Ett samarbete handlar om ett givande och ett tagande och idag har det leverats åt båda håll. En ambition från Väsby Hockeys sida inför samarbetet var att spelare i Väsby ska kunna komma och visa upp sig hos AIK och givetvis vice versa från AIK:s sida.

 

Idag har samarbetet verkligen burit frukt eftersom Väsbys backduo Joel Östman samt Viktor Nilsson varit med och tränat med allsvenska AIK Hockey. Vidare står det klart att AIK:s unga forwardstalang, Max Lindholm från och med nu och framåt kommer att vara en så kallad namngiven spelare hos oss.

 

Sportchef Tom Tärnström om läget kring samarbetet.

 

– AIK är i en situation där deras backbesättning är skadedrabbad och därför föll det sig naturligt att de vände sig till oss för att se om vi kunde hjälpa till. Joel Östman samt Viktor Nilsson gjorde därför sin första träning med AIK i morse. Vi tycker det är väldigt kul för killarna att de får känna på miljön i Hockeyallsvenskan och det är också ett bra kvitto på att vi gör rätt saker i Väsby. Genom vårt samarbete med AIK är vägen uppåt i seriesystemet närmre och det är något vi är mycket stolta över.

 

Vi är också överrens om att registrera Max Lindholm som namngiven spelare i Väsby. Det betyder att han kan spela i både Väsby och AIK resten av säsongen. När första framträdandet blir står skrivet i stjärnorna, men det känns kul att vi med största sannolikhet kommer få se en sådan stor talang i Väsbys färger!