Måndag kväll hoppas jag att Vilundahallen kokar! Ett tvättäkta klassikermöte väntar då nämligen när Hammarby Hockey kommer på besök för ett möte med Vilda Väsby.

 

Till råga på allt kommer matchen att direktsändas av Hockeyettan-TV och ni som inte kan komma till Vilundahallen ser matchen här: https://www.hockeyettan.tv/Home/Watch/Karusell/6625

 

Där kommer Peppe Eng att leda studion med prominenta gäster som Challe Berglund, Rolf Ridderwall och L-G Jansson. Robert Tennisberg kommenterar matchen med Håkan Södergren som bisittare samt Erica Carlsson som reporter.

 

Det är ju helt fantastiskt och maken till uppmärksamhet var det länge sedan Väsby Hockey hade. Man får nog gå tillbaka till året i Elitserien hösten 1987 för att hitta motsvarigheten och orsaken till att Hockeyettan valt ut just denna match är för Väsby på vägen upp mot Eliten slog ut Hammarby i play off 2 och det är nu nästan 30 år sedan. Väl värt att fira, åtminstone om man är Väsbysupporter!

 

Men vi vill ju så klart ändå helst att folk kommer ned till hallen för att skapa den kokande kittel som Vilunda verkligen kan bli. Minns bara år 2012 och vårsäsongen i division 2, då matchen lockade över 1 600 åskådare och där läktarna gungade och där det skapades en nästan elektrisk stämning.

 

Att matchen på måndag också är otroligt viktig för bägge lagen gör det ju saken knappast sämre. Väsby ligger inför matchen på en fjärdeplats och Hammarby som ligger sexa, har faktiskt lika många poäng inspelade men endast sämre målskillnad. En seger för något av lagen på måndag kommer som ni förstår verkligen att göra skillnad inför fortsättningen.

 

Matchen är också starten på den andra halvan av grundserien och Väsby spelar nu sin första av sju hemmamatcher den sista rundan. Med det sagt så är det faktiskt riktigt starkt av Väsby att ligga fyra efter de hitintills elva spelade omgångarna då laget spelade på bortais i sju av de elva matcherna. För det är ju i borgen Vilundahallen som Väsby oftast är som starkast och det känns ju skönt inför avslutningen att de flesta avgörande matcherna kommer att spelas på minst sagt hemtam mark.

 

Måndagens gäster Hammarby är dock ett starkt bortalag och kommer till matchen med en färsk bortaskalp då laget i onsdags i Vallentuna Ishall slog tillbaka VBK med hela 3-6. Ett av lagets farligaste anfallsvapen heter Benjamin Blomberg. Han var skadad under Hammarbys inledning av seriespelet men är nu tillbaka och det med besked. Så här går hans tankar inför streckmötet.

 

Hej Benjamin! Du är äntligen tillbaka i Hammarby efter en skada som höll dig borta från seriespelet ganska så länge. Är du helt skadefri nu?

Hej Krilleh! Jajamän, det rök ett par ledband i axeln på försäsongen men nu är jag helt kry igen!

 

Efter ert magplask hemma mot Huddinge för några matcher sedan har ni nu växlat igång igen med bl a två viktiga och starka segrar borta mot norrortsgängen Sollentuna och Vallentuna. Hur skulle du vilja summera dessa två matcher?

De två matcherna har väl speglat lite vad som varit vår styrka under föregående säsong – Att kunna gå ihop som grupp och följa den uppsatta spelplanen på ett bra sätt. Vi har även haft bra produktion från flera olika håll och det är ett bra styrketecken – Att alla är bidragande!

 

Efter halva grundserien kan börja se tydliga tendenser hos lagen. Hur bra är årets upplaga av Hammarby om du skulle vilja gradera mot fjolårets lag?

Jag skulle säga att vi är vassare än förra året, dock har vi dragits med lite skadeproblem precis som tidigare. Men nivån i laget känns högre än föregående år och vi har samma härliga go i laget.

 

Ni har ju haft en del otur med såväl skador och sjukdomar i er trupp. Hur är statusen inför måndagens match?

Vi har väl ett par skavanker på ett par spelare, men i huvudsak så är vi redo.

 

Och där väntar ju nu Väsby Hockey för er. Vad tror du på för typ av matchbild i Vilundahallen?

Det brukar alltid vara roliga och hårda matcher mot Väsby, och jag tror inte att matchen kommer skilja sig speciellt mycket från det vanliga – Hårt spel, fart och fläkt och ett par snygga baljor.

 

Du var ju inte med när vi möttes senast i SDC-Hallen men du kanske såg den i alla fall. Hur som, vad vet du om den och vad har ni i Hammarby för uppfattningar om årets Väsby?

Det verkar som att Väsby fått ihop gruppen lite bättre i år och att de har ett starkare lagspel än tidigare.

 

Matchen på måndag är ju väldigt speciell eftersom den filmas av Hockeyettan med kommentatorer och en studio. Vad är dina känslor inför det?

Det skall bli superkul, alltid roligt med lite extra i samband med matcher – Man får väl hoppas att man inte gör bort sig på video bara!

 

Tror du att just det faktumet kommer att göra att många är lite nervösa ute på isen?

Det tror jag inte, de flesta i lagen är väl vana att bjuda på sig själva både på snapchat, instagram och tinder så det skall nog gå bra ändå.

