Trots en drömöppning med 0-3 ledning efter den första perioden, ledning med 2-4 efter den andra så lyckades Väsby ändå Väsby tappa ledningen till en förlust där Huddinge slog in segerpucken till 5-4 med endast dryga två minuter kvar av matchen.

 

– Jättetråkigt att vi inte fick med oss poäng idag säger tränare Markus Odén. Vi lär oss hela tiden och dagens läxa blir hur viktigt det är att jobba klart varje situation. Huddinge är väldigt effektiva i PP. Om vi ska kunna vinna matcher mot bra lag måste vi ta mindre utvisningar. Fullt manskap matchar vi Huddinge bra och det kan vi ta med oss inför fortsättningen.

 

Det Väsby hade pratat om mycket inför matchen, att inte dra på sig onödiga utvisningar var tyvärr inte något som efterlevdes i afton. Det blev istället det yttersta fallet eftersom Väsby tappade en trolig seger till förlust helt på grund av onödigt tagna utvisningar. Det går bara inte att bortse från det för i spel fem mot fem var Väsby bättre än Huddinge och hade egentligen ganska stor kontroll över matchen om det nu inte hade varit för detaljen utvisningar.

 

Men det hör till spelets regler att kunna spela på rätt sida över vad som är tillåtet och tyvärr föll Väsby här på helt eget grepp.

 

Men tack vare eget grepp över spelet tog Väsby hemmalaget lite på sängen när domaren släppte pucken i Björkängshallen. Huddinge som kom till matchen med en förlust mot Visby-Roma i ryggen, trodde man skulle starta matchen i ett furiöst tempo men istället blev det helt tvärtom.

 

Väsby tog istället tag i matchen och redan i matchens första minut var Väsby sånär att överlista Huddinges målvakt Marcus Due-Boije. Men överlistad skulle han bli och matchens första målskytt blev Lubomir Fetkovic som säkert satte pucken i Due-Boijes vänstra kryss. I förarbetet stod Calle Åsell för härlig fastcheckning och Martin Lundberg med en läcker framspelning.

 

Ledningsmålskytten, Lubomir Fetkovic var även inblandad i Väsbys andra mål som sköts in strax innan ens fem minuter hade spelats av matchen. Han vann tekningen klockrent bak till Fredrik Forsberg som nöp till direkt och satte 0-2 med en hård handledare som målvakten inte hann dit på.

 

Men än bättre skulle det bli och när Väsby äntligen ser ut att ha fått igång sitt spel i numerärt överläge så smällde det igen. Johan Wictorsson hittade fram med en härlig sidledningspassning fram till Oskar Lindstedt som slog till direkt och satte 0-3 vilket också fick sätta punkt för den första perioden.

 

Väsby hade varit effektiva men sannerligen också gjort skäl för sin ledning för det spel som Väsby hade visat upp under de första tjugo minuterna var riktigt ordentligt bra.

 

Andra perioden inledde i samma anda och Väsby hade lägen att dra iväg ytterligare i målprotokollet. Den inför perioden nyinbytte hemmamålvakten Daniel Fahlström räddade i detta läge Huddinge för Väsby bara fortsatte att ånga på och allt såg väldigt ljust ut i denna stund.

 

Lite för ljust tyckte en Väsbyspelare och chansspelade bakåt i offensiv zon men tyvärr kom pucken fel och rakt till den snabbskrinnande spelare Victor Andersson som tog sig mellan Väsbys båda backar innan han fri med Måns Johansson skottfintade och istället vickade sig förbi och säkert satte en reducering till 1-3.

 

Målet väckte Huddinge som därefter började ta tag i taktpinnen precis så som man brukar se laget göra på sin egen hemmais. Väsby blev ståendes på hälarna vid några tillfällen och Huddinge fick en del långa anfall som tvingade Väsby att ta långa byten med ordentliga utpustningar efter var och vartannat klarat hemmaanfall.

 

En onödig utvisning av en Väsbyspelare gav Huddinge ännu mer vind i seglen och när laget reducerade ännu en gång till 2-3 var matchen på väg att riktigt ordentligt falla över i Huddinges favör.

 

Men trots några fortsatta tunga byten från hemmalaget så pallade Väsby för trycket och offensiv tekning med dryga två minuter kvar av perioden slutade lyckligt eftersom den åter tog Väsby till en tvåmålsledning i matchen.

