Idag blev det klart att Fredrik Forsberg lånas ut till Almtuna IS och Hockeyallsvenskan under två veckor.

 

Väldigt kul för Fredrik och vi ser det som ett bra kvitto på vår verksamhet säger sportchef Tom Tärnström. En av mina största ambitioner med Väsby Hockey när jag tog över tjänsten som sportchef var att få hit unga och ambitiösa hockeyspelare som har drivet att utvecklas för att sedan flyga vidare i karriären. Öppna dörrar uppåt i seriesystemet är i min värld en självklarhet för att utvecklas och hålla motivationen vid liv.

 

Vi har idag ett mycket lyckat samarbete och goda relationer med Allsvenska lag vilket gör att steget uppåt i seriesystemet blir lite enklare och rakare. Att hindra någon från att utöva idrotten professionellt finns inte på min karta. Istället ska vi i Väsby Hockey vara väldigt stolta över att vi för första gången på 10 år har spelare som är intressanta för Hockeyallsvenska lag. Vi önskar Fredrik ett stort lycka till på äventyret i Almtuna och förhoppningsvis är det inte sista gången vi får se en Väsbyspelare i Hockeyallsvenskan denna säsong.