Frågan kan gärna ställas men vi får nog ställa in oss på att det kan bli svårt. Väsby Hockey ska självklart tro på sig själva och sina chanser till att ta poäng men det är faktiskt Huddinge Hockey som väntar i självaste Björkängshallen och i den hallen, ska alla veta. Där är det inte många lag som åker hem med poäng med sig i hockeytrunkarna.

 

Huddinge kommer till matchen med en färsk förlorad seriefinal på bortaisen i Visby. Det är dock de enda poängtappen laget har hitintills för innan fredagsmatchen hade laget fullkomligen pulvriserat sina motståndare. Förlusten gör väl tyvärr också så att laget lär komma ut som retade lejon nu i sin egen kula. Laget är sylvasst i numerära överlägen så är det något som vi framförallt inte ska göra på söndag, är det som vi gjorde i onsdags, nämligen att dra på oss utvisningar.

 

En som är lite utav en specialist i just sådana numerära överlägen heter Robin Sjörén. Han har tidigare spelat stora roller i Haninge Anchors men tog till denna säsong klivet över till konkurrenterna i Huddinge. Han har fortsatt poänggörandet även i den rödblåvita dressen och har inför matchen skrapat ihop hela nio poäng på sina fem spelade matcher och ligger trea i Östra Hockeyettans totala poängliga. Så här går hans tankar inför matchen.

 

Hej Robin! Efter några säsonger iväg från moderklubben valde du att komma tillbaka till Huddinge inför säsongen. Varför valde du att komma tillbaka igen?

Tjena Krilleh! Jag fick frågan av Huddinge efter säsongen och pratade med dem ett tag, gillade upplägget och kände att jag ville ta ett kliv till i min karriär och moderklubben Huddinge passade perfekt in där. Svårare än så var det inte!

 

Ditt nya lag verkar också ha något riktigt stort på gång sett till er säsongsinledning. Ni har ju fullkomligen ångat fram i serien. Hur bra är årets upplaga av Huddinge anser du?

Ja, absolut tror jag vi har något på gång, men säsongen är lång och den har börjat bra men vi ska vara fortsatt ödmjuka. Årets upplaga är bra. Sett från eget perspektiv så är det förmodligen det bästa laget jag spelat med under min seniorkarriär.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vad är den absolut största styrkan med ert lag?

Målsättningen är att hitta ett bra sätt att genomföra matcher på och hitta vårt spel tills det verkligen börjar gälla. Den största styrkan med vårt lag är arbetsmoralen och farten.

 

Precis som din roll i Haninge är du med i toppformationerna i Huddinge och poängproduktionen har fortsatt även i Huddingetröjan. Hur känns den egna formen?

Jag har fått ett bra förtroende av Coach så här i starten och egentligen skulle jag säga att varenda en av våra formationer skulle kunna gå in och producera. Nu har jag fått chansen att spela powerplay och det är förstås väldigt kul. Formen är helt okej men jag känner att jag blir bättre och bättre för varje vecka som går så toppen är inte nådd!

 

Väsby Hockey är nu er nästa motståndare på söndag. Vad känner du till om oss och vad tror du på för typ av matchbild i er hemmaborg?

Jag vet egentligen inte så mycket om årets upplaga av Väsby men jag har hört att ni gillar att spela med fart och fläkt som vanligt så det lär bli en bra match i Björkängshallen.

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

Väldigt många duktiga spelare men om jag skulle ta ut tre stycken att hålla lite koll på är det väl mina kedjekamrater Viktor Andersson och Måns Krüger, sedan Joakim Hälleström.

 

Är det någon i vårt lag som du tror ni kommer att behöva bevaka något särskilt på söndag?

Som sagt har jag inte jättestor koll på Väsby i år men jag vet att Korduner spelar kvar så jag får säga honom, han är duktig.

 

Slutligen Robin, vad är ditt tips inför söndagen och varför tror du det?

Nu blir du inte glad krilleh men det är tufft att komma till Björkängshallen och jag tippar 6-0 till oss.