 

Johan Wictorsson vann tekningen klockrent bakåt till Oskar Lindstedt. Han gick lite åt sidan och när Huddingeanfallaren inte åkte direkt mot honom skickade Oskar in pucken mot mål och en skymd hemmamålvakt såg aldrig puckbanan och utan hörde bara när pucken touchade innerribban och trycktes in i nätmaskorna.

 

Målet var psykologiskt viktigt och Väsby kunde gå in i periodvilan där all press inför den sista period fick ligga på Huddinge.

 

Sista perioden inledde Väsby också lugnt och metodiskt och spelade säkert utan större chanstagningar. Men ett dåligt byte i egen zon gav en utvisning på en Väsbyspelare och trots rätt väl utfört boxplay av Väsby så lyckades laget ändå inte undgå att Huddinge i detta överläge styrde in 3-4 och gav matchen ännu en rejäl nerv.

 

Minuten senare drog Väsby på sig en två plus två utvisning efter att en Väsbyklubba olyckligt styrts upp i ansiktet på en Huddingespelare.

 

Väsby klarade av den första tvåminutaren förtjänstfullt men efter en plockning av Måns Johansson där ett gurgel startades framför mål så höll sig Väsby inte tillräckligt kalla utan drog på sig ännu en utvisning för en knuff i ryggen.

 

Spel tre mot fem väntade därefter i över en minuts spel. Även här försvarade sig Väsby väl men precis när den fjärde utspelaren skulle komma in lyckades Huddinge ändå komma till ett fint läge som till slut gav kvitteringen till 4-4.

 

Kvar av matchen när kvitteringen föll var drygt åtta minuter och ett ställningskrig var att vänta. Väsby hade dock förlorat kraft efter allt uppoffrande försvarsarbete i egen zon och när laget fick ett numerärt överläge några minuter efter hände tyvärr inte mycket.

 

När matchen sedan var på väg att gå mot en förlängning blev Väsby aningen passiva och i ett Huddingeanfall där Väsby egentligen var tillräckligt många i försvarsarbetet blev man avvaktande och istället kunde hemmalagets vassaste spelare Dennis Nordström få åka för långt fram och med ett välavvägt skott skjuta in segerpucken till 5-4, uppe i Måns Johanssons vänstra kryssribba och in.

 

Tungt var bara förnamnet för Väsby som hade kämpat så hårt i matchen och laget lyckades därefter aldrig mobilisera tillräckligt kraft för att kunna hitta fram till en kvittering.

 

Sammanfattningsvis så föll Väsby återigen med den berömda flaggan i topp men med tanke på hur fint Väsby hade spelet i spelet fem mot fem känns förlusten så förskräckligt onödig. Återigen är det utvisningarna som blev lagets fall och Väsby måste helt klart börja bli lite mer kalla för att inte dra på sig så här många utvisningar.

 

Nu har dessa utvisningar kostat Väsby poäng i två raka matcher och även fast det varit mot duktiga lag och förlusterna varit hedersamma så börjar det bli tungt att inte få med sig någonting annat än stilpoäng.

 

Grisligan

 

Lubomir Fetkovic var ordentligt het i afton och låg bakom Väsbys bägge två inledande mål i matchen. Han spelar riktigt förtroendeingivande för närvarande och det är kul att han också låter sitt vassa skott tala för sig. Tre grisar till Lubomir!

 

Två grisar tilldelas den oväntade tvåmålsskytten Oskar Lindstedt. Det inte varje dag Oskar blir målskytt och att han då gör två mål i samma match, det är riktigt starkt. Men Oskar har ett bra skott och det är bra att han till slut får utdelning.

 

Sista grisen ges till den alltid så hårt arbetandes Fredrik Forsberg som idag återigen var riktigt på hugget och fick krydda den fina arbetsinsatsen med ett härligt mål.

 

I övrigt var det idel goda arbetsinsatser från alla andra inblandade men ett stort minus delas så klart ut till alla de utvisningar som togs där många dessutom var av kategorin, helt onödiga.

 

Nu väntar en tuff derbyvecka för Väsby där Vallentuna Hockey först på onsdag gästar Vilundahallen innan veckan avslutas med en bortamatch mot Wings HC, Arlanda i Pinbackshallen.