Väsby Hockey får finbesök på onsdagskvällen. Suveräna serieledarna Huddinge Hockey kommer nämligen på besök. Det är ett lag som imponerat storligen hitintills i seriespelet och laget kommer sprängfyllt med självförtroende efter tio raka (!) segrar. Imponerande minst sagt och det blir verkligen något att bita i för vårt kära Vilda Väsby.

 

Väsby Hockey behöver studsa tillbaka efter den onödiga förlusten senast hemma mot Sollentuna HC i söndags. Att den skedde samtidigt som värsta konkurrenterna, Haninge och Hammarby gick och vann, gjorde saken knappast bättre.

 

Det skiljer nu tre poäng upp till just denna duo och Väsby Hockey skulle nog behöva skrälla i åtminstone någon av de närmsta matcherna mot topplagen Huddinge eller Hudiksvall för att inte avståndet ska växa ytterligare inför avslutningen av grundserien. Men att ta poäng mot något utav dessa lagen, och det framförallt mot ”maskinen” Huddinge, det är så klart att begära mycket av spelarna.

 

Vilja kan dock försätta berg. Det har vi sett förut och vi i Väsby får väl hoppas att Huddinge segrat sig aningen mätta för ju fler segrar man tar, desto närmare är man ju till slut en förlust.

 

Jag har pratat om just den saken med Huddingebacken Erik Rosén. Den forna Väsbyspelaren bedyrar dock att så inte är fallet och om det samt mycket annat säger Erik enligt följande.

 

Hej Erik! Vi möts igen, det är nu sex år sedan vi senast hördes av. Hur är allt med dig och finns något Vilda Väsby kvar i ditt hjärta sedan dina två säsonger här hos oss?

Tjena Krilleh! Det är bara bra faktiskt, skönt att vara igång igen. Man försöker alltid hålla ett öga på de klubbar man varit i tidigare. Framförallt där man trivts bra, som i Väsby!

 

Du är nu tillbaka i fadershuset efter nästan tio år ”on the road”. Hur känns det att vara tillbaka i Huddinge igen?

Det känns skitbra att man fick möjlighet att hoppa på tåget i moderklubben. Tillbaka i fadershuset som du säger men nu i en “papparoll” 10 år senare. Kul och väldigt inspirerande.

 

Du har ju varit med i många klubbar som varit nära eller som tagit klivet upp från Hockeyettan till Allsvenskan. Hur skulle du vilja gradera årets Huddinge i förhållande till exempelvis Vita Hästen när de var nere i ettan?

Årets upplaga av Huddinge är ett riktigt bra lag och väldigt hungrigt lag med hög utvecklingspotential som varje dag jobbar väldigt hårt för att utvecklas. Vi är minst lika bra som det Hästen jag spelat med och spelat mot de senaste åren.

 

Det har endast blivit fyra matcher för dig hitintills under säsongen. Vad är orsaken till att du började spela så pass sent denna säsong?

Jag hade väl en tanke på att lägga spelarkarriären på hyllan. Sen har jag hela sommaren haft kontakt med Huddinge men ville avvakta och se hur vardagen skulle bli nu när man flyttar hem och ska jobba heltid, hämta lämna på dagis och allt sånt där som tillhör när man blivit förälder. Efter diskussion med min sambo så valde vi att hoppa på tåget här för 3-4 veckor sen. Därav endast 4 matcher för min del.

 

Under dessa fyra matcher har du från en backposition stått för hela sju poäng framåt. Hur har du lyckats med det egentligen?

Ja det har rullat på bra sen comebacken. Jag försöker bidra på de sätt jag kan och hittills så har det funkat helt okej, framförallt i PP.

 

Ni kommer från ännu en seger, tio i rad efter 6-1 hemma mot Vallentuna. Vad har du för summering av rapportera från matchen?

Vallentuna spelade väldigt avvaktande och styrde strikt. När vi väl fick fart på benen och passningsspelet så tog vi oss igenom på ett bra sätt och kunde därifrån skapa tillräckligt för att få en ganska komfortabel vinst. Vi får även med oss några utvisningar tack vare vår fart vilka vi utnyttjade på ett bra sätt.

 

Det är ingen risk att ni börjar bli mätta på segrar nu?

Absolut inte! Vi jobbar som sagt stenhårt varje dag för att utvecklas individuellt men även utveckla vårt spel så att det sätter sig ordentligt inför det som kommas skall.

 

Onsdag kväll väntar så alltså Vilda Väsby på bortaisen i Vilundahallen. Vad är dina känslor inför den matchen?

Det ska bli en rolig match att spela. Väsby har alltid varit starka hemma så det blir en utmaning för oss.

