Fredag kväll väntar en av säsongens svåraste bortamatcher när seriefavoriterna Visby-Roma tar emot i sin egen lejonkula. Att laget inför matchen där till endast plockat två av sex möjliga poäng gör att de lär vara särdeles sugna på att hitta tillbaka till sitt vinnarstråk igen.

 

Det var ju nämligen så att laget inför matchen mot Wings förra fredagen hade sex raka segrar av sex möjliga. Sedan kom för deras del ett onödigt poängtapp när laget först i förlängningen kunde avgöra den matchen. Etter värre blev det sedan för gotlänningarna när de åkte upp till Hälsingland för att ta sig an seriens formstarkaste lag, Hudiksvalls HC. I en tät match förlorade de säsongens första match i den sista perioden där Hudiksvall till slut gick segrande ur en jämn strid med uddamålet 3-2.

 

Men att det kommer några förluster här och var för Visby-Roma gör knappast någonting alls för dem. Åtminstone inte i grundserien eftersom de kommer att gå till Allettan hur som helst. Laget vill dock nog gärna skapa sig goda vanor inför den tuffare serien och räkna med att coach Mike Beharrell inför fredagens match har pumpat in adrenalin hos sina spelare.

 

Oskar Lundberg heter en poängstark herre i Visby-Roma. Han bär allt som oftast laget tillsammans med sina kedjekamrater i förstaformationen. Säsongen hitintills har inte inneburit någon skillnad mot tidigare år och Oskar ståtar med 15 inspelade poäng på Visbys åtta spelade matcher. Ett oerhört fint facit och så här går denna sylvassa spelares tankar inför matchen mot Väsby.

 

Hej Oskar! Du tillhör en av stöttespelarna i Visby-Roma och är ledande i förstaformationen. Vad är det som gör just din lina så framgångsrik skulle du vilja säga?

Vi är en hårt arbetande formation som kompletterar varandra väl samtidigt som vi är tämligen samspelta med.

 

Hur bra är annars årets upplaga av Visby-Roma om du skulle vilja gradera mot tidigare säsonger?

Min uppfattning är att vi står oss starkt mot tidigare år. Vi har en bra mix av rutinerade och yngre spelare.

 

Ni inledde ju säsongen superbt med sex raka segrar innan maskinen hostat något i de två senaste matcherna som ”endast” inneburit två av sex möjliga poäng. Vad är det som gått snett den gångna helgens spel för er jämfört med de första sex matcherna anser du?

Matchen mot Wings äger vi totalt under de två första perioderna men vi leder bara med 1-0. Sedan lyckas Wings skrapa fram några chanser och även förvalta dem. Och det blir igen match av det hela. Ser man till chanser ska vi vinna matchen under ordinarie tid, men aningen oskärpa från vår sida samt ett heroiskt kämpande Wings gjorde att det bara blev två poäng där. Matchen i söndags öppnade vi bra och skapade mycket chanser, men vi tappade två forwards under matchens gång vilket gjorde att vi inte riktigt orkade hela vägen. Återigen hade vi väl lite problem att sätta dit pucken då vi har många bra lägen i slutskedet men inte får dit den. Så sammantaget kan man väl summera helgen så att det blev lite grus i målskyttet och ett inte lika solitt försvarsspel som tidigare vilket ledde till endast två poäng.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vad är den absolut största styrkan med ert lag som du ser på det?

Klubbens målsättning är att gå till kvalserien. Vår styrka är att vi är ett lag, vi är inte beroende utav vissa spelare utan alla jobbar för varandra.

 

Hur känns den egna formen och vad du tycker du kännetecknar ditt spel?

Jag uppelever att formen är på uppåtgående. Försöker att spela en stabil hockey åt båda hållen, alltså både defensivt och offensivt. Samtidigt som jag även försöker bana väg för mina lagkamrater.

 

Väsby Hockey är nu er nästa motståndare på fredag. Vad känner du till om oss och vad tror du på för typ av matchbild i er ishall?

Har väldigt dålig koll på Väsby detta år. Ni hade ju Mattias “SuperFoppa” Forsberg hos er förra året så då hade jag bättre koll på er. Förhoppningsvis blir det en fartfylld match med mycket kamp och hög intensitet.

 

Efter er snöpliga helg, hur pass hungriga är ni nu på en seger och på vilket sätt tror du det kommer att prägla ert spel på fredag?

Vi var ett rejält grinigt gäng i omklädningsrummet efter förlusten senast och det märktes igår då jag tyckte det smällde bra på träningen. Så vi är självklart väldigt sugna på att spela match igen. Min förhoppning är att vi kommer ut med en hög forecheck där vi fullföljer på allt och verkligen sätter ton.

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

Många som varit bra, men ska jag välja tre säger jag: Sammy Gustafsson, Johan Eriksson och Andreas Gröndahl.

 

Är det någon i vårt lag som du tror ni kommer att behöva bevaka något särskilt?

Nej, vi brukar fokusera på vårt egna så det tror jag inte kommer bli fallet.

 

Slutligen Oskar, vad är ditt tips inför fredagen och varför tror du det?

Brukar vara tighta matcher mot Väsby så det blir nog inte så många mål, jag tippar att vi vinner med 3-1

 

// # 9 – Oskar Lundberg – Visby-Roma

 

Vi kontrar direkt med vår färgstarka spelare Calle Åsell som hittade formen riktigt rejält senast mot Wings. Så här säger Calle inför den förmodade svåra bataljen.

 

Hej Calle! Vilken skön derbyvecka vi hade den gångna med sex poäng av sex möjliga. Vad har du för summering att lämna kring den härliga hockeyveckan?

Efter två uddamålsförluster emot Huddinge respektive Hudiksvall, där vi spelade bra och var nära att knipa poäng i båda matcherna, så det var framför skönt få fullpott denna vecka istället! Vi är det spelförande laget i båda matcherna och de resulterade även på resultattavlan

 

Om offensiven hostade något i onsdags så tycker jag den var sprudlande härlig i söndags mot Wings. Håller du med mig avseende det och vad tycker du skiljer matcherna åt?

Tycker båda laget spelade ungefär samma hockey, skickade puckar när dem var under press och gick för kontringar. Möjligtvis att Vallentuna spelade lite tightare än Arlanda runt deras egna mål.

 

Efter dessa två matcher mot lag under oss i serien väntar nu ett ytterst tufft möte mot Visby-Roma på fredag. Vad är dina känslor inför den matchen?

Ska bli spännande! Vi har mötte Huddinge och Hudiksvall som ungefär är av samma kaliber som Visby-Roma, och bevisat att vi kan mätas oss emot lite hårdare motstånd, men mycket kommer handla om detaljer och viljan att tävla i 60 minuter!

 

Vad behöver vi framförallt fokusera på i mötet med dem anser du?

Som jag sade, detaljer, tex disciplin när de gäller att hålla oss borta från utvisningsbåset vilket har fällt oss i tidigare matcher emot “topplagen”. I 5 emot 5 har vi bevisat att kan vi stå emot alla lag i denna serie.

 

Du har nu spelat en tredjedel av grundserien. Efter alla dina SHL- och allsvenska matcher. Vad tycker du skiljer spelet åt i stora drag?

Det mesta och det har varit en liten omställning, man vet aldrig riktigt vad som kommer hända! Ena minuten kan ett lag ha massiv press för att andra minuten vara tillbaka trycka i egen zon. Det är mycket böljande fram och tillbaka.

 

Vad säger du annars om din egen form och är du nöjd med den hockey som du spelat hitintills under säsongen?

Som jag sade så har det varit en omställning! Att bland annat gå ifrån en ganska simpel roll som powerforward i en 4e linan där man inte rör så mycket puck och lite speltid, till en större roll som spelförande och potentiell poängforward med mera speltid än vad jag är van vid! Är aldrig riktigt nöjd, finns alltid något att jobba med, men de går helt klart åt rätt håll!

 

Slutligen Calle, hur går det nu på fredag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Vi vinner med 2-3! Hårt jobb med rätt attityd och förhoppningsvis är jag med i målprotokollet!

 

// # 26 – Calle Åsell

 

Väsby Hockey har efter ett gynnsamt läge i truppen gällande skador och sjukdomar det något sämre ställt inför fredagen. Vissa frågetecken finns i skrivande stund men förhoppningen är ändå att merparten kan vara redo för spel när domare Henrik Fluch klockan 19.00 släpper gummitrissan.