Väsby Hockey kom tillbaka efter den snöpliga förlusten hemma mot Hammarby i måndags när laget åkte upp till Gästrikland och vann borta mot Valbo HC med uddamålet 2-3. Segern var knapp men ändå relativt säker där Väsby var närmare fler mål än vad hemmalaget var en kvittering.

 

Vi gör kort sagt det vi ska och tar tre poäng säger tränar Markus Odén. Valbo borta är ingen lätt uppgift men den insats vi gör förtjänar poängen.

 

Väsby Hockey har hitintills under hela grundserien alltid studsat tillbaka efter förluster och kvällens insats blev inget undantag från den gyllene regeln. Väsby åkte upp till Gästrikland för att ta tre poäng och målet infriades även fast Väsby aldrig i matchen tilläts slappna av.

 

Första perioden kom Väsby ut väldigt bra. Laget dominerade händelserna ganska klart och borde redan här dragit iväg i målprotokollet. Men avslutningarna från Väsbys sida är just nu inte speciellt vassa. Laget gjorde mycket I matchen väldigt bra men när spelarna kommer till den sista femtedelen av isen, ja då känns det ibland som förgjort.

 

Efter därefter något passivt spel och stundtals slarvigt passningspel så tog ändå Väsby ledningen i matchen och det genom ett ”bra” mål. Laget blev äntligen farligt i slottet och var på plats där man ska vara när det andas målchans.

 

Förstakedjan med Fredric Korduner och Johan Wictorsson samarbetade sig fram. Johan sköt och sedan dök Jacob Lundin upp på returen och satte Väsby i förarsätet och ledningen hölls till första periodvilan.

 

Andra perioden blev ingen härlig tillställning, åtminstone från tränarhåll. Väsby bjöd helt enkelt in Valbo i matchen genom några minuters avvaktande spel där forecheckingen inte blev tillräckligt aggressiv.

 

Hemmalaget kvitterade Väsbys ledning från den första perioden i den andra periodens sjätte minut. Det passiva Väsbyspelet blev då lagets fall och Valbo tilläts korsa centrallinjen innan pucken satt som borrad upp i krysset bakom Linus Ryttar som inte kunde göra mycket åt det vackra avslutet.

 

Väsby svarade dock per omgående och det genom ett ytterst vackert ledningsmål där Martin Lundberg blev sista man på pucken. Hans samspel med Fredrik Forsberg var skönt ögongodis där Forsberg till slut spelade fram Martin till en i princip öppen kasse.

 

Jubel så klart men det fastnade i halsen när Valbo tjugofem sekunder återigen var ikapp efter att Väsby slappnade av för ett ögonblick.

 

Det blev den sista väckarklockan i matchen för Väsbys del för sedan ökades tempot i matchen och för tempoökningen stod Väsby.

 

Laget dominerade, skapade mycket, bjöd på vackra anfall och till slut kom målet som sedermera skulle visa sig bli matchens sista.

 

Det började med att Calle Åsell satte fart och släppte vidare pucken till Andreas Soulas. Han i sin tur släppte pucken vidare till Johannes Sandberg som sköt mot strömmen och satte det viktiga 2-3 målet bakom hemmalagets målvakt Otto Bäcklin.

 

Målet är det första i Väsbytröjan för inlånade Djurgårdsjunioren Johannes och säkert extra skönt för honom eftersom han inte långt där innan redan hade prickat ribban.

 

De sista tjugo minuterna av matchen blev en period som Väsby bara försökte stöka av. Men trots att laget främst spelade på säkerhet skapade laget ändå väldigt mycket. De ineffektiva avsluten gäckade dock och Valbo höll stången och var ända in i sista bara ett mål från kvittering.

 

Mot slutet av matchen fick laget ett gyllene läge att komma ikapp. I den sextonde minuten åkte Väsby nämligen på sin enda utvisning i matchen och Valbo vädrade mål.

 

Väsby hade dock bestämt sig för att inte släppa in Valbo något mer i matchen utan laget dödade det numerära överläget för Valbo föredömligt.

 

Även hemmalagets sista anstormning med utplockad målvakt och inskickad extra utspelare matchades utan större problem. Väsby höll undan och plockade tre mycket viktiga poäng som återigen tog upp laget på en plats som betyder spel i Allettan efter jul.

 

Sammanfattningsvis så får man beskriva insatsen som en godkänd sådan där laget var på plats för att hämta tre poäng och det blev precis vad laget gjorde. Varken mer eller mindre men det är skönt att ännu en dag på jobbet gav precis det resultat som alla eftersträvade.

 

Grisligan

 

Martin Lundberg tar hem priset som Väsbys ”man of the match”! Han slet enormt mycket. Visade bra ledaregenskaper och är en pådrivare som dessutom skapade väldigt mycket i matchen. Tre grisar till Martin!

 

Två grisar tilldelas målvakt Linus Ryttar. Han fick en svår match där han endast testades sporadiskt men när så väl blev fallet blev avsluten ganska svåra. Han var ändå lugn och kall och gjorde en jättebra sista period och vann då matchen åt Väsby.

 

Sista grisen ges till Kevin Hermansson. Han var som brukligt jätteintensiv i sitt spel. Slet otroligt bra, var stabil i defensiven och bidrog stort med sin fart och pondus i spelet.

 

Särskilda omnämnanden vill jag även skänka till Jacob Lundin, Calle Åsell, Johannes Sandberg, Lubomir Fetkovic och Fredrik Forsberg bland forwards och hos backarna stack främst Viktor Nilsson samt Fredrik Falk ut.

 

Segern tog som sagt glädjande nog Väsby upp från en sjätte till en femteplats men det är verkligen tajt uppe i tabellen och det innebär att söndagens match hemma mot fjärdeplacerade Haninge Anchors verkligen blir av karaktären streckmöte.

 

Det blir minst sagt en uppgift för Väsby att bita i men innan dess tycker jag att vi alla kan få njuta lite extra av segern och läget i tabellen och sedan med tillförsikt kan se fram emot en härlig drabbning på söndag i Vilundahallen.

 

Foto: Arne Rundlöf