 

Vad känner du till om årets Väsby och vad tror du på för typ av matchbild på onsdag?

Känner inte till årets Väsby alls egentligen men av det lilla jag sett (veckans match) så verkar det som de försöker åka mycket skridskor och spela ganska fartfyllt. Så jag hoppas på en match med bra tempo där båda lagen bidrar till en bra hockeymatch.

 

Vilka tre spelare i ditt lag tycker du är extra heta för tillfället och som du skulle vilja varna lite extra för?

Jag skulle börja med våra två speedkulor i form av Joakim Hälleström och Ralle Dahlberg Karlsson. Sen får det bli hemvändande Mackan Lissäng som fått en nytändning efter en och en halv säsongs utflykt till Hästen och senast SSK.

 

Slutligen Erik, hur går det på onsdag och varför tror du det?

Det blir en tuff bortamatch mot ett Allettanplats jagande Väsby som vi vinner med 0-4 tack vare ett stabilt försvarsspel och ett disciplinerat anfallsspel med puck.

 

// # 23 – Erik Rosén – Huddinge Hockey

 

Som vanligt när man möter Huddinge gäller det för Väsby att försöka hålla sig från botbåset. Det märkte vi inte minst när vi nästan knep poäng av dem i Björkängshallen men alla utvisningar blev då vårt fall och Huddinge har visat det i alla andra matcher också där deras statistik är imponerande 37,93 %.

 

I Väsbys lag råder det fortsatt lite problem med sjukdomar. Andreas Soulas och Fredric Korduner var sjuka senast i söndags och av dessa är det endast Fredric som eventuellt spelar mot Huddinge. Vidare får vi klara oss utan Fredrik Forsberg de kommande två veckorna eftersom han då kommer att spela för allsvenska Almtuna IS.

 

I gengäld får vi fortsatt låna Max Lindholm från AIK och förhoppningsvis kan han fortsätta vara ett härligt offensivt hot mot motståndarförsvaren i Hockeyettan Östra.

 

En annan som är ett hot offensivt sett är Ludvig Wiita-Adamsson. Han fick glädjande nog spräcka sin målnolla i söndags och om det målet samt lite annat berättar gode Ludvig enligt följande.

 

Hej Ludvig! Trots en bra start av oss blev det ett tråkigt slut hemma mot Sollentuna i söndags. Varför gick det som det gick egentligen anser du?

Hejsan! Jag tyckte vi slarvade för mycket med pucken samtidigt som vi gick ifrån vårt spel. Vi hade några chanser att stänga matchen men tyvärr så smet dem inte in.

 

Men du gjorde precis som hela laget, en väldigt fin första period. Därtill fick du även äran att göra ditt första mål i Väsbytröjan. Berätta lite om det?

Det var ju självklart extremt skönt att äntligen få sätta dit den. Fick pucken på ett silverfat av Calle så det var bara att ha klubban i isen.

 

Du har ju haft en del lägen i tidigare matcher att göra mål. Du som alltid gjort många mål i dina klubbar, har det satt sig lite i huvudet på dig nu när det gått så länge utan nätrassel från din sida?

Nej, jag försöker inte tänka på det så mycket. Jag vet om jag gör mitt jobb så kommer det komma och nu kom det.

 

Detta är ju din första säsong i Hockeyettan. Hur tycker du omställningen varit division 2 och vad skiljer främst?

Skillnaden är helt enkelt att det går snabbare och det gäller allt.

 

Den onödiga plumpen mot Sollentuna i söndags har gjort att vi nu halkat ned bakom såväl Hammarby och Haninge och vi måste börja vinna igen. Huddinge är knappast då en optimal motståndare med tanke på hur suveräna de varit hitintills. Varför tror du att just vi bryter deras segertrend?

För vi vet att om vi gör vårt jobb och utför vår gameplan så kan vi slå varje lag och det ska vi göra på onsdag!

 

Huddinge har ju varit väldigt överlägsna i år. När man möter ett sådant topplag, var är viktigast för oss att fokusera på då tror du?

Noggrannhet i närkamperna! Vi måste vinna våra kamper över hela banan, samtidigt som vi sätter dit våra chanser.

 

Slutligen Ludvig, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt blir du inblandad i det?

Vi vinner med 4-3. Jag kommer dra mitt strå till stacken, det spelar ingen roll på vilket sätt bara vi vinner men förhoppningsvis syns det i protokollet.

 

// # 11 – Ludvig Wiita-Adamsson

 

Ni som inte hinner ned till Vilundahallen har en möjlighet att se matchen via webben eftersom matchen direktsänds. Länk till sändningen finner ni här:

https://vasbyik.solidtango.com/live/vasby-hockey-huddinge-ik

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!