Väsby Hockey tog ikväll andra raka segern och det dessutom med ännu en 1-3 seger. Väsby grundlade segern i den andra perioden då laget skapade massor med chanser och även drog iväg från en 0-1 till 0-3 ledning inför den sista perioden. Där tog Väsby några för många utvisningar men defensiven var och förblev stabil vilket till slut bäddade för tre nya sköna poäng.

 

 Det är en styrka i sig att ännu en gång vinna utan att leverera en perfekt match säger tränare Markus Odén. Jag och Viktor är imponerad av grabbarnas arbetsinsats hittills. Men vi har en bit kvar till nivån vi vill vara på men det är en process och vi blir bättre hela tiden. Vi tror på vad vi gör och får aldrig bli bekväma. Jätteviktig match mot Hammarby hemma och hoppas på ett kokande Vilunda!

 

Väsby Hockey fortsätter sitt stabila spel och återigen var det tack vare disciplinerat försvarsspel som i första hand gjorde att laget kunde bärga tre viktiga poäng i svårspelade Nacka Ishall.

 

Den första perioden kontrollerade Väsby, för kvällen förstärkta av AIK lånet Max Lindholm, tämligen väl utan att för den skull skrapa fram speciellt många chanser. Det var istället när hemmalaget inom loppet av en minut drog sig två raka utvisningar som Väsby utnyttjade situationen. Spel i fem mot tre med andra ord för Väsby som där inte behövde mer än fjorton sekunder innan Lubomir Fetkovic sköt Väsby till ledningen. För förarbetet stod Joel Östman samt Fredrik Forsberg.

 

Hemmalaget fick sin stora chans till kvittering när Väsby lyckades med konststycket att inom loppet av fyrtioen sekunder, inte bara skjuta upp en utan två puckar ovanför plexit, dvs ”puckout” med följd att Väsby fick avsluta perioden i spel tre mot fem.

 

Två riktiga fina räddningar av Måns Johansson senare så kunde Väsby pusta ut i periodvilan med ledningen i ryggen.

 

Stärkta av det duktiga spelet i boxplay satte Väsby ordentlig ton på matchen under mittakten. Laget skapade anfall på anfall och till slut kunde hemmalaget inte längre stå pall.

 

Lubomir Fetkovic hette Väsbys första målskytt i matchen och Väsbys andra målskytt blev densamma. Vår slovak var som ni kan förstå på ett härligt spelhumör och andra målet kom till genom att han bröt in från kanten och satte pucken mellan benen på en annars duktigt spelandes målvakt i Nacka i form av Hampus Eriksson.

 

Nacka tog genast efter målet en timeout vilket fick till följd att de därefter under några minuter åter fick tillbaka en energi i sitt lag. I just det läget satte dock Väsby ett psykologiskt viktigt mål när Emil Sjöman med sin första gjorda poäng i A-lagströjan, från en position vid sargkanten mycket skickligt fick igenom att skott där Calle Åsell dök upp på returen och tryckte in 1-3.

 

Målet drog ned humöret direkt hos hemmalaget och Väsby kontrollerade sedan den andra perioden in i mål.

 

Tredje perioden kom Väsby utan aningen för segersäkra. Laget blev passivt, försökte spela snyggt och svårt och det straffade sig per omgående.

 

Väsby spelade fast sig i egen zon och i paniken över att rädda ut situationen, kom tredje pucken ut över sarg och plexit med följd att Nacka fick spela ett tidigt numerärt överläge.

 

Till slut gav det spelet resultat. Ett skott med mycket hugg om returen gav till slut hemmalaget Philip Nilsson-Fornes läget som gjorde att han kunde sätta reduceringen till 1-3.

 

Endast minuten senare höll Väsby återigen på att sätta sig själva i klistret med ännu en tagen utvisning. Nu var spelet i boxplay bättre och laget gav aldrig Nacka chansen att komma närmre i målprotokollet.

 

Nacka fortsatte dock därefter att spela frejdigt men när laget märkte att det var svårt att dyrka upp Väsbyförsvaret, desto mer kom Väsby tillbaka in i handlingarna igen.

 

När klockan började ticka mot halva den spelade sista perioden tog Väsby till slut tillbaka greppet och det var sedan ett grepp som laget aldrig släppte fattningen om och laget kunde defilera in till slutsignalen med tre säkert tagna poäng.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl beskriva Väsbys insats lite utav som en dag på jobbet. Tre poäng skulle tas och tre poäng togs. Defensiven och viljan att arbeta för varandra var där under nästan hela matchen och till slut var det Väsbys större skicklighet som gjorde att skalpen kunde plockas.

 

Grisligan

 

Lubomir Fetkovic var nog den största anledningen till att Väsby kunde åka hem med tre poäng i bagaget. Gode ”Lubo” var återigen väldigt driven ute på isen, arbetade stenhårt och belöningen kom ikväll med två gjorda mål. Tre grisar tilldelas även som lök på laxen!

 

Två grisar tilldelas Calle Åsell som tog vid där han slutade i söndags med härlig energi och bra driv i sitt spel.

 

Den sista grisen ges till Martin Lundberg som verkligen blivit varm i Väsbykläderna och som återigen visade vilken klass han besitter i sitt spel.

 

Särskilda omnämnanden vill jag även skänka till backarna Falk, Östman samt Sörgardt som höjde sig lite över mängden. Fredrik Forsberg var återigen härligt ettrig. Måns Johansson säker i målet och sist men inte minst ska Linus Nelson ha sin beskärda del av berömmet tack var sitt alltid hårda utförda arbete ute på isen. Han tog stort ansvar defensivt utan att någon gång bli passiv i sitt spel.

 

Tack vare segern ligger Väsby efter halva spelade grundserien på en fjärdeplats i tabellen och det gör att den websända matchen via storsändningen, Veckans Match som Hockeyettan anordnar på måndag hemma mot Hammarby i Vilundahallen, blir en riktig härlig godbit att se fram emot.