Bild: Tobias Wallström (helagotland.se)

 

Väsby Hockey var återigen nära mot ett topplag men trots vunnen skottstatistik borta mot topplaget Visby-Roma och stundtals riktigt fint spel blev det ännu en hedersam förlust med siffrorna 3-1.

 

Seriefavoriten Visby-Roma som endast tagit två poäng i sina två senaste matcher kom ut taggade till tusen till matchen och det visade sig sannerligen ute på isen.  Redan efter trettionio sekunder hade deras snitsiga förstaformation snirklat sig igenom Väsbys försvar och när poängkungen Andreas Gröndahl då blev neddragen i ett friläge tilldömdes hemmalaget ett straffslag.

 

Exekutör i hemmalaget blev en annan poängkung i form av Oskar Lundberg men hans avslut var inte bättre än att Måns Johansson räddade med ena benskyddet.

 

Den duellen vann Måns men han fick det ännu jobbigare och fick fortsätta att visa upp svettiga räddningar. Framförallt under matchens första tio minuter som Visby-Roma kontrollerade näst intill totalt.

 

Det var också under denna period som Visby-Roma fick sitt målmässiga övertag i matchen och den framgångsvåg som de kunde surfa på under resterande del av matchen.

 

När laget fick sitt första numerära överläge tog det inte lång tid förrän en retur letades fram och där hemmalagets Erik Brissle dök upp och slog in 1-0.

 

Två minuter därefter smällde det till igen bakom Måns Johansson. Eller smällde och smällde. Det var egentligen ett inlägg som i röran framför mål gjorde så att gode Måns inte såg något alls förrän trissan hade rasslat in i nätet bakom honom.

 

Hemmalaget hade hur som fått matchen precis dit de ville och det krävdes numerärt överläge i spel fem mot tre för Väsbys del för att laget skulle få kontakt i matchen igen.

 

Men då gjorde laget det bra och när Martin Lundberg trädde in reduceringen till 2-1 var Väsby klart med i matchen igen. Åtminstone målmässigt men det märktes klart och tydligt på spelarna som därefter började trycka in fart i spelet och laget gick till slut in i första periodvilan med gott gry innanför tröjorna.

 

Andra perioden tog vid där den första perioden slutade och var helt jämn. Lagen tog nästan ut varandra men Väsby fick chansen att hitta en kvittering när domaren Henrik Fluch hittade utvisningar hos hemmalaget.

 

Vid tre tillfällen fick Väsby chansen att spela i numerärt överläge men förutom några halvhyfsade skott så var spelet i överläget något för tempofattigt för att dyrka upp seriens bästa lag i numerärt underläge.

 

Istället vände spelet direkt efter Visbys andra utvisning i perioden och anfallet avslutades med att backen Lukas Renlund sköt in 3-1 med ett stenhårt skott uppe i Måns Johanssons ena kryss.

 

Tungt för Väsby att dra på sig det målet när laget då hade fått matchen lite dit de vile.

 

Sista perioden blev en enda lång jakt för Väsby mot hemmalaget. Det gick aningen trögt till en början men efter drygt halva den sista perioden spelad, fick Väsby upp ångan riktigt rejält. Laget fick Visby-Roma under klar press och några skapliga lägen jobbades också fram men att få hål på den oerhört säkra målvakten i hemmalaget Sammy Gustafsson, det skulle sig visa sig vara svårt.

 

När Väsby sedan med drygt tre minuter kvar av matchen drog på sig en utvisning med sex utespelare på isen, alltså en för mycket, så kändes matchen körd. En farlig styrning i spel fyra mot fem var också en reducering som Väsby kom men hemmalaget var segersäkert mot slutet och släppte aldrig Väsby fram till något ytterligare läge.

 

Väsby fick nöja sig med att vinna skottstatistiken med 33-37 vilket gläder föga men det visade ändå på att Väsby verkligen var där och gjorde och ett väldigt gott försök. Laget spelade framförallt i den andra och tredje en ishockey som egentligen var värd poäng från matchen.

 

Visby-Roma var för dagen något vassare i anfallsspelet men återigen visade Väsby att laget bara blir bättre och bättre mot de ”givna” tre topplagen i Hockeyettan Östra.

 

Grisligan

 

Robin Karlsson kom nästan direkt från sjuksängen till matchen men det var sannerligen ingenting man kunde märka utav. Istället var han Väsbys stora dominant i matchen med sitt vanliga fräna spel och tre grisar slet han åt sig i den eminenta insatsen.

 

Två grisar tilldelas Martin Lundberg som förutom att bli Väsbys enda målskytt under kvällen även rev och slet åt sig puckar. Han tacklade härligt och visade upp en frän offensiv.

 

Sista grisen ges till ständiga slitvargen Jesper Kemi som i sedvanlig ordning stred tappert och även var ett offensivt hot.

 

Ett hedersomnämnande vill jag sedan slutligt skänka till den under kvällen väldigt hårt kämpandes Linus Nelson som verkligen fick personifiera Väsby när laget slet tappert för att närma sig hemmalaget i målprotokollet.

 

Nu får laget slicka sina sår på båten hem till fastlandet igen och på söndag får laget kämpa för revansch hemma mot IFK Tumba.