Det drar ihop sig inför ännu en sexpoängsmatch för Väsby Hockey. Lördag eftermiddag väntar nämligen serietrean Hudiksvalls HC i sin sköna hemmaarena Glysishallen. Där har hälsingarna varit urstarka och gått segrande ur varje strid alltsedan lagets förlust i seriepremiären mot Huddinge tidigare i höstas.

 

Men Hudiksvalls HC stundtals mindre goda spel på bortaisarna där den senaste insatsen borta mot Vallentuna blev en rejäl plump i protokollet (förlust 8-3) så har faktiskt hälsingarna blivit indragna i striden om att få behålla sin plats som i skrivande stund innebär spel i Allettan efter jul. Inför den sjuttonde omgången ser tabelläget kring streckstriden ut enligt följande:

 

  1. Hudiksvall, 33 poäng
  2. Haninge, 32 poäng
  3. Hammarby, 32 poäng
  4. Väsby, 29 poäng

 

Sett till detta läge är det klart att lördagens match blir extra spännande. En seger blir oerhört viktig och vi får väl se vad onsdagens bägge insatser från lagen kan göra för inledningen av matchen. Hudiksvall lär komma fulla av revanschlusta medan Väsby kan spela på ångorna av onsdagens härliga skrällseger mot Huddinge.

 

Hudiksvall har haft jobbig sjukstuga under veckan och där många i laget drabbats av magsjuka. Backen Lars Lundin missade bland annat matchen men han lär spela i matchen mot oss och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Lars! Du var en av en del i ditt lag som missade matchen mot VBK i onsdags. Var du sjuk och hur många är det i ditt lag som är drabbade av detta virus?

Hej! Vi var några som fick lov att stanna p g a någon snorkråka för mycket. Inget mer att orda om.

                                             

Du var ju inte på plats och såg er förlust men vad har du hört från matchen och hur kunde det gå som det gick?

Jag följde matchen från streamen. Det var väl inte det spelet jag hade förväntat mig innan jag öppnade datorn. Men det är upp till var och en att se till att man är förberedd på uppgiften, det var vi inte igår. Inte på någon position.

 

Er förlust samt vår, Haninges och Hammarbys segrar gör ju att så det tajtar till riktigt rejält i tabellen. Det skiljer bara fyra poäng mellan oss och er så det är verkligen en riktig sexpoängsmatch som står för dörren. På vilket sätt tror du det påverkar matchbilden?

Jag tror inte det kommer ändra matchbilden så mycket, båda lagen behöver poängen lika mycket så tajt bakåt kommer det bli från båda hållen tror jag.

 

Ni i Hudik har ju blandat och gett lite i seriespelet. Ni gör rena toppmatcher för att sedan bjuda på två stora förluster mot såväl Haninge som nu VBK. Varför tror du att det har blivit så?

Vi har ett nytt spelsystem och nya sätt att se på hockey, vilket jag tycker är bra. Men det kanske är därför vi blandar och ger. Insatserna vi gör mot Haninge och VBK är vårt eget fel då vi inte kommit förberedda.

 

Lördag eftermiddag väntar så alltså Vilda Väsby på er egen hemmais. Vad är dina känslor inför den matchen?

Rolig match, den betyder som sagt mycket för båda lagen.

 

Vad kommer du ihåg från vårt senaste möte och vad förknippar du årets Väsby med?

Senaste mötet tycker jag att matchen står och väger lite. Vi har lite mer puck och lite mer heta chanser men Väsby har en förmåga att spela bra defensivt mot oss.

 

Vilka tre spelare i ditt lag tycker du är extra heta för tillfället och som du skulle vilja varna lite extra för?

Många som är heta, återstår att se vem/vilka som är hetast efter en väldigt betydelsefull match.

 

Slutligen Lars, hur går det på lördag och varför tror du det?

Vi är starka hemma så därför tror jag på oss.

 

// # 51 – Lars Lundin – Hudiksvalls HC

 

Sett till svaren lär vi nog inte räkna med att hemmalaget kommer att starta upp matchen med dålig inställning. De lär istället bjuda oss på full fart framåt så det gäller att Väsby är fullt påkopplade såväl mentalt som fysiskt redan från start.

 

En i vårt lag som knappast lär ha något problem med det är den forna Hudikikonen, Niklas ”Boba” Pettersson efter alla hans säsonger i den rödsvarta tröjan. Så här går hans tankar inför återkomsten.

 

Hej Boba! Vilken skön revansch vi tog på oss själva i onsdags mot Huddinge efter den nesliga förlusten mot Sollentuna där innan. Vad är din summering från matchen?

En riktig kämpamatch, där vi i slutändan visar att vi är mer sugna på tre pinnar än serieledarna. Vi är fantastiskt bra i första, men nästan lika fantastiskt dåliga i andra. Och i tredje krigar vi verkligen till oss en vinst.

 

Vad tycker du framförallt vi gör bra mot Huddinge och som vi kan ta med oss inför fortsättningen?

Vi sätter bra press på dem och får många lite längre anfall som ger många fina målchanser.

 

Hur känns det annars själv i kroppen och är du nöjd med din säsong hitintills?

Ja, lite skavankar till och från. Och säsongen är jag väl personligt inte särskilt nöjd med. Men lite och oregelbunden istid har gjort det svårt att komma in i matcher och bidra framåt. Men det är bara att fortsätta jobba på så släpper det snart.

 

Hudiksvall, din forna klubb väntar nu på lördag i självaste Glysishallen. Hur är dina känslor inför det?

Förra året missade jag ju matchen p g a ett fingerbrott. Så ska bli kul att äntligen få komma “hem”. Svårt att säga hur det kommer kännas. Men det kommer givetvis kännas konstigt efter att ha spelat så många säsonger där uppe. Att byta om i fel omklädningsrum, värma upp på fel sida osv. Men när pucken släpps är det ju trots allt “bara” en hockeymatch som ska spelas.

 

Du vet ju en hel del om laget. Vad tror du blir nycklarna för seger på lördag för vår del?

Vi måste fortsätta med samma fart, press och rätt sorts desperation som mot Huddinge så kommer det vara bra förutsättningar att åka hem från Hälsingland med poäng.

 

Finns det några direkta svagheter som du ser i Hudik och som du tycker att vi ska försöka utnyttja i vårt spel?

Jag har sett de alldeles för lite för att ha koll på det i år, tyvärr. Men brukar finnas några heta lirare som kan dra på sig någon onödig utvisning och där måste vi utnyttja chanserna när vi får dem.

 

Hur tror du att de kommer att spela mot oss med tanke på att rör sig om ett riktigt streckmöte?

Jag tror de kommer komma ut riktigt taggade med tanke på deras bottennapp i onsdags mot Vallentuna. Vill garanterat visa hemmapubliken att det bara var en tillfällighet. Så vi måste vara på tårna direkt!

 

Vilka spelare i Hudik tycker du främst behöver se upp för?

Jonas Lindström och Adam Seydlitz är skickliga lirare som ofta dyker upp i protokollet när man summerar matcher. Sen måste vi ha lite koll när Lasse laddar bössan, men det brukar Måns ha koll på om vi inte lyckas plocka bort de skotten.

 

Slutligen Boba, ett tips tack och på vilket sätt är du inblandad i det?

Vi vinner med 3-1 och jag styr in en ett av Östmans skott i PP.

 

// # 19 – Niklas ”Boba” Pettersson

 

Väsby åker de dryga tjugosju milen norrut med i princip oförändrat lag sedan i onsdags. Oskar Engdahl blir dock ett nytt tilskott och Max Lindholm har blivit återkallad till AIK under helgen. Andreas Soulas är fortsatt sjuk, precis som Emil Sjöman blivit. Slutligen får vi även klara oss utan Fredrik Falk som glädjande nog gör Allsvensk debut för AIK i helgen. En riktigt kul utmaning för honom.

 

Glädjande nog får också en av våra juniorer följa med upp och det är backen Adrian Hedberg som därmed får göra seniordebut.

 

För er som inte följer med laget till Hälsingland så bjuder Hudiksvall på en direktsändning via webben. Sändningen kostar 89 kr och länken till sändningen finner ni här:

https://hudikhockey.solidtango.com/live/hudik-hockey-vs-vasby

 

Nu kör vi Vilda Väsby!!