Sollentuna HC slog ett tamt Väsby i derbyt med 5-2 och bakom samtliga mål låg alla forna Väsbyspelare.

 

– Vi pratar mycket om att tävla säger tränare Markus Odén. Hockey handlar om att tävla om allt på isen och idag vann Sollentuna för att de tävlade hårdast. Vi kommer följa vår plan och förbereda oss för Haninge borta på söndag.

 

Ett derby i Sollentuna är detsamma som krig om varje centimeter på isen. Mycket oväntat nog verkade Väsby inte medvetna om det eftersom laget inte alls stod att känna igen när domaren släppte pucken i SVEAB-Hallen.

 

Redan efter sju sekunder drog Väsby på sig en utvisning och dryga en halv minut senare var Sollentuna i ledningen efter att den hitintills i seriespelet, mållöse Filip Holmgren, nu givetvis mot sitt forna lag, spräckte målnollan.

 

Väsby fick dock ganska snabbt in en kvittering som faktiskt nog var en tavla av Björn Fors som trots många räddade skott idag inte alls kändes lika säker som vanligt.

 

Rasmus Sörgardt var det som sköt in ett förvisso ganska hårt handledsskott men det var inte speciellt placerat och Björn Fors tappade in pucken och vilket borde gett Väsby en chans att återhämta sig efter den minst sagt nesliga matchstarten.

 

Det gjorde väl också laget något sånär under resterande del av perioden men det tidigare så energirika spel som Väsby bjudit på hitintills under försäsong och seriespel, stods inte att känna igen.

 

Till och med målvakt Måns Johansson som varit väldigt tät hade idag en riktigt jobbig afton och målet som tog Sollentuna till ledningen mot slutet av den första perioden som Carl Graf sköt in, är ett skott som Måns ska ta alla dagar i veckan.

 

Anmärkningsvärt i perioden var att Sollentuna gjorde två mål i numerära överlägen även fast nu andra målet gjordes i spel fem mot fem men Väsbys femte spelare hann bara lägga skridskorna på isen från utvisningsbåset när målet föll.

 

Andra perioden fortsatte i samma mönster. Sollentuna jobbade hårdare och när de fick en utvisning med sig blev det tufft värre och i periodens trettonde minut blev Filip Holmgren tvåmålsskytt och det återigen i i spel i numerärt överläge.

 

Sollentuna hade nu fått matchen precis dit de ville. Väsby visade inte upp mycket annat än grinigt humör och satte fokus på precis helt fel saker.

 

Hemmalaget hann även med att skjuta in 4-1 mitt i den vevan med ett mål som även Måns Johansson i vanlig normal dagsform nog hade tagit.

 

Kort sagt, det här var verkligen inte Väsbys dag men det berodde helt och fullt på egen verkan. Laget var inte skärpt nog och även fast Fredrik Falk härligt nog sköt in en reducering till 4-2 mot slutet av den andra perioden så var matchen över.

 

I tredje perioden hände inte mycket. Sollentuna bevakade säkert sin ledning och minuterna tickade iväg fort för Väsbys del.

 

Mot slutet av matchen chansade Väsby med att plocka ut målvakten för att få stånd en reducering. Men laget tvingades göra det i spel i numerärt underläge och till slut blev det nästan oundvikligt att Sollentuna skulle få in ytterligare ett mål i matchen. Han som gjorde det, Christian Holmblad, en annan före detta Väsbyspelare, sköt med målet i tom kasse in sitt andra och Sollentunas femte mål för matchen och spikade därmed slutresultatet till 5-2.

 

Sammanfattningsvis så kan man inte annat än vara besviken över det motstånd som Väsby gav Sollentuna denna afton. Laget var där men ändå inte riktigt och att man inte tog striden, som alla innan matchen borde vetat att det skulle bli, det är helt enkelt inte tillräckligt bra.

 

Spelarmässigt är det svårt att ge någon godkänt betyg från matchen. Johan Sellerstrand som startade matchen som trettonde forward, kom i alla fall in och gjorde lite skillnad när han rev och slet åt sig en några puckar tack vare sin tyngd och styrka.

 

Det och att Väsby i spel med lika många spelare på banan faktiskt vann matchen med 1-2 är väl det enda som värt att nämna med positiva förtecken.

 

Nu är det bara att spotta sig i nävarna. Kavla upp rockärmarna och se till att laget på söndag borta mot Haninge Anchors kommer tillbaka och visar upp sig från sina rätta sidor.