Det första hindret av två möjliga är avklarat för Vilda Väsby denna derbyvecka. På söndag väntar det sista men det är inte vilken match som helst, utan ett tufft bortaderby i Vallentuna mot deras hockeystoltheter VBK.

 

Det är en match som alltid är svår för Väsby Hockey. Våra grönvit-röda hjältar har nämligen gått på pumpen just där vid väldigt många tillfällen och söndagens uppgift lär bli precis lika svår som alla andra gånger vi varit där och kämpat. Det trots att VBK kommer till matchen med endast en hemspelad poäng i deras två senaste matcher. Men det spelar ingen roll, mot Väsby kommer laget att tagga till.

 

Att det i hemmalaget dessutom finns minst två Väsbyiter som säker mer än gärna vill slå Väsby på fingrarna, gör saken knappast lättare. Andreas ”Pålle” Paulsson och Adam Bergendahl tänker jag då så klart på och denna duo blir verkligen något att bita i för Väsbys försvar.

 

En annan spelare i hemmalaget som alltid också är ett stort hot heter Marcus Andersson. Det är en riktigt pigg sevärd center som under sina två säsonger i VBK fira stora triumfer. Han blev skadad mot Wings och missade lagets förlust i Ishuset i Tumba i onsdags men lär nog försöka vara med på söndag. Så här går hans tankar inför matchen.

 

Hej Marcus! Jag läste att du skadade dig under matchen mot Wings för en dryg vecka sedan och så missade du matchen mot Tumba i onsdags. Hur är det med dig?

Hej! Yes, det sägs att jag åkte på en smäll, men det är fortfarande lite snurrigt. Redan nu är det faktiskt mycket bättre. Jag följde förra matchen från läktaren mest för att inte riskera något inför fortsättningen, men körde fullt redan på torsdag, så det ska inte vara några problem.

 

Utifrån laguppställningen har jag även noterat att ni inte riktigt haft fullt lag på sistone. Vad beror det på och kommer ni sakna några i ert lag till vår match på söndag?

Ibland måste man få skylla på otur. Ett gammal dåligt knä som spökar, en puck i ansiktet och en slashing som tar illa är inget man riktigt kan skydda sig emot. Vi saknar såklart alla. Nummer 9, Jacob Lager, drar vanligtvis ett tungt lass på sin centerposition, så han saknar i alla fall jag som centerkollega lite extra.

 

Du missade ju matchen mot Tumba där ni blev mållösa och förlorade med 1-0. Vad har du hört/sett kring den matchen?

Klart det var en tung förlust. Vi kom inte upp i normal nivå och Tumba tog tillvara på det.

 

Ni känns aningen ojämna i år med tanke på resultaten. Först krossar ni Hudiksvall hemma med hela 8-3 men sedan har ni endast tagit en pinne av sex möjliga mot Wings och Tumba. Hur kommer det sig?

När vi väl spelar vår bästa hockey är vi ett riktigt svårbesegrat lag. Vi måste fortsätta att jobba på att komma upp i den nivån ännu oftare, för när vi gör det så spöar vi Hudik med fem mål.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vad är den absolut största styrkan med ert lag som du ser på det?

För mig är största styrkan i Vallentuna sammanhållningen. Jag har aldrig tidigare spelat i ett lag där vi har ett så skönt gäng. Nu under hösten har vi också spelat bättre och bättre och jag tror att vi kan vara med och konkurrera om en topplacering i serien efter jul, helt klart.

 

Väsby Hockey är nu er nästa motståndare på söndag. Vad känner du till om oss och vad tror du på för typ av matchbild i Vallentuna Ishall?

Vi känner Väsby väl och Väsby känner oss. Jag tror att vi kommer dra upp tempot direkt från start – och sen blir det väl precis som vanligt. Ganska tight. Ganska grinigt. Hög fart. Bra underhållning för publiken som kommer dit helt enkelt!

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

#33 Andreas Paulsson med sin noggrannhet, #11 Rasmus Holmén som har kommit tillbaka starkt efter sin långtidsskada och målvakt #31 Nicklas Larsson Tysell som har haft en stor utveckling från förra säsongen.

 

Är det någon i vårt lag som du tror ni kommer att behöva bevaka något särskilt på söndag?

