På söndag kommer det att smälla! Det är något som säkert när Sollentuna HC står som värd i derbyt mot Vilda Väsby. Här kommer ingen att vika undan frivilligt för det är mycket prestige som står på spel.

 

Prestigen ligger så klart i att Sollentuna och Upplands Väsby är grannkommuner men den största prestigen ligger nog främst i att så många i Sollentuna HC passerat revy i just Väsby Hockey. Det gäller ledare som spelare och det är klart att det då smäller högt i SHC att slå Väsby, framförallt med tanke på den helt olika historik som finns i respektive  klubb.

 

Men det gamla är passerat. I hockey kan ingen leva på gamla meriter utan det är nu som gäller och på söndag spelar det ingen roll hur det har gått tidigare. Det laget med bäst inställning och största krigarhjärtan kommer att ta hem fältslaget.

 

I Sollentunas lagbygge finner vi hela tio spelare som spelat i Väsby Hockeys ädla dress. Nu är dock flera av dem skadade men minst hälften av dem kommer att spela på söndag. En av dem heter Filip Holmgren. Han har bjudit på mycket grannlåt hos oss men nu kommer han att göra allt för att söndagen ska bli så jobbig som den bara kan bli för oss som är gäster i SVEAB Arena. Detta är hans tankar inför matchen.

 

Hej Filip Holmgren, ett minst sagt bekant namn för oss i Väsby men som nu spelar i Sollentunas färger. Hur känns det nu för dig när Väsby Hockey väntar i söndagens omgång?

Tjena Krille!

Haha, ja det känns speciellt att få möta sitt gamla lag. Jag har väldigt många fina minnen från tiden i Väsby. Men det känns bra att spela i SHC:s färger nu, jag trivs väldigt bra!

 

Du har ju ganska färskt i minnet Väsbys möten mot SHC under fjolåret då du i princip varje gång stod för avgörande insatser. Hur skulle du nu vilja säga beskriva att ni i SHC spelar jämförelse i förhållande till hur Väsby har spelat under dina säsonger i klubben?

Ja, jag hade ju en hel del olika tränare i Väsby så det blev en del olika spelsystem under åren. Men utan att avslöja för mycket så är vår tanke i SHC att vinna pucken så högt upp i banan som möjligt, och ha hög fart på skridskorna.

 

Vad skulle du vilja säga är era styrkor i SHC?

Vår främsta styrka i SHC är kollektivet, alla är redo att offra sig för att vinna matcherna. Sedan har vi en stark defensiv med bra målvakter och backar.

 

Ni bjöd på omgångens kanske största smällkaramell i onsdags när ni slog tillbaka topptippade Hudiksvall med uddamålet. Berätta lite om den matchen och hur kunde ni lösa uppgiften?

Det var en riktig kämpainsats av laget samtidigt som att Fors i målet gjorde en del avgörande räddningar. Samtidigt bjöd vi ju in Hudiksvall i matchen igen när vi drog på oss lite för mycket utvisningar.

 

Jag vet inte om du har sett Väsby någon gång i höst men vad tror du väntar er på söndag?

Har tyvärr inte sett någon match med Väsby i år, men jag har hört att ni chippar sarg i egen zon och checkar ganska hårt. Det kommer att bli en riktigt tuff match då Väsby har många bra namn på pappret.

 

Det är ju ganska många i ert lag som har en Väsbybakgrund. Tror du att det gör att ni kan lyfta er än mer i mötet mot oss?

Jag är säker på att det är extra motiverande att möta Väsby för vissa grabbar efter hur det blev behandlade där. Så självklart hoppas jag det ger oss ett lyft.

 

Vad för typ av matchbild tror du att vi kommer att få se?

Det kommer nog bli ett krig där ute från första nedsläpp.

 

Slutligen Fille, du får tippa matchen. Hur slutar den och lovar du att hålla krutet blött? J

Jag tror att vi vinner med 3-2, och förhoppningsvis står Måns så mitt målskytte kan börja på söndag!

 

// # 11 – Filip Holmgren – Sollentuna HC

 

Väsby Hockey kommer till matchen med råg i ryggen och bra självförtroende. Laget har bevisat för sig själva att det man nu gör ute på isen lönar sig. Hårt arbete och ett kollektiv som underordnar sig varandra är segerreceptet och så länge Väsby håller sig till det kommer poängen även fortsättningsvis att trilla in.

 

Väsby kommer att komma till matchen med en troligtvis helt kurant trupp. Vissa frågetecken kan finnas för duon Fredric Korduner och Kevin Hermansson-Axh som missade matchen i onsdags men förhoppningen är ändå att de ska kunna vara med.

 

En i vårt lag som varit riktