Det är få möten i Hockeyettan Östra som är så prestigefyllda som just ett möte mellan Väsby Hockey och Sollentuna HC. Orsaken till det är ju givetvis mängden av spelare som passerat mellan klubbarna och där främst Sollentuna varit anhalten där spelare dykt upp efter att de lämnat Väsby.

 

Årets upplaga av Sollentuna HC slår nästan rekord när man ska räkna hur många i deras trupp som någon gång spelat i en Väsbytröja. Hela tio stycken är det som någon gång trätt på det vackra gröna stället och det är klart att dessa tio spelare är pådrivande i lagets iver över att få slå tillbaka grannarna i norr.

 

Sollentuna är precis som Väsby, ett hårt arbetande kollektiv som försöker åka mycket skridskor i matcherna. Laget gjorde en fenomenalt och något överraskande stark inledning av serien och där laget ett tag parkerade på en fjärdeplats i tabellen. Men en sviktande form som inneburit fem raka förluster har gjort att laget nu halkat efter riktigt ordentligt i jakten på en plats topp fem som innebär spel i Allettan efter jul. Matchen på söndag är nog lagets sista chans att haka på lagen i toppen.

 

Sollentuna har ett ganska jämnt lag där många linor kan kliva fram och leverera. Dock har man en duo i form av Christian Holmblad samt Filip Holmgren som höjer sig lite över mängden. Dessa har gjort finfina femton respektive fjorton poäng hitintills i seriespelet och de låg även bakom tre av de fem målen som Sollentuna gjorde mot Väsby senast vi möttes i september månad. Det är klart att Väsby särskilt måste se upp för dessa målfarliga herrar men en annan kille, som kanske flyger något under radarn, blir nog minst lika farlig för Väsbys försvar på söndag och han heter Fredrik Wink.

 

Denna tjugotreårige Väsbyprodukt var skadad senast vi möttes men är alltid ett hot tack vare sin speed och sin styrka i närkampsspelet. Så här funderar han inför det stekheta mötet på söndag.

 

Hej Fredrik! Du har Väsby Hockey som moderklubb men spelar för en av Väsbys värsta rivaler i Hockeyettan, Sollentuna HC. Hur känns det för dig att möta just Väsby på söndag?

Tjena Krille! Världsklass. Att möta sin värsta rival och moderklubb ska bli roligt. Pricken över i:et är att det är en grymt viktig match för bägge lagen. Finns inget bättre!

 

Efter en fantastisk fin start av er verkar ni ha hamnat i en jobbig formsvacka med fem raka förluster. Vad är det som har hänt i ert spel egentligen?

Ja, det här är det som är förtjusningen med hockey, att det går att vinna och förlora på mer än bara ett sätt. Vi har haft svårt att hålla upp vårt momentum i de senaste matcherna och pucken har inte riktigt studsat vår väg. Krigar vi på och tror på det vi gör så vänder vinden snart. Drakar lyfter i motvind!

 

Ni kommer till matchen efter en uddamålsförlust mot en annan granne i form av Vallentuna. Vad har du för summering av rapportera från matchen?

Tycker vi gör en bra match över hela banan förutom att vi inte får in puckarna. Stor eloge till Vallentunas keeper. Vi gör två misstag under matchen som de tar vara på.

 

Enligt era rapporter verkar ni ändå ha gjort en ganska bra match i Vallentuna. Vad i ert spel känner du är på gång igen och vad tycker du kännetecknar ert spel i Sollentuna?

Stämmer! Det som kännetecknar vårt spel i SHC är bra fart på skridskorna och aggressiva runt hela banan. Vilket jag tycker vi hittat tillbaka till på dom senaste träningarna och mot Vallentuna.

 

Drömmen om en plats till Allettan finns fortfarande kvar hos er men det kräver nog att ni slår oss på söndag. Varför tror du att ni mäktar med det?

Ja, med tanke på att vi vann sist så kan det gå igen. Men då gäller det att alla i laget krigar i 60 minuter.

 

Senast vi möttes i er ishall vann ni med 5-2 i en match som var jämn till en början men där ni drog iväg från andra perioden och framåt. Vad kommer du ihåg från det mötet?

Jag kommer ihåg att grabbarna gjorde en riktig krigarinsats och inte bjöd på någonting, precis som vi alltid vill spela. Jag satt på läktaren med hjärnskakning och ett brett leende.

