Väsby Hockey tog tre poäng och skaffade sig där till en bra målskillnad inför den sista och avgörande omgången när laget krossade IFK Tumba på bortaisen med hela 1-8. Hela laget visade upp sina offensiva färdigheter men lagkapten Fredric Korduner lyste klarast med fyra inskjutna mål.

 

Vi gjorde jobbet och tog tre poäng inomhus i Tumba säger tränare Markus Odén. Offensivt gör vi en väldigt bra match. Vi har Allettanplatsen i egna händer och nu laddar vi om för sista omgången mot Visby i Vilunda!

 

Väsby Hockey har minst sagt satt sig själva i ett guldläge inför den sista omgången av grundserien. Tack vare de tre poängen och de stora siffrorna skiljer det nu tre poäng och hela tio plusmål ner till jagande Hammarby och dessutom gick Väsby idag även om Haninge i tabellen vilket gör att det finns en livlina till utifall Hammarby skulle vinna stort på onsdag.

 

Även fast jumbolaget Tumba inledde både den första och andra perioden bra så var det inget snack om vart poängen skulle hamna i afton.

 

Väsby som idag verkligen bars fram av ”Lubos lina” bestående av lagkapten Fredric Korduner, Lubomir Fetkovic samt Martin Lundberg vann den första perioden med 3-1 och kunde rida vidare på den framgången hela vägen in till slutsignalen.

 

Det var också nämnda trio som tog tag i matchen åt Väsby och som gjorde Väsbys fyra första mål.

 

Fredric Korduner satte ettan och trean och däremellan var det Lubomir Fetkovic som ordnade fram 0-2 på resultattavlan.

 

IFK Tumba reducerade därefter Väsbys ledning till 1-2 men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

 

När Fredric Korduner sköt in 1-4 efter drygt halva matchen hade han gjort hattrick. Calle Åsell och Jacob Lundin såg därefter till att Väsby efter två spelade perioder var i ledning med 1-6.

 

Eftersom serien kan avgöras i målskillnadsaffär var det viktigt att Väsby aldrig slog av på takten. Något som de heller aldrig gjorde i den sista perioden. Den kontrollerades istället från första till sista stund där Fredric Korduner först gjorde sitt fjärde och Väsbys sjunde innan Ludvig Wiita-Adamsson satte satte punkt för tillställningen och spikade slutresultatet till hela 1-8.

 

Sammanfattningsvis så känns det skönt att Väsby för en gångs skull fick en lite lättare resa fram till slutsignalen. Det är aldrig lätt att vinna på beställning men idag fick Väsbyspelare verkligen det att se ut som just så. Effektiviteten var på topp och dessutom var spelet i numerärt överläge glädjande nog väldigt bra vilket känns bra inför fortsättningen.

 

Grisligan

 

Idag var det inte speciellt svårt att pricka ut den tio som var mest avgörande till att Väsby tog hem matchen. Självfallet är det så att ”Lubos lina” är de som får dela på samtliga grisar i matchen.

 

Tre grisar ges så klart till kapten Korduner. Fyra mål och en målgivande passning säger nog det mesta om insatsen.

 

Två grisar tilldelas Lubomir Fetkovic som med en 1+2 meny i högsta grad var med och bidrog.

 

Sista grisen ges till Martin Lundberg som tillbaks efter sjukdom verkligen visade spetsegenskaper. Egenskaper som gjorde att han spelade fram till tre av Väsbys åtta mål.

 

I övrigt var det idel goda insatser från Väsbyspelarna som verkligen fick spela ut sitt fulla register. Nu tar vi med oss den glädjen in till slutomgången där gotlänningarna Visby-Roma väntar i Vilundahallen.

 

Foto: Arne Rundlöf