övertag mot Haninge inför matchen och hur bör vi spela för att fortsätta ta poäng mot dem?

Det ger ett bra självförtroende att veta att vi slagit dem förut och förhoppningsvis ett sämre hos dom. Vi ska spela vårt spel med mycket fart och ta tag i taktpinnen direkt.

 

Känner du att det finns något speciellt i Haninges lag som vi behöver se upp för?

Nej det tycker jag inte, vi ska fokusera på oss själva och på vårt spel.

 

Hur känns det annars själv inför matchen. Är du så pass förberedd som man tänkas kan och hur skulle du vilja summera din egen säsong i Väsbytröjan så här långt?

Den egna formen känns helt okej, det har vart lite upp och ner under säsongen. Det känns som om det finns mer att hämta men man får försöka göra det så bra man kan efter förutsättningarna man får.

 

Slutligen Jacob, hur går det på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner med 4-1! Hårt jobb och om #20 serverar blir det ett mål.

 

// # 9 – Jacob Lundin

 

Väsby Hockey kommer till matchen med en näst intill oförändrad uppställning. Robin Karlsson missar tyvärr även denna match då hans skada från i premiären av Allettan fortfarande håller honom borta från matchspel. Ludvig Wiita-Adamsson är dock glädjande nog tillbaka in i laget igen vilket gör att samtliga forwards är tillgängliga för matchspel.

 

För er som inte kan ta er till Vilundahallen så finns möjlighet att se matchen via webben. Följ bara länken så kommer ni direkt till sändningen.

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-haninge-anchors

 

Varmt välkomna till årets första match!!