 

// # 27 – Robin Sjörén – Huddinge Hockey

 

Robin är en av många att se upp för i Huddinge. De har fyra formationer som alla är farliga att möta och det gäller för Väsby att spela ett lika fint försvarsspel som laget gjorde mot Hudiksvalls HC som faktiskt blev nollade i spelet fem mot fem.

 

Rasmus Sörgardt stod då för en stark insats och förhoppningsvis fortsätter hans fina form även på söndag. Så här funderar Rasmus inför matchen.

 

Hej Rasmus! Det blev ett tråkigt avslut i onsdags efter alla de utvisningar som vi drog på oss i den sista perioden. Vad har du för summering att lämna kring matchen mot Hudiksvall?

Hej! Vi gör en okej insats i två av tre perioder. Inför tredje hade vi spelat mer powerplay än vad de hade så det är synd att vi inte kunde ta vara på dem tillfällena. Vi låter oss påverkas av domsluten (även om vissa är tveksamma) och tappar matchen. Dom gör sina två mål i powerplay och de kunde blivit mer med de powerplay tillfällen de hade, att vi bara släpper in två mål på alla boxplay, är ändå det vi får ta med oss.

 

Vi höll oss inte speciellt kalla mot slutet av matchen mot Hudik då all frustration kom ut på fel sätt. Hur kan ni spelare göra för att tygla känslorna när saker och ting går emot?

När det bara är vi som skriker och Hudiksvalls bås är knäpptyst så får vi domarna emot oss. Vi måste kunna vara lite kyligare och inte protestera varje domslut. De är svårt att vinna matcher genom att spela boxplay speciellt när vi ligger under.

 

I spel fem mot fem tycker jag Väsby matchar Hudiksvall väldigt bra. Känner du att Väsby som lag utvecklat sig till i år och vad är det som skiljer oss från topplagen anser du?

Vi är ett helt nytt lag i år. Och vi har definitivt chans på allettan. Tycker inte de skiljer mycket på kvalitén, det är spelstilen som skiljer sig. Vi har tillräckligt bra spelare för att spela ut de flesta lagen. Vi borde kunna få lite mer tryck på lagen i anfallszon och spendera mer tid där.

 

Och ett riktigt topplag väntar oss på söndag i form av Huddinge på bortais. Vad är dina känslor inför den matchen?

Det blir en rolig utmaning att se hur vi ställer oss emot ett av de lagen som är favorittippade.

 

Vad behöver vi framförallt fokusera på i mötet med dem anser du?

Det gäller att vi är med från start, tar vara på våra lägen och inte gå bort oss när de får sitt snurr i anfallszon.

 

Vad i Huddinges spel, om man ska tänka på hur de varit historiskt sett, tror du blir svårast för oss att tackla?

Snabba och skickliga forwards är deras styrkor tror jag.

 

Vi gör ju en hel del bra saker i mötet med Hudik. Vad i det spelet tycker du att vi kan ta med oss även till Björkängshallen?

Det vi gör bra är att döda deras powerplay och målet vi gör. Det kan vi ta med oss. Vill vi vinna mot Huddinge måste vi spela bättre i första perioden än i onsdags.

 

Vad säger du annars om din egen form och är du nöjd med den hockey som du spelat hitintills under säsongen?

Formen är bra. Jag är inte nöjd, jag vill tillföra mer till laget framåt och spela mer i kritiska situationer. Jag har mycket mer i mig.

 

Slutligen Rasmus, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Tippar 4-3 vinst till oss. Hårt jobb ska jag tillföra!

 

// # 14 – Rasmus Sörgardt

 

Väsby Hockey kommer till matchen med en i princip oförändrad spelartrupp sedan i onsdags. Frågetecken finns fortfarande för Andreas Soulas men bacillerna i kroppen är på väg bort så han kanske ändå kan spela. Tyvärr missar dock backen Kevin Hermansson-Axh matchen men i gengäld är Viktor Nilsson spelbar igen.

 

För er som inte kan se matchen live så kan vi informera om att den kommer att livesändas på webben. Länken till sändningen finner ni här nedan.

 

https://huddingehockey.solidtango.com/live/161009-huddinge-vasby