Med fem matcher kvar av grundserien står en riktig ödesvecka för dörren för Väsby Hockey. En vecka som även innefattar två rykande heta derbyn och där Väsby nästan är piskade att plocka poäng för att chansen om spel i Allettan inte skall gå om intet.

 

Först ut är ett formstarkt Wings HC, Arlanda som vi får stifta bekantskap med på onsdag. Det är nämligen ett Arlanda som segrat i fem av lagets sju senast spelade matcher. Ett väldigt fint facit och där det står klart att tränare Björn Lidström nu verkar ha fått ihop sitt lag som stängt igen mittzonen föredömligt i sina segermatcher.

 

Senast vi möttes i Pinbackshallen gick Väsby segrande ur striden med 3-5 efter två sena mål signerade Johan Wictorsson. Sett till hela matchen var dock segern helt i sin ordning men jag tror att vi kommer att få se ett helt annat Wings nu jämfört med då. Laget har spetsat sitt lag sedan dess där framförallt ryssen Daniil Kulikov kommit in och stärkt lagets offensiv.

 

En annan härförare som finns i Wings trupp är Väsbys forna spelare Pontus Andersson. Han leder lagets interna poängliga med fjorton inspelade poäng på lika många spelade matcher. Han missade matchen mot oss senast och lär vara en av många pigga Wingsspelare att se upp för på onsdag. Så här går Pontus tankar inför matchen.

 

Hej Pontus! Efter en säsong i Tierp valde du att komma närmare Stockholm igen i och med spel med Wings. Vad gjorde att du valde att gå till Märstalaget?

Hej! För det första så åkte Tierp ur div 1 och jag kände att div 2 inte var något alternativ. Sen pratade jag med Björn och gillade deras upplägg med att träna på ett annat sätt och verkligen utbilda spelare för att ta nästa steg i karriären.

 

Du verkar ”äntligen” fått det att lossna ordentligt i poängproduktionen under hösten. Vad känner du är orsaken till det?

Först och främst handlar det om att jag har fått mycket förtroende från tränarna och sen så har vi hittat en bra kemi i kedjan jag spelar i. Och när man börjar göra lite poäng så växer självförtroendet vilket gör att man vågar mer och mer.

 

Ni har inlett säsongen spelmässigt hyfsat men blandar och ger fortfarande lite. Mot slutet verkar ni dock ha blivit aningen jämnare. Hur kommer det sig?

Håller med om att vi har varit ojämna, det beror väl på att vi har ett helt nytt lag och att det tar tid att spela ihop sig helt enkelt. Men sen serien vände så tycker jag att vi har börjat hitta rätt och blivit mycket jämnare.

 

Senast i söndags tog ni en viktig derbyskalp när ni vände 0-2 och vann efter straffar mot VBK. Berätta lite om den matchen?

Tror de gör 2-0 på oss innan ens 10 minuter har gått men efter det så dominerar vi matchen så är ganska besviken över att vi inte vinner på fulltid.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vad är den absolut största styrkan med ert lag som du ser på det?

Målsättningen är att vi ska utvecklas individuellt och som lag men vi siktar självklart på att försöka kvala uppåt. Styrkan i laget är nog att vi är väldigt ambitiösa och drivna vilket kommer ge utdelning längre fram.

 

Du leder den interna poängligan i Wings men blev utan poäng senast. Hur känns den egna formen för din del?

Formen är riktigt bra och hade lika gärna kunnat bli några poäng senast om jag hade tagit vara på mina chanser.

 

Väsby Hockey är nu er nästa motståndare på onsdag. Vad känner du till om oss och vad tror du på för typ av matchbild i Vilundahallen?

Var tyvärr skadad förra mötet så såg matchen från läktaren men kommer ihåg att Väsby spelar en bra hockey med mycket passningar till den som har fart. Tror väl kanske att Väsby kommer ha mer puck än oss men vi kommer stänga av mittzon och göra det svårt för dom att ta sig in i vår zon.

 

För dig som ”gammal” Väsbyspelare, känns det speciellt att vara tillbaka i Vilundahallen igen?

Ja det är lite speciellt at vara tillbaka och spela i Vilunda. Det är en av matcherna jag ser fram emot mest att spela. Dock så är det inte så många spelare kvar sen jag var i Väsby.

