Onsdag kväll befinner sig Väsby Hockey i ”Nicklas Bäckström-land”. Det var nämligen i Valbo HC som denna NHL-gigant tog sina första skär och som tack för att han fick sin första hockeyuppfostran i klubben heter numera ishallen, NickBackArena.

 

Vackert att forna spelare hjälper sina moderklubbar såsom Nicklas Bäckström gjort för småklubbar runtomkring Sverige behöver all hjälp de kan få.

 

För Valbos del behöver de förutom ekonomiska medel även poäng i tabellen. Hitintills under lagets tolv matcher i seriespelet har de endast spelat in fem poäng och med det ligger de på en jumboplats inför mötet med oss. Det är dock en placering som jag inte tycker speglar lagets kapacitet. Det finns nämligen ganska många duktiga hockeyspelare i laget men med den turbulens som laget haft under säsongen där bägge tränarna, bröderna Djoos försvann redan efter premiäromgången borta mot just oss, så kanske det tar lite extra tid innan laget hittar sitt rätta spel.

 

En som dock spelat riktigt bra hitintills i seriespelet är målvakten Otto Bäcklin. Han storspelade ju bland annat borta mot oss i seriepremiären och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Otto! Andra rundan av grundserien är uppstartad och ni startade den med en storförlust med hela 6-0 borta mot Vallentuna efter fyra insläppta mål i PP under sista minuterna i matchen. Vad har du för summering att lämna kring den matchen?

Hej! Det är en match där vi drar på oss alldeles för mycket utvisningar ännu en gång tyvärr. Första perioden är ändå helt okej från vår sida men bland annat två frilägen missade så vi borde gått till paus med en ledning. Andra perioden tar Vallentuna över och i tredje utnyttjar dem de PP de får. Vi blir lite hårt dömda där i slutet kan jag tycka och det rinner iväg lite för lätt där tyvärr.

 

Det har varit en rätt så stor omställning för er i år där ni i tvåan förra säsongen nästan vann allt och nu har ni endast tagit fem poäng på 12 matcher i ettan. Varför har det gått så tungt för er tror du?

Det är en väldigt stor skillnad på ettan och tvåan. Alla lag i serien är bra och det finns inga lätta matcher. Anledningen till att det gått lite knackigt tror jag är för att vi är lite för orutinerade än så länge. Vi har många nya och seriens yngsta lag och många som har sin första säsong som seniorer. Men ge oss lite tid och rutin så tror jag vi kommer klättra några steg i tabellen tillslut.

 

I många matcher har ni ändå varit med bra och ofta fallit på målsnöret. Vad saknar ni i laget för att kunna vinna de täta matcherna?

Minimera misstagen och få igång målskyttet. Vi gör alldeles för mycket enkla misstag i egen zon och vi utnyttjar inte de lägen som ges. Tror det sitter i huvudet hos många för tillfället så bara det lossnar tror jag det kommer rulla på.

 

Under en säsong åker lagen på skador och sjukdomar av olika slag. Hur är statusen hos er inför onsdagens match?

Det ser ljust ut. Vi har haft ett gäng skador på slutet men till onsdag får vi nog tillbaka två stycken som varit borta en längre tid nu.

 

Och där väntar ju nu Väsby Hockey för er. Vad tror du på för typ av matchbild i er hemmaarena?

Ungefär som sist möttes. Högt tempo där ute och mycket närkamper från bägge lagen och att vi kan bjuda upp till lite mer än sist.

 

Du var ju med och gjorde en väldigt fin match i premiären som Väsby vann knappt. Vad kommer du ihåg från den och vad har ni i Valbo för uppfattningar om årets Väsby?

Kommer ihåg att vi tog ledningen ganska tidigt sedan fick ni era mål sent i både första och andra perioden. Psykologiskt viktiga mål för er. Jag själv hade rätt mycket att göra så det var en rolig match att spela. Uppfattningen om Väsby är att det är ett lag med mycket fart och många unga och hungriga spelare.

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

Paul Eriksson, Johannes Matses och David Nordström tycker jag imponerat än så länge.

 

Slutligen Otto, vad är ditt tips inför onsdagen och varför tror du det?

Tror vi tar vår andra trepoängare. Vi är otroligt revanschsugna på både Väsby och överhuvudtaget sett till våra tidigare resultat. Tror vi vinner med 5-3 och att målskyttet lossnar lite.

 

// # 35 – Otto Bäcklin – Valbo HC

 

Precis som hos Valbo är skade- och sjukdomsläget gott i Väsby. Faktiskt är nu alla tillgängliga inför matchen och det gör att det råder full konkurrens om platserna i matchtruppen. Hur Väsby ställer upp får ni helt vänta och se men räkna med att det inte lär bli alltför många förändringar sedan matchen mot Hammarby i måndags.

 

Nu kör vi igen Vilda Väsby!!