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

De spelare som är kvar från föregående år vet jag vad de går för – och dom ställer man rätt höga krav på, så de jag är mest imponerad av är nytillskotten vi fått i truppen där alla kommit in och bidragit väldigt bra både i gruppen men även på isen.

 

Är det någon i vårt lag som du tror ni kommer att behöva bevaka något särskilt?

Målvakterna verkar ju ha stått emot rätt bra i tidigare matcher så vi får väl försöka komma på något bra sätt att överlista dom – Annars har jag faktiskt ingen särskild koll, bör väl finnas ett par med bra händer som vi får se upp med.

 

Slutligen Benjamin, vad är ditt tips inför måndagen och varför tror du det?

Jag tror att det kommer bli en riktigt härlig match på måndag där vi lyckas ta hem tre poäng och att Mackan avgör i öppen kasse.

 

// # 26 – Benjamin Blomberg – Hammarby Hockey

 

Benjamin är en riktigt sevärd spelare med bra fart och fina händer. Han är oerhört svårstoppad om han ges några ytor. Det gäller med andra ord för Väsby att de är med ordentligt i försvarsarbetet när såväl Benjamin som övriga pigga Hammarbyspelare kommer farandes.

 

En av många duktiga försvarsspelare i Väsby är Robin Karlsson. Han är likt Benjamin en väldigt duktig skridskoåkare och han kommer säkerligen att ha några duster mot just Blomberg på måndag. Så här går Robins tankar inför matchen.

 

Hej Robin! Efter hedersamma förluster mot topplagen har vi vänt tillbaka och i princip tagit de skalperna vi borde ha gjort på sistone. Vad har du för summering att lämna från vår seger borta mot Nacka i onsdags?

Tja Krister! Tycker att matchen mot Nacka inte var så speciellt bra, de som är positivt är att vi tar 3 poäng mot ett lag som vi bara ska vinna över.

 

Nu är halva grundserien spelad och vi ligger på härlig fjärdeplats i seriespelet. Tycker du placeringen motsvarar vad vi presterat?

Jag tycker att vi är bland de bättre lagen i den här serien så vi ligger bra där uppe på övre halvan av strecket. Samtidigt tycker jag också att vi borde vunnit fler matcher än vad vi gjort hittills.

 

Något anmärkningsvärt med våra elva första matcher är att hela sju av dem spelats på bortais vilket innebär att vi kommer att spela sju hemmamatcher nu i grundseriens sista halva. Vad känner du kring detta faktum?

Jag tycker de ska bli skönt med lite fler hemma matcher nu, de är alltid skönare att spela på hemma is inför hemma publiken.

 

Tycker du att det är någon skillnad på vårt hemma- kontra bortaspel?

Nej, jag tycker faktiskt inte det är någon skillnad på vårt hemma- kontra bortaspel.

 

På måndag väntar nu en riktig höjdare när Hammarby Hockey kommer på besök samtidigt som matchen filmas av Hockeyettan med kommentatorer och en uppbyggd studio. Vad är dina känslor inför det?

Jag ser de som en vanlig hockeymatch! Hoppas de kommer lite mer publik än vanligt och stöttar oss. Att de valt att filma en av våra matcher hemma i Vilunda är otroligt roligt faktiskt.

 

Tror du att just det faktumet kommer att göra att många är lite nervösa ute på isen?

Nej, jag tror inte att de kommer påverka oss som spelare/lag att bli nervösa bara för att de filmar.

 

Hammarby är ju motståndet på måndag. Ett riktigt bra lag där matcherna oss emellan brukar vara väldigt jämna. Vad kommer du ihåg från vårt bortamöte med dem tidigare i september månad?

De var tidigt på säsongen och jag tycker det var en jämn match som vi vann på förlängning. Jag ser dock matchen som en förlorad poäng eftersom vi borde ha vunnit efter full tid.

 

Vad i matcherna mot Hammarby tycker du vi som lag framförallt behöver fokusera på ?

Jag tycker vi ska fokusera på oss själva och motståndet spelar inte så stor roll, vi är såpass bra att vi kan slå alla lagen i den här serien. Vill vi vinna mot Bajen så kommer vi att vinna!

 

Vad säger du annars om din egen form och är du nöjd med den hockey som du spelat hitintills under säsongen?

Min form blir bättre och bättre! Jag börjar komma tillbaka efter min skada som jag hade förra säsongen så det känns bra. Jag är inte direkt nöjd med mitt spel ändå för jag känner att jag måste bidra med mer offensiv kraft och poäng framåt.

 

Slutligen Robin, hur går det nu på måndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi kommer att vinna mot Hammarby, det är jag helt säker på. 5-2 slutar matchen och jag kommer att vara en av våra målskyttar!

 

// # 29 – Robin Karlsson

 

Väsby Hockeys läge i truppen inför måndagen är rätt gynnsam. Visserligen är det fortfarande frågetecken för ett par spelare men Kevin Hermansson är tillbaka i truppen igen och sedan får vi ju inte glömma vårt lån från Djurgårdens IF, Johannes Sandberg som på måndag gör debut för Väsby.

 

Med detta sagt är det nu bara att se fram emot måndagen. Det kommer att bli hockeygodis och jag hoppas att publiken nu sluter upp och hjälper till att göra detta till en enda stor fest.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!