Seriefyran Haninge Anchors mot seriefemman Väsby Hockey, det är förutsättningarna inför söndagens heta streckmöte i Vilundahallen. Haninge med en mindre match spelad än oss, har en poäng mer i tabellen och kommer till matchen med ett gott självförtroende.

 

Visserligen tappade laget två poäng borta mot Wings i söndags men hemma i sin egen hall slog laget tillbaka pånyttfödda Vallentuna i onsdags. Starkt i sig men det som främst imponerar hos Haninge är hur laget kunde köra över Hudiksvall med hela 5-0 i matchen innan dessa möten.

 

Det av Niklas Flodin ledda laget har sakta men säkert byggt upp ett spel som tagit dem framåt och uppåt i tabellen. Minns lagets försäsong där laget inte vann enda match efter ordinarie tid till att laget nu, tolv omgångar in i seriespelet endast förlorat två efter full tid. Det är en remarkabel förändring men ser man på vilka som leder laget spelarmässigt så är det kanske inte så konstigt. Det är nämligen en ung trio i form av DIF-förvärven Christian Olsson och Johan Järlefeldt samt ett sent förvärv från Huddinge, Nick Hedemyr som lett laget offensivt sett. Dessa har nu acklimatiserat sig på denna nivå och ofta varit tungan på vågen i Haninges spelade matcher.

 

Dessa är alla nya i laget men en som var med även under fjolårets säsong i Haninge heter Hampus Berg. Han försvann förvisso söderut ner till Vimmerby efter en minst sagt lyckad säsong under fjolåret men efter en kontrovers med Vimmerbys tränare Jeff Hällegard återvände Hampus till Haninge, faktiskt lagom till det förra mötet mellan Haninge och Väsby som ju Väsby vann med hela 0-6.

 

Om det och lite annat berättar Hampus enligt följande.

 

Hej Hampus! Ni kommer från en viktig seger efter 3-1 hemma mot Vallentuna. Vad har du för summering av rapportera från matchen?

Tja Krister! Tycker vi egentligen äger större delen av matchen mot Vallentuna men vi har lite strul med att få in puckarna. De stretade emot bra men tycker vi vinner rättvist.

 

Segern befäster er fjärdeplats i serien. Du som även var med under fjolåret. Hur skulle du vilja gradera årets lag från fjolåret och vad tycker du framförallt skiljer årgångarna åt?

Årets lag skiljer en del från förra årets, vi har inte riktigt toppspelarna men det gör att vi får jobba mer på kollektivet. Tycker vi får ihop det rätt bra ändå. Känns som att de flesta kan ändå lira med de flesta trots årsskillnaden på gubbarna, så inte överdrivet mycket!

 

Du valde ju att efter fjolåret lämna för spel i söderserien och Vimmerby men redan efter några omgångar var du tillbaka i Haninge igen. Varför valde du att komma tillbaka till Haninge och vad är din roll i laget?

Det stämmer, utan att säga för mycket så hade jag och tränaren där nere lite för delade åsikter om hockey. Jag valde Haninge igen för att jag kände att jag hade ett grymt roligt och lärorikt fjolår och bra coacher. Min roll är väl framför allt att göra en del poäng och försöka bidra till framför allt det offensiva spelet.

 

Söndag eftermiddag väntar Vilda Väsby på bortaisen i Vilundahallen. Vad är dina känslor inför den matchen?

Stämmer! Skitkul att möta ett lag som också slåss ordentligt att ta sig till topp 5 efter jul.

 

Senast vi möttes i Torvalla vann vi med 0-6 i en matchen där vi gjorde mål på våra chanser och drog iväg ordentligt i mittperioden. Vad kommer du ihåg från det mötet?

Inte överdrivet mycket men som du säger att det mesta gick er väg och vi hade en riktigt dålig dag på jobbet haha…

 

Med tanke på den matchen, vad tror du på för typ av matchbild på söndag?

Tror inte den matchen kommer ligga och gro någonstans utan nu är det viktiga poäng som står på spel vilket båda lagen vet om.

 

Vad tror du ni behöver fokusera på speciellt i ert spel då?

Det vi bör fokusera på är att vara mer noggranna i spelet kring linjer och vara hårdare kring båda målen.

 

Vilka tre spelare i ditt lag tycker du är extra heta för tillfället och som du skulle vilja varna lite extra för?

Skulle säga att Linus Lundberg, Nick Hedemyr och Johan Järlefelt är rätt heta!

 

Slutligen Hampus, hur går det på söndag och varför tror du det?

Säger vinst Haninge 3-5! Känns som att vi har något bra på gång ändå trots lite av plumpen i söndags mot Wings. Sen måste vi verkligen vara ordentligt heta på grund av kommande vecka där vi har Visby x2, så gäller att komma bra förberedd till de matcherna.

