Väsby Hockey var inte med i början av matchen och ett oerhört hungrigt Hudiksvall körde över Väsby och redan efter tre minuter var laget uppe i en 2-0 ledning. Väsby startade sedan ett gott försök att komma ikapp men ett försvarsstarkt hemmalag gjorde det svårt för Väsby som ändå ända vägen in i mål försökte och jobbade för en kvittering.

 

Hudiksvall får en bra start och efter 2-0 blir det väldigt svårt för oss att ta oss tillbaka säger tränare Markus Odén. Varken vi eller Hudiksvall lyckas skapa de riktigt farliga chanserna. Hudiksvall är något effektivare därför får de poäng ikväll. Nu laddar vi istället för derbyveckan.

 

Väsby Hockey fick betala för Hudiksvalls stora nederlag borta mot Vallentuna i veckan. Hemmalaget, det vanligtvis även så starka på sin egen hemmais, satte igång ett oerhört tempo direkt från start och redan efter tjugofem spelade sekunder tog laget ledningen i matchen.

 

Väsby såg ut att vara kvar i spelarbussen i inledningen och Hudiksvall tackade och tog emot och när Väsby sorterade fel i försvarsarbetet satte hemmalagets kapten, Jonas Lindström 2-0. Det via ett friläge där han var kall och väntade ut Måns Johansson innan han sprätte in målet.

 

Väsby tog därefter en given timeout och sorterade sedan ut farligheterna genom ett kompakt försvarsspel. Man stack även upp vid några tillfällen under resterande del av perioden där bland annat Jacob Lundin missade ett friläge, om än ganska hårt uppvaktad.

 

Andra och tredje perioden blev sedan ganska snarlika. En neutral åskådare hade nog sagt att det inte hände någonting men lite så såg det ändå ut.

 

Det var helt enkelt bra försvarsspel från bägge lagen som visades upp. Hudiksvall försökte mest spela på sin ledning och Väsby saknade verktygen att dyrka upp deras defensiv.

 

Väsby försökte och försökte men stoppades i princip hela tiden. Det blev lite för svårt, lite för ofta. Endast femton avlossade skott från Väsbys sida de två sista perioderna blev för få för att hota hemmalaget på allvar.

 

Hemmalagets tolv skott under sista fyrtio minuterna var ännu sämre men de hade ju å andra sidan sin tvåmålsledning att gå på och behövde inte göra mer än att hålla undan.

 

När Väsby till slut spräckte nollan hade Hudiksvall redan utökat sin ledning. Den utökade ledningen skedde mot slutet av matchen när ett fint individuellt nummer av finländaren Joonas Sammalmaa och en inskjuten retur av Oscar Bergkvist i princip punkterade matchen.

 

Utplockad Väsbymålvakt och en reducering av Lubomir Fetkovic gav dock en strimma av hopp med dryga fyra minuter kvar av matchen.

 

Fortsatt utplockad Väsbymålvakt och fortsatt tryck gav dock inget mer än en snygg forcering. Med dryga minuten kvar av matchen satte istället Oscar Bergkvist sitt tredje mål och det genom ett i tom kasse och spikade slutresultatet till 4-1.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl inte säga annat än att Väsbys nesliga inledande minuter i matchen avgjorde tillställningen. Hudik skapade sig där ett målmässigt grepp som de kunde rida vidare på under resterande del av matchen.

 

Väsby gjorde två helt godkända avslutade perioder men idag saknades tillräcklig spets och udd för att på allvar hota serietrean.

 

Grisligan

 

Johan Wictorsson ledde Väsbys styrkor bra och manade på, slet och jobbade och försökte ända in i det sista. Tre grisar tilldelas därmed vår oldtimer!

 

Två grisar tilldelas Joel Östman som spelade sedvanligt säkert och tryggt och agerade försvarsklippa merparten av tiden.

 

Sista grisen ges till Rasmus Sörgardt som var ordentligt skottvillig och som faktiskt sköt en fjärdedel av våra avlossade skott idag.

 

Nu är en tuff hockeyvecka över. Facit efter den blev ändå klart godkända tre poäng av sex svåra möjliga och det gör att hoppet om en plats till Allettan fortsatt lever. Det laget som ligger närmast oss, Hammarby förlorade idag även de och det mot Haninge och därmed blir det nog det grönvita södergänget som vi får försöka komma ikapp.

 

Nästa vecka väntar en härlig derbyvecka där Wings HC, Arlanda först kommer till Vilundahallen och där Vallentuna därefter på söndag väntar på bortaisen.

 

Foto: Arne Rundlöf