Hej Felix! Vad fick dig att vilja komma till oss?

Sportchefen ringde mig direkt när jag kom hem från Norge och visade intresse för mig. Han var först av svenska klubbar att höra av sig och jag blev direkt erbjuden att få träna med laget. Jag tränade några gånger och det kändes bra. Därefter krävdes förankring i klubben och det blev efter det klart med avtal.

 

Vad känner du till om Väsby Hockey?

Jag vet att det är en gammal klubb som spelar f.n. i division 1. Och att dom har spelat i allsvenskan eller elitserien för många år sen.

 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Felix Fjällkeborn utanför isen?

Jag är en skridskostark spelare med bra överblick över spelet och som alltid jobbar hårt under match och träningar. Utanför isen är jag en glad kille som gillar att skämta och ha det kul med kompisarna.

 

Vad är dina styrkor som hockeyspelare och vad behöver du arbeta hårdare på för att kunna ta ytterligare kliv?

Jag är skolad i DIF under ungdomsåren och i AIK under junioråren med ett antal olika tränare, som gett mig en gedigen hockeyutbildning. Jag är en skridskostark spelare och har hittills producerat relativt mycket poäng. Jag behöver framförallt bli starkare och bättre i det fysiska spelet.

 

Berätta lite om höstens spel i Norge samt den föregående framgångsrika säsongen i AIK?

Det målades upp en mycket positiv bild av en hårdsatsande klubb som dessutom kunde erbjuda både bostad och arbete. I verkligheten var det ett team med stor nivåskillnad, där vissa ville bli bättre och andra var nöjda med att bara delta. Arbetstillfällena blev för få och det blev till slut omöjligt att kunna försörja mig. Hockeymässigt gick det dåligt för laget och det smittade av sig på alla spelarna även på mig, även om jag poängmässigt låg bland de 5 främsta och ser man till + och – statistiken så låg jag faktiskt etta men i ett dåligt lag på låg nivå.

Säsongen med AIK 2015/2016 gick ju riktigt bra. Tidigare säsong gick också riktigt bra där jag poängmässigt kom 3;a efter Jesper Bratt och Alexander Nylander. Föregående säsong tror jag att jag kom delad etta. Det var ett ganska bra lag kanske inte med en mängd stjärnor men med många killar som fungerade bra ihop. Vi kämpade och slet och gav aldrig upp. En huvudorsak till att vi gick till semifinal i JSM. Vi kom där fyra men med lite mer flyt hade det kunnat bli bättre exempelvis hade jag ett klockrent mål som blev bortdömt i match om tredjepris.

 

Vad tar du med dig på dessa två resor (AIK-våren o Norge) till oss?

Att lita på mig själv och tro på det jag gör. Att innan jag tar ett beslut måste jag kontrollera alla fakta riktigt ordentligt. Dessa ”resor” har framförallt gett mig mycket erfarenhet som både hockeyspelare och civil person.

 

Ni är nu ett helt gäng forna AIK-spelare i Väsby. Gjorde det ditt beslut lättare?

Det är klart att det är roligt att spela med gamla kompisar. Men det var nog inte det som avgjorde, jag har ju kompisar i många lag. Det var nog det att sportchefen tog kontakt och trodde på mig och direkt gav mig först chansen att få träna och sedan erbjudande om kontrakt.

 

Vad känner du till om Hockeyettan?

Jag följer hockeyn från SHL och ner t.o.m. Hockeyettan så jag vet ungefär vilka lag som spelar i de olika serierna. Jag följer ju också en massa kompisar som spelar lite varstans.

 

Hockeyettan och spel i Allettan väntar nu för dig. Vad tror du kommer att skilja den åt jämfört med spel i Norge samt Superelit?

Det blir helt säkert en mkt snabbare och kraftfullare hockey.

 

Hur tror du att du ska hantera det och hur kommer du förbereda dig inför det och vad tror du kommer att krävas från din sida för att du skall kunna ta seniorklivet?

Tror att det kommer vara lite svårt i början för det kommer vara annorlunda, men ska förbereda mig på samma sätt inför för varje match som jag har gjort dom senaste 3 åren (rutiner). Hårt arbete och spela mitt egna spel och utveckla min skridskoåkning ännu mer.

 

Vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande?

Min målsättning med hockeyn är att alltid ge 100 % och sen får jag se hur långt jag kommer men målet är att alltid komma högre upp i ligorna men det krävs hårt arbete hela vägen dit.

 

Vad kommer känneteckna dig i Väsbydressen?

En snabb forward som alltid har fart på skridskorna och som aldrig ger upp.

 

// # 21 – Felix Fjällkeborn

 

Bild: BildandIT