Inte vad jag vet, men jag har hört att vi har några riktiga Väsbyexperter i laget så jag räknar iskallt med att de informerar mig om saken innan söndag!

 

Slutligen Marcus, vad är ditt tips inför söndagen och varför tror du det?

Blir hårt som vanligt. Tror vi vinner med 3-2. #25 Max Rydell avgör om inte #22 Niclas Ivarsson hinner först.

 

Tack ska du ha!

 

// # 17 – Marcus Andersson – Vallentuna Hockey

 

Ja, vi får väl se hur det blir med Marcus medverkan eller inte. Väsby kan dock inte fokusera på vad Vallentuna ställer upp med eller hur de uppträder på isen. Väsby är nu på en position i tabellen där alla vill vara och laget har saken i egna händer och nu gäller det bara att plocka fram all vilja, all noggrannhet samt fart som bara går att ta fram.

 

Just fart och vilja har vårt nyförvärv från AIK inför säsongen, Andreas Soulas. Han sprudlar alltid härligt av energi och så här säger Andreas inför derbyt på söndag.

 

Hej Andreas! Äntligen comeback för dig i onsdags efter en väldigt lång frånvaro på grund av sjukdom. Vad var det för virus som höll dig borta från hockeyn och är du helt frisk nu?

Hej Krister! Jag hade influensan men är helt återställd nu!

 

Vi tog en skön seger i onsdags mot Wings efter en enda lång kamp. Vad har du för summering att lämna kring tillställningen?

Alltid skönt att vinna ett derby mot Arlanda som kom med fullt fokus inför matchen och verkligen kämpade för att försöka ta hem tre poäng. Men de var inte redo på att möta ett Väsby som aldrig ger upp och kämpar oavsett resultatet på tavlan. Vi ger vårt allt från start till slut och det är därför vi går hem som segrare ur denna match.

 

Du har kommit in fint i seniorspelet tycker jag. Hur skulle du vilja jämföra spel i Hockeyettan kontra spelet i Superelit?

Jag anser att skillnaden mellan J20 superelit och hockeyettan är att i man har mer struktur i sitt spel i 1 jämfört i superelit där man försöker använda sig av så mycket fart som möjligt i spelet.

 

Vad känner du annars själv om ditt eget spel i Väsbytröja så här långt? Är du nöjd med vad du presterat?

Jag är hyfsad nöjd över vad jag har presterat. Men det finns alltid något att förbättra!

 

Att möta VBK igen. Vad är dina känslor inför den matchen?

Jag är exalterad och det ska bli väldigt kul att få möta VBK i ett hett derby!

 

Vad kommer du ihåg från vårt senaste möte och vad tycker du att VBK är för ett typ av gäng?

Det jag kommer ihåg är att VBK är ett jobbigt lag att möta eftersom att de alltid fullföljer sina tacklingar och gör det jobbigt för backarna på grund av deras hårda press så det gäller spela enkelt och effektiv.

 

Vilka blir våra viktigaste nycklar att fokusera på i matchen anser du?

Att alltid röra på benen, spela enkelt och ta många avslut och fullfölja returen! Och aldrig ge upp oavsett hur det går!

 

Slutligen Andreas, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner med 3-1. Jag ska bidra med hårt arbete, fart och mycket skott på mål.

 

// # 18 – Andreas Soulas

 

Andreas sätter fingret på det som kännetecknat Väsby under säsongen när han säger, ” aldrig ge upp oavsett hur det går”. Det är Vilda Väsby för mig och trägen vinner, så är det alltid och så kommer det alltid att förbli.

 

För Väsby gäller det bara att kriga på, arbeta hårdare än motståndarna och se till att försöka minimera misstagen kring linjerna. Klarar man av det krävs en riktigt bra insats av motståndarlaget för att slå tillbaka Väsby.

 

Väsby kommer till matchen med bästa möjliga lag. Troligtvis är alla tidigare utlånade spelare nu tillbaka och tack vare det råder det härligt sporrande konkurrens om en plats i matchtruppen.

 

Ni som inte har möjlighet att komma till Vallentuna Ishall så ges ändå en möjlighet att se matchen live via nätet. Matchen direktsänds nämligen via länken nedan.

https://vallentunahockey.solidtango.com/live/vallentuna-hockey-vasby-ik

 

Nu krigare vi vidare Vilda Väsby!!