Fastän det känns som om år 2016 nästan precis börjat så är det ju snart helt slut och torsdagens match för Väsby Hockey mot Huddinge blir faktiskt årets sista match.

 

I tisdags stod Huddinge på programmet och så även på torsdag vilket innebär ett regelrätt på SHL-språk, ”back to back” möte. Väsby som så snöpligt tappade greppet över matchen sent in i tisdagens match får därmed chans till en snabb revansch när Vilundahallen nu står för värdskapet.

 

Men det blir sannerligen ingen lätt uppgift. Huddinge är nu nämligen som alla vet förnämligt bra och för att Väsby ska lyckas ro någon poäng i hamn krävs en hundraprocentig insats av laget. I tisdags gjorde laget det oerhört bra under långa stunder under matchen men några sekunders miss i fokuseringen innebar att Huddinge lyckades vända på steken.

 

I tisdags gjorde Sebastian Knösch debut för oss. En debut som lovade gott där Sebastian åkte duktigt med skridskor och jobbade hårt. Precis det han är här för att leverera. Torsdag kväll gör han debut och hans tankar inför returmötet med Huddinge är enligt följande.

 

Hej Sebastian! Debuten i Väsbytröjan är avklarad för dig men det blev en bitter match för dig och Väsbys del efter en 5-4 förlust. Vad känner du efter matchen, är du nöjd med din premiär?

Ja, det var verkligen bittert då vi ledde under hela matchen. För min del var det lite nervigt och så men kändes ändå stabilt. Alltid skönt att få första matchen avklarad.

 

Hur skulle du vilja summera vår insats när vi var så snubblande när poäng mot suveräna Huddinge?

Jag tyckte vi gjorde en ganska bra match men vi fick många utvisningar som Huddinge kunde göra mål på, och det är ingen tvekan om att deras powerplay är vasst. Sen i slutet tror jag det hade att göra om nerver när dem gjorde 4-4 då vi slutade tänka och kollade puck istället.

 

Berätta lite annars om dig själv. Vem är Sebastian Knösch och vad gjorde att du valde att komma till oss?

Vet inte riktigt vad jag ska säga om mig själv men jag valde Väsby för vi har pratat förut och jag har tänkt flera gånger på att gå dit, och nu blev det som det blev i Sollentuna och då kändes det mest naturligt att gå till Väsby.

 

De som inte sett dig spela, hur skulle du vilja beskriva dig själv med dina främsta styrkor?

Mina styrkor är att jag har stark skridskoåkning och jag ser spelet bra, gillar att passa pucken och smäller på när det behövs. Ganska stabil tycker jag själv

 

På torsdag får vi chans till en snabb revansch eftersom Huddinge då kommer till Vilundahallen. Varför tror du vi lyckas ta den revanschen?

Jag tror att om vi lyckas hålla oss borta från utvisningsbåset och vara fokuserade i 60 minuter även om domaren är emot oss så vinner vi, 5 mot 5 är vi bättre än dem

 

Vad blir våra viktigaste nycklar att fokusera på då?

Viktigaste att fokusera på är att hålla oss lugna, spela vårt spel och göra det konstant under hela matchen

 

Huddinge är ju ett ruggigt spelskickligt lag om de får ytor att spela på. Vad i Huddinges spel anser du speciellt svårt att försvara sig mot?

Huddinges PP är väl det som är farligast i deras lag, dem har några skickliga individer som gör det bra när dem får chansen.

 

Med matchen i tisdags på näthinnan. Vad tror du på för typ av matchen på torsdag?

Jag tror att det kommer bli en liknande match till i tisdags men nu är det vi som har hemmaplan och det kommer hjälpa oss ännu mer, jag tror inget annat än på vinst i torsdagens match, vi är bättre.

 

Slutligen Sebastian, hur går det på torsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Det blir vinst och jag kommer bidra med det jag kan, om jag får spela så kommer jag åka mycket skridskor och spela ett bra spel och göra mål om jag får chansen, för mig gäller det bara att vinna förtroende hos tränarna då dem inte har sett mig spela match förut så mycket.

 

// # 13 – Sebastian Knösch

 

Det blev som sagt ett bittert avslut i tisdags och den som avgjorde hela tillställningen var backen Marcus Lissäng. Det är en riktigt offensiv back vars styrkor är just i det offensiva spelet. Hans tankar inför matchen är så här.

 

Hej Marcus! Allettan är så igång och återigen tog ni en seger mot oss efter ännu ett sent avgörande i Björkängshallen. Varför anser du att ni lyckades vända matchen?

Tjena!

Vi har vänt liknande matcher i grundserien samtidigt som vi är starka i tredjeperioden. Det gör att man får ett lugn i laget och inte drabbades av panik.

 

Ni låg under med 0-2, 2-3 samt 3-4 men lyckades arbete er ikapp och förbi. Vad tyckte du skiljde lagen åt igår?

Att vi spelade alldeles för nonchalant och svårt i egen zon. Sen gjorde ni det bra i checkspelet.

 

Med det på näthinnan. Vad tror du på för typ av matchen på torsdag?

Tror det kommer bli en jämn match återigen. Det blir alltid lite annorlunda att spela på hemma respektive bortaplan. Tror nog att tempot kommer vara högre men annars liknande som förra matchen.

 

Vad känner du då blir viktigast för er att fokusera på?

Vi måste vara noggrannare i det defensiva spelet och inte gå bort oss som vi gjorde sist. Tålamod kommer att vara viktigt.

 

Slutligen Marcus, hur går det på torsdag och varför tror du det?

Jämn match som sagt men vi kommer vinna med 4-2. Sista öppen kasse

 

// # 15 – Marcus Lissäng – Huddinge Hockey

 

Väsby Hockey kommer till matchen med en aningen förändrad uppställning. Robin Karlsson missar tyvärr matchen då hans skada från i tisdags håller honom borta från matchspel i åtminstone en dryga veckas tid. Nyförvärvet Gabriel Munck får därmed göra debut i Väsbytröjan likt Felix Fjällkeborn som under torsdag kommer att bli registrerad och klar. I mål får Linus Ryttar göra ett spännande intåg. Ludvig Wiita-Adamsson är sjuk och Niklas ”Boba” Pettersson vilar från matchspel.

 

För er som inte kan ta er till Vilundahallen så finns möjlighet att se matchen via webben. Följ bara länken så kommer ni direkt till sändningen.

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-hockey-huddinge-ik–2

 

Varmt välkomna till årets sista match!!