Väsby Hockey och Hammarby bjöd på en hård match där gästerna var något mer kyliga i sina avslut och där laget stundtals räddades av sin målvakt som nog var största orsaken till att Hammarby kunde vinna med 2-4 efter att de satt det sista målet i öppen kasse.

  

Om vi ska vara med och slåss om en topp fem placering måste vi tävla i 60 minuter varje match säger tränare Markus Odén. Vi skapar väldigt mycket i perioder men vi blir något ojämna. Som spelare måste man hitta rätt desperation och vilja tävla i alla situationer. Tyvärr tävlar Hammarby mer än oss ikväll, därför får de med sig tre poäng. Vi tror på det vi gör och kommer studsa tillbaka. Tack alla supportrar som kom till Vilunda ikväll!

 

Det blev en riktigt härlig hockeyfest i Vilundahallen där nästan 900 åskådare hjälpte till att skapa klassiskt god stämning i matchen som sändes i Hockeyettan-TV.

 

Den första perioden blev jämn, ganska tajt och inte speciellt händelserik men det var ändå Väsby som i merparten av minuterna försökte mest framåt. Hammarby var dock inte på något sätt ofarliga och stack upp vid några tillfällen och frestade Måns Johansson i Väsbymålet.

 

Perioden bjöd även på varsin utvisning och det blev till slut när Hammarby fick sitt överläge som dödläget i matchen bröts. Väsby försvarade sig duktigt i det numerära underläget men precis innan laget blev fulltaliga och alldeles precis när perioden höll på att ta slut, sågade sig Hammarby igenom Väsbys försvar och där Jeff Karlborg spelades fri och kunde skjuta in 0-1 mellan benen på Måns Johansson.

 

Målet satt psykologiskt viktigt för Hammarby och det skulle visa sig, inte vara sista gången i afton som laget satte psykologiskt viktiga mål för dem.

 

Andra perioden hade Väsby bestämt sig för att gå ikapp. Laget kom ut på isen rejält taggade och såg där till att höja tempot i matchen riktigt rejält.

 

Utdelningen kom nästan per omgående och det var ett snyggt anfall som avslutades med att Lubomir Fetkovic hittade fram med en fin passning till en mot mål framstormandes Fredrik Forsberg som bara satte klubban till och styrde in kvitteringen mellan benen på en chanslös Olle Wallberg i Hammarbys kasse.

 

Just denna Olle Wallberg kom sedan att spela den absoluta huvudrollen i resten av perioden. Väsby hade här och borde där om så inte avgjort matchen, så åtminstone dragit ifrån i målprotokollet.

 

Laget radade nästan i vartannat byte upp chanser och om inte Olle Wallberg stod i vägen så var hans bästa vänner, stolpen och ribban de som räddade ytterligare målpåhälsning.

 

Det ska väl också sägas att Väsby ibland gjorde det lite för svårt för sig när spelare vid några tillfällen försökte hitta en extra passning istället för att nypa till direkt.

 

Enda gången i perioden som Hammarby hotade Väsby var mot slutet men då gjorde laget det desto mer. I periodens sista minut spelade sig laget nämligen fram riktigt bra och Marcus Carlssons avslut var endast några centimetrar för hög för att återigen ta laget till ledningen i matchen.

 

Men laget skulle ändå ta ledningen i matchen igen. Det kom redan i den sista periodens första minut och denna gång var Marcus Carlssons precision med pucken bättre. Faktiskt var målet en riktig godbit där han från en position bakom Väsbys mål, med en backhand spelade fram Benjamin Blomberg som från några meters håll slog till direkt och satte 1-2.

 

Ett tungt mål för Väsby att släppa in med tanke på alla tidigare missade chanser i matchen. Men laget repade ändå mod. Laget klarade av en utvisning några minuter senare och den som syndade till sig utvisningen, lagkapten Fredric Korduner, tog revansch på sig själv när han nästan direkt från utvisningsbåset hittade fram med en perfekt passning till Jacob Lundin som slog till direkt och satte kvitteringen till 2-2.

 

Matchen gick sedan in i ett ställningskrig. Lagen tog ut varandra och matchen såg ut att gå i väg till ett oavgjort resultat.

 

Men då kom några händelserika sekundrar som jag skulle vilja påstå avgjorde matchen. De tickade fram i den tolfte minuten. Först var det Fredric Korduner som vackert spelade fram till en helt friståendes Johan Wictorsson som med fart framåt kom helt fri mot målvakt Olle Wallberg. Avslutet var dock svagt och satt rakt i magen på Olle. I anfallet efter vände spelet. Hammarby slog en lång passning som skickligt fångades in av Joakim Ramsten på offensiva blå. Han utmanade sedan en Väsbyback, drev in mot mål och i dragningen sköt in 2-3.

 

Små marginaler i matchen. Väsby hade kunnat ta ledningen men istället kom kallduschen vilket för tredje gången satte Hammarby i förarsätet i matchen.

 

Väsby repade sig sedan aldrig. Efter en otroligt tempostark insats tog orken slut. Möjligen mycket mentalt men någon mer reell kvitteringschans vaskade laget aldrig fram. Istället avslutades matchen med att Hammarby, när Väsby plockade ut sin målvakt, bröt en passning och skickade in 2-4 i öppen kasse.

 

Sammanfattningsvis så bjöd tillställningen på härlig hockey. Det var en viktig streckmatch och det blev också en kamp där till slut Hammarbys större kyla i avgörande lägen blev helt avgörande. Väsby gjorde en helt okej insats men var till slut för trubbiga i sina avslut och det gjorde att ett vilt kämpandes Hammarby kunde lämna Vilundahallen med tre poäng i bagaget.

 

Grisligan

 

Jacob Lundin gjorde en härlig match och kändes som Väsbys största offensiva hot i afton. Hans samspel med Fredric Korduner var framgångsrikt och till slut gav det resultat när Väsbys viktiga 2-2 mål sköts in. Tre grisar till Jacob!

 

Två grisar tilldelas Fredric Korduner som trots två onödigt tagna utvisningar gjorde en bra match och var ett offensivt hot för Hammarby. Väsbys lagkapten rörde på benen och satte fram sina lagkamrater som borde givit mer utdelning än vad som faktiskt blev fallet.

 

Den sista grisen ges till Robin Karlsson som var riktigt rörlig i sitt spel och som tack vare det blev väldigt svårmarkerad för Hammarby när han gick på offensiva utflykter. Hans stolpträff i mittakten var verkligen värt ett bättre öde.

 

I övrigt tycker jag att många i Väsby jobbade hårt och gjorde vad som kunde förväntas av dem. Det var egentligen bara målskyttet som klickade i afton och det var nog enda anledningen till att Hammarby kunde gå vinnande ur denna härliga hockeystrid där ett oavgjort resultat nog bäst hade speglat matchbilden.

 

Väsby får ta nya tag på onsdag när laget tar bussen upp till Gästrikland för att där ta sig an Valbo HC.

 

Foto: Arne Rundlöf