Så är det då dags för den sista motståndaren innan Väsby mött alla lagen i Hockeyettan Östra. Nacka HK är laget som vi ännu inte stött på och det blir en intressant utmaning för Väsby att försöka ta sig an.

 

Visserligen mötte vi Nackagänget i en träningsmatch men som ju alla vet så är ju träningsmatcher något helt annat än seriematcher. Den matchen var i alla fall jämn och tät och det är nog ändå ett matchscenario som känns trolig även onsdag kväll. Det är ju nämligen så att ishallen som Nacka huserar i, har ett mindre mått än alla andra rinkar i vår serie. Det är nästan lite NHL-stuk över det hela och det vet ju alla, att det blir ett lite annat spel på sådan rink mot det vanliga. Med tanke på det, känns det bra att alla i Väsbys lag fått känna på hur det känns att spela där ute.

 

Nacka HK är nykomlingar i serien och har spelat ganska så bra utifrån sina förutsättningar. Laget har väl än så länge inte nått upp till den nivån de spelade på i kvalet med tio raka segrar på tio kvalmatcher men laget har ju också tappat lite spets från det laget som tog dem upp.

 

Tränaren heter Håkan Ferm och han brukar få ihop sina lag han tränar. Det känns också som att laget tajtat till sin defensiv på sistone så det tidigare frejdigt checkande Nacka tror jag inte riktigt att Väsby kommer att få stångas mot onsdag kväll. Snarare är det nog så att de kommer att bjuda på ett igelkottförsvar för att snabbt ställa om i snabba spelvändningar.

 

Hur vi bör spela har vår talangfulle back, Fredrik Falk bra koll på. Så här går hans tankar inför matchen.

 

Hej Fredrik! Det blev två 3-1 matcher i helgen. Först sur förlust borta mot Visby men sedan söt vinst med samma siffror hemma mot Tumba. Vad har du för summering att lämna kring helgens spelande?

Surt att vi inte har tagit någon poäng mot topplagen trots att vi har varit nära. Egentligen är det matchen mot Huddinge som grämer mig mest, den matchen skulle vi stängt! Jag ska inte sticka under stol med att jag var väldigt besviken och frustrerad efter matchen mot Visby. Skönt med revansch då mot Tumba.

 

Det blev aningen pressat läge i söndags efter underläge med 0-1 inför den sista perioden mot Tumba. Var tror du att det blev så onödigt tajt trots att vi stundtals hade stor dominans i spelet?

Vi ställer till det för oss själva när vi gör en så pass dålig första period. Vi tillåter att Tumba får sätta sig i förarsätet. När de får hugg så sliter de kopiöst och de hade dessutom en målvakt som var riktigt bra.

 

Inför matchen mot Nacka HK, vad blir lärdomen att ta med sig från söndagsmatchen?

Att börja matchen på samma sätt som vi avslutade de sista två perioderna mot Tumba. Sätter vi fart på fötterna, ha snabba pass med kvalitet så kommer vi spela ut Nacka.

 

Nacka på sin egen lilla hemmais är alltid en tuff uppgift. Du var ju med och mötte dem i en träningsmatch då vi vann med uddamålet efter sent avgörande. Vad minns du ifrån den matchen och vad tyckte du då kännetecknade Nackas spel?

Nacka är inte ofarliga, de hade snabba spelvändningar mot oss senast men vi var det bättre laget och hade längre anfall mot dem än vad de lyckades med mot oss. Nyckeln blir att ta snabba beslut på isen, tänker främst på snabbare pass med kvalité än vad vi hade mot Tumba.

 

Vad blir viktigast för oss att fokusera på i mötet med dem tror du?

Att vi är bestämda från start, det är vi som ska bestämma på isen. Vi ska se till att vara i ledning från början så vi slipper jagandet som mot Tumba.

 

Du har efter matchen på onsdag spelat halva grundserien. Hur känns det att spela seniorhockey och har det blivit ungefär som du hade tänkt dig att det skulle bli?

Alla pratar om att det ska vara så stor skillnad på seniorhockey, det kanske det hade varit om man lyckats tagit sig högre upp i seriesystemet. Jag själv har spelat j20 superelit med AIK och jag tycker inte omställningen har varit så dramatisk. Naturligtvis är många spelare starkare och mer fysiska men till det taktiska vet jag inte om j20 superelit skiljer sig så mycket från div 1 i östra serien.

 

Vad säger du annars om din egen form och är du nöjd med den hockey som du spelat hitintills under säsongen?

Ur egen synvinkel är jag nöjd, gjort lite poäng vilket alltid är bra för självförtroendet och jag får mycket speltid av tränarna. Jag hoppas också få möjlighet att visa upp mig i powerplay där jag hade en roll som point förra säsongen i AIK.

 

Slutligen Fredrik, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner såklart mot Nacka! Jag ska försöka hjälpa laget med bra försvarspel och med bra och snabba första pass se till att vi förlägger spelet i Nackas zon. Gärna bidra med någon assist också eller varför inte ett mål, jag har skapat chanser så det räcker för att kunna bidra med mer poäng.

 

// # 5 – Fredrik Falk

 

Vi är inne i en mörk årstid då skador och sjukdomar brukar komma som ett brev på posten. År 2016 är inget undantag och Väsby Hockey har några frågetecken inför matchen som förhoppningsvis i tid till matchstart rätas ut till utropstecken. Majoriteten är dock i fullt speldugligt skick och jag tror att alla i laget är taggade till att fortsätta behålla den placering vi har i tabellen just nu som innebär spel i Allettan.

 

Full fart framåt – Vilda Väsby!