 

Med tanke på den matchen, vad tror du på för typ av matchbild på söndag?

Jag tror det blir en fartfylld match med krig från första nedsläpp.

 

Vad tror du ni behöver fokusera på speciellt i ert spel då?

Att hålla vår gameplan i 60 min och att inte ta för mycket utvisningar.

 

Vilka tre spelare i ditt lag tycker du är extra heta för tillfället och som du skulle vilja varna lite extra för?

Skulle vilja nämna Jonathan Strömgren, Christian Holmblad och Filip Holmgren!

 

Slutligen Fredrik, hur går det på söndag och varför tror du det?

Vi vinner med 3-1, för vi är det bättre laget!

 

// # 39 – Fredrik Wink – Sollentuna HC

 

Jag tror Fredrik träffade huvudet på spiken när han beskrev vad han tror väntar på söndag. Det blir krig och det lär ske direkt efter nedsläpp. Det var inte Väsby beredda på i mötet i september och just det och lite annat berättar vår duktige back, Viktor Nilsson om enligt nedan.

 

Hej Viktor! Vilken viktig och skön skalp vi tog i söndags mot Haninge efter en riktigt tät match. Vad är din summering över tillställningen?

Tjenare krille! Jo, precis det var en skön seger. Matchen är väl inte jätte välspelad utan två lag som krigar för tre pinnar och det var skönt att vi kunde ta samtliga.

 

Den tuffa gångna hockeyveckan med tre matcher gav oss sex poäng. Var det en jobbig vecka tycker du?

Nä, det skulle jag inte säga, man tränar ju för att få spela match så då är det bara kul när det blir lite oftare.

 

Du har nu spelat fjorton matcher i Hockeyettan och borde nu ha en ganska klar bild över hur vår serie ser ut. Hur skulle du nu vilja jämföra den med hockeyettan Norra som du spelat i under många säsonger? Vad tycker du främst skiljer dem åt och vilken serie är bäst?

Jag skulle nog säga att den norra serien är jämnare sett lag för lag. De sämre lagen håller högre klass än i den östra. Men topplagen är i samma nivå skulle jag tro.

 

Vad känner du annars själv om ditt eget spel i Väsbytröja så här långt? Är du nöjd med vad du presterat?

Tycker mitt spel har varit lite upp och ner men nu mot slutet har det börjat gå bättre. Nöjd kan man aldrig bli, finns alltid något som går att göra bättre.

 

Hur trivs du annars i såväl klubben som Upplands Väsby? Är det stor skillnad gentemot Piteå?

Jo, men jag trivs bra, det är sköna grabbar i laget. Ja, det är ju skillnad faktiskt, men nu kom det ju lite snö i veckan då blev det lite mer som hemma i Piteå.

 

Vi möter nu Sollentuna i ett tufft derby på söndag. Vad är dina känslor inför den matchen?

Det ska bli kul, vi har ju revansch att hämta så det är bara gå ut och köra full fart från början!

 

Senast vi mötte dem förlorade vi efter en dålig insats från vår sida. Vad kommer du ihåg från den matchen och vad behöver vi framförallt förbättra i spelet jämfört med den insatsen?

Förra matchen satt vi kvar i omklädningsrummet när matchen startade och det har vi inte råd att göra denna gång.

 

Det lär bli en match ganska lik den mot såväl Hammarby som Haninge, dvs tät och tuff. Vad tycker du vi kan ta med oss i vårt spel från dessa matcher till matchen på söndag?

Vi tar med oss farten från Haningematchen, kör vi som vi gjorde då tror jag Sollentuna kommer få det tufft!

 

Slutligen Viktor, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner med 4-1, hårt jobb och så får jag väl se till att hänga dit en kasse.

 

// # 7 – Viktor Nilsson

 

En spännande söndag stundar nu i Vilundahallen och det lär bli hett som ni kan läsa ovan i intervjuerna. Under veckan har lite sjukdomar kommit och gått i Väsbys trupp men friska vindar lär stunda till på söndag då Väsby med största sannolikhet spelar med fullt tillgänglig trupp. Som vanligt råder hård konkurrens om platserna så hur laget ser ut ser ni bäst på plats.

 

Ni som inte hinner ned till Vilundahallen har en möjlighet att se matchen via webben eftersom matchen troligtvis direktsänds. Länk till sändningen finner ni här:

https://vasbyik.solidtango.com/

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!