 

// # 15 – Hampus Berg – Haninge Anchors

 

Väsby Hockey kommer till den så viktiga matchen med två resultatmässigt jämna matcher i bagaget. Först den snöpliga förlusten hemma mot Hammarby i måndags och sedan tog laget revansch på sig själva när laget slog tillbaka Valbo HC på bortaisen med uddamålet 2-3.

 

Skönt att få vinna en jämn match inför streckmötet dit Väsby alltså kommer med ett kanske något psykologiskt övertag efter storsegern i Haninge. Men det var en match där det mesta gick Väsbys väg och där laget för en gångs skull satte sina chanser. Att just omsätta lägen till mål har väl varit Väsbys svaghet än så länge men det är något som laget nöter på varje träning så någon gång tycker man ju att det borde lossna.

 

En som fick en liten islossning i onsdags var inlånade Johannes Sandberg från DIF. Han fick äntligen hitta nätet och nu på söndag när han gör sin sista match för oss, åtminstone för nu, så fortsätter han förhoppningsvis även att hitta in till nätmaskorna.

 

Så här går Johannes tankar inför matchen på söndag.

 

Hej Johannes! Debuten för dig i Väsbytröjan är avklarad och vilken match du fick göra debut i. Berätta lite om hur det kändes att spela i Väsby Hockey och framförallt i den speciella matchen mot Hammarby?

Det var väldigt kul att få spela med Väsby och speciellt att få göra debut i denna match. Det var väldigt bra tryck på läktaren från supportrarna som stöttade oss, sen var det väl lite extra kul att spela just mot Bajen.

 

Vad tycker du främst skiljde sig åt gentemot ditt vanliga spel i Superelit med Djurgårdens IF?

Det som skiljde sig mest var väll själva spelsystemet då det nästan var tvärtemot från hur vi spelar i Dif. Sen var det nog att motståndarna var lite starkare i närkamperna.

 

I matchen mot Valbo fick du även nöjet att göra ditt första mål i Väsbytröjan. Berätta lite om matchen som helst som du såg på den hela och även lite om hur målet gick till?

Jag tyckte att vi styrde den större delen av matchen, sen var det en period i andra där vi sjönk i tempo och släpper in 2 mål. Målet gick till på så vis att Calle drev in pucken i zon som sen lirade över den till Andreas som droppade den till mig i slottet och då sköt jag direkt så satt den.

 

Berätta lite om dig själv. Vem är Johannes som spelare och vem är du på sidan om ishockeyn?

Om jag skulle berätta lite om mig själv som hockeyspelare så skulle jag nog säga att jag alltid ger 100 %. Har ett hyfsat skott som jag använder mig av då jag är väldigt “skottglad” av mig, är ganska snabb på skridskorna och har ett bra spelsinne.

 

Lite om mig vid sidan av isen, där är jag en person som alltid får alla i min omgivning att skratta. Jag är för de mesta med mina lagkamrater då vi nästan alltid hittar på något vid sidan av träningarna. Annars är jag med min familj eller flickvän. Jag har också två jobb vid sidan av isen, Nordea och “Östermalms frack om smoking”

 

Efter den lite snöpliga förlusten i måndags men revanschen mot Valbo så kan vi se fram emot ännu ett streckmöte mot Haninge på söndag. Vad är dina känslor inför den?

Det ska bli en väldigt rolig match mot Haninge! Det är tre viktiga poäng att spela om och det är hemmamatch. Vi vet att det är viktig match så därför vet vi vad som krävs när vi går ut på isen så det borde gå bra.

 

Vad tar du med dig från matcherna?

Det jag själv tar med mig från måndagsmatchen är andra och tredje perioden då vi spelar riktigt bra i andra då som knappt kommer ut ur egen zon. Sedan var min bästa period i tredje det är därför jag också tar med den.

 

Vi har i dessa två matcher ganska många chanser utan att göra mål. Du som är ganska van målskytt, vad är viktigast att fokusera på när chanser väl skapas inför söndagen?

Ja, vi hade en hel del lägen då ett flertal skulle vart mål. Jag kunde kanske tycka att vi skulle göra det för snyggt ibland istället för att ta skottet när väl läget ges och sen jobba in returen. Sedan ska vi få in lite mer skitpuckar på mål och skapa kaos framför motståndarmålet.

 

Slutligen Johannes, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Det ska gå vägen, det gäller bara att få utdelning på de lägen vi får. V har haft bra träningar med bra fart. Det sättet jag kommer bidra med är det jag alltid gör att ge 100% i alla lägen sen om det dyker upp ett läge så skulle det vart kul att få fortsätta göra mål i Väsby tröjan.

 

Väsby kommer till matchen med hel och ren trupp. Som vanligt råder hård konkurrens om platserna så hur laget ser ut ser ni bäst på plats.

 

Ni som inte hinner ned till Vilundahallen har en möjlighet att se matchen via webben eftersom matchen direktsänds. Länk till sändningen finner ni här:

https://vasbyik.solidtango.com/

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!