Det blev en besk eftersmak av matchen mellan Väsby och Huddinge eftersom Väsbys sista avgörande straff i straffläggningen dömdes bort trots att den uppenbart av alla, från publik till domare var inne i målet. Orsaken till att domare Henrik Fluch dömde bort målet var för att pucken träffade stolpen, tog i ryggen på målvakten och sedan in i målet och vid det tillfället då trodde han att det inte var mål. Eftersom Huddinge i sin tredje och sista straff missade att göra mål borde Väsby därmed tagit den extra poängen men istället så avgjorde Huddinge i nästa runda och fick med sig den extra poängen. Surt och trist när Väsby gjorde det så bra ännu en gång i sitt fjärde möte med Huddinge denna säsong.

 

Grabbarna visar återigen att vi kan slå vem som helst säger tränare Markus Odén. Vi tror på det vi håller på med och kommer att fortsätta i den här riktningen. Tyvärr hamnade domaren i fokus mot slutet och snodde en poäng av oss. Nu blickar vi oavsett det som hände ikväll, fram mot Haninge hemma om en och halv vecka.

 

Det är tyvärr svårt att släppa den ”stulna” poängen. Väsby gör än en gång mer än vad man kan begära och håller absolut jämna steg mot Huddinge och efter fjärde gången av fyra möjliga är det ingen slump att laget tar en poäng mot Huddinge. Det beska är att poängutdelningen skulle varit det dubbla.

 

Annars var det Huddinge som inledde de tre perioderna i kvällens match bäst. Redan i den fjärde minuten hamnade de i ledningen efter ett oturligt självmål av Kevin Hermansson-Axh. Målvakt Linus Ryttar räddade ett skott med benskyddet men istället för att pucken skulle gått ut mot sidan tog den rakt på Kevins skridsko/ben och in i målet.

 

Snöpligt och givetvis tungt för både Kevin som för Linus Ryttar som ikväll gjorde sin första match sedan i början av november månad. Målet var dock ingenting som påverkade Linus spel överhuvudtaget utan istället var han lugnet själv och var den största anledningen till att Huddinge inte ökade på sin ledning när de under den första halvan av första perioden, pressade på och hade tag i taktpinnen.

 

Väsby kom därefter in i matchen och när man väl var inne i den, ja då sattes minsann gästerna från Huddinge på rejält med prov.

 

Väsby kvitterade Huddinges ledning i den fjortonde minuten när Lubomir Fetkovic på sitt tredje skott i Väsbys första numerärt överläge, sköt in ett stenhårt skott som målvakt Daniel Fahlström i Huddinge knappt hann reagera på.

 

Väsby tryckte sedan på efter mer och var inte långt ifrån ytterligare målkänning innan perioden var till ända.

 

Andra perioden inledde Väsby i spel i numerärt underläge men gjorde det bra och lät inte Huddinge skapa någonting alls av sitt vanligtvis frejdiga och initiativrika spel. Men mitt upp i det goda spelet slarvade Väsby från egen zon och misslyckades med ett genomspel. Pucken hamnade istället mitt i gapet på backen Marcus Lissäng som från offensiva blå linjen fick fritt skottfält och när dessutom forwarden, Dennis Nordström stod framför och styrde ner pucken blev det stört omöjligt för Linus Ryttar att göra något åt det avslutet.

 

Väsby hamnade återigen i onödigt underläge men inte heller av detta lät sig laget nedslås alltför mycket. Visserligen kontrollerade Huddinge händelserna på isen därefter ganska så komfortabelt men efterhand växte Väsby även i denna period in i handlingarna på allvar.

 

Förändringen startade egentligen från den nionde minuten när Huddinge drog på sig en utvisning. Visserligen skapade Väsby inte speciellt mycket just då men därefter blev Huddinge aningen passiva samtidigt som Väsby tryckte på lite mer i spelet.

 

Med lite mindre än två minuter kvar av perioden gav det till slut en kvittering till 2-2 när Nicklas Sjölund fick till en riktigt härlig pärla till backskott som riktigt borrades in i målvakt Daniel Fahlströms bortre kryss.

 

Med andra ord blev den sista perioden en akt av ställningskrig. Huddinge inledde den precis som de två tidigare i matchen, klart bäst och låg på för ett ledningsmål. Linus Ryttar var dock fortsatt tät och när gästernas offensiv såg ut att vara på väg att bedarra, kom ändå målet som man befarade skulle det bli det sista i matchen. Även detta mål ska dock klassificeras som ett självmål eftersom det olyckligt blev backen Rasmus Sörgardt som när han skulle trycka bort Huddinges inbrytande forward fick pucken på sig innan den gled in i mål. Olyckligt givetvis men sett till matchbilden fram till det att målet föll i den tolfte minuten, ändå var rättvist.

 

Men Väsby skulle resa sig ännu en gång. Frameldad av en härlig hemmapublik i årets sista match ville de visa att insatsen var värd poäng. I ett flygande anfall dryga två minuter efter Huddinges ledningsmål kom Väsbys kvittering.

 

Fredrik Forsberg framspelades i en position från vänsterkanten och med ett rappt avslut överlistade han Fahlström i målet som därmed alltså fick ge vika för tredje gången.

 

Resultatet förblev sedan ograverat efter full tid även fast Väsby var rysligt nära att avgöra matchen i den femtioåttonde matchminuten när Nicklas Sjölund var centimeter från att sätta pucken efter ett två mot ett läge. Pucken ställde sig dock tyvärr upp precis när han skulle skjuta vilket säkerligen gjorde att Nicklas missade det i princip öppna målet.

 

Övertiden blev sedan jämn. Lagen kunde inte överlista varandra och logiskt nog kom vi till straffläggningen. Där vet ni nu alla vad som skedde eller rättare sagt vad som inte blev verklighet. Väsby borde där ha fått den extra poängen laget uppenbarligen förtjänade men istället förbyttes glädjen till ilska och det känns ju tråkigt en trevlig kväll som detta ändå var.

 

Sammanfattningsvis så gör Väsby för fjärde gången denna säsong mot Huddinge en väldigt fin match som helt korrekt innebar poäng. Det är numera ingen slump att laget kan mäta sig med Huddinge utan det är ett faktum. Det känns verkligen inspirerande att veta att laget kan mäta sig med de allra bästa och insatsen lär ge råg i ryggen när serien åtta dagar in på det nya året fortsätter sitt matchande när Haninge Anchors kommer till Vilundahallen.

 

Grisligan

 

Lubomir Fetkovic var ett av Väsbys vassaste offensiva vapen ikväll. Visade vilket ruskigt vapen han är i numerära överlägen och var därutöver även initiativrik tillsammans med sina kedjekamrater Lundberg och Korduner.

 

Två grisar vill jag faktiskt ge till trion Johan Sellerstrand, Jacob Lundin samt till Jesper Kemi som ikväll likt i tisdags, hade som uppdrag att ”nolla” Huddinges så vanligtvis beryktade första formation. Det var en uppgift som de gjorde till punkt och pricka och den formationen hos gästerna förblev poänglösa och det är klart att den uppgiften ska ge grisar till samtliga.

 

Sista grisen ges slutligen till målvakt Linus Ryttar som inte gjorde ett endaste misstag under kvällen och av de tre gjorde Huddingemålen var två rena självmål och där det tredje kom till efter en styrning alldeles framför mål.

 

Särskilda omnämnanden vill jag även skänka till backarna Joel Östman, Fredrik Falk samt till Nicklas Sjölund som alla tre spred ett extra lugn när Huddinge trummade på som bäst.

 

Foto: Arne Rundlöf