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

Den som imponerat mest är Rubtsov, en ryss som är född -99. Sen Lovén en back som är inlånad från Almtuna. Sen skulle jag säga att Albin Karlsson har imponerat mycket på mig.

 

Är det någon i vårt lag som du tror ni kommer att behöva bevaka något särskilt på onsdag?

Skulle nog säga Wictorsson där! Spelade med honom i kvalet med Tierp och vet att han är riktigt bra och sedan så gjorde han två mål på oss senast också, så vi får se upp för han.

 

Slutligen Pontus, vad är ditt tips inför onsdagen och varför tror du det?

Tror vi vinner matchen för att vi är inne i ett bra stim nu och har hittat rätt i vårt spel.

 

// # 26 – Pontus Andersson – Wings HC, Arlanda

 

En spelare som lär få tampas med bland annat Pontus är vår försvarsrese Kevin Hermansson-Axh. Han vet vad som gäller för att skapa resultat och säger så här inför det heta norrortsderbyt.

 

Hej Kevin! En tuff hockeyvecka tog slut i lördags efter vår förlust i Hudiksvall. Vad är din summering över lördagens tillställning?

Hej! Ja, förlusten i lördags var väldigt tuff. Jag tycker att det är början av matchen som avgör helt. Att ha uppförsbacke med två mål är extremt jobbigt men jag tycker att vi växte in i matchen i andra perioden och tog över närmare slutet.

 

Hudiksvall avgjorde ju nästan matchen under matchens inledande minuter. Vad var det som hände där egentligen från vår sida och vad kan vi göra för att det inte ska hända igen?

Som sagt så är det tufft att börja matchen med två mål i baken. De skapar stress och gör att det tar lång tid för oss att komma in i matchen och hitta ett lugn som behövs för att kunna spela riktigt bra hockey. För att det inte ska hända igen bör vi se till att vi är med ordentligt från och med att pucken släpps.

 

Tycker du vi ändå kan ta med oss något från matchen mot Hudiksvall inför fortsättningen?

Absolut. Vi måste spela noggrant från början och inte slappna av. Vi måste även skjuta mer och vara mer framför mål med tanke på att vi inte skapade så många lägen.

 

Du är ju riktigt varm i kläderna i seniorkläderna nu. Hur skulle du vilja jämföra spel i Hockeyettan kontra spelet i Superelit?

Största skillnaden är att det inte går lika fort som i SuperElit, men antalet misstag är mycket färre.

 

Vad känner du annars själv om ditt eget spel i Väsbytröja så här långt? Är du nöjd med vad du presterat?

Jag är inte helt nöjd med mitt spel över de få matcher jag spelat men jag känner samtidigt att jag lär mig mer och mer för varje match som går.

 

Vi möter nu Wings i ett tufft derby på onsdag. Vad är dina känslor inför den matchen?

Jag känner att vi är favoriter att vinna i matchen och om vi spelar som vi ska och sätter våra lägen så kommer vi ha en solklar trepoängare.

 

Vad behöver vi främst fokusera på för att studsa tillbaka och på allvar blanda oss in i fajten om en plats till Allettan?

Vi måste fokusera på att inte slarva och ta våra på våra lägen. Vi gör alldeles för lite mål sett till alla chanser vi har.

 

Derbymatcher brukar innebära tuff och tajt spel med mycket känslor. Du som är en spelare som spelar tufft, det är väl något som borde passa dig som handen i handsken eller vad känner du?

Jag gillar derbyn absolut och har verkligen ingenting emot att ta en smäll och ge en hårdare.

 

Slutligen Kevin, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Det blir vinst mot Wings och jag kommer bidra med enkelt spel och mycket tacklingar och eventuellt någon poäng!

 

// # 27 – Kevin Hermansson-Axh

 

Väsby kommer till matchen med i princip oförändrad laguppställning sedan sist. Positivt är dock att Andreas Soulas äntligen är tillbaka igen efter sin långa sjukdomstid och så har även Emil Sjöman piggnat till vilket innebär att Väsby ställer upp med tre backpar och fyra kedjor.

 

Ni som inte har möjlighet att komma ned till Vilundahallen ges möjlighet att ändå se matchen live via nätet. Om tekniken är med oss så kommer matchen direktsändas via länken nedan.

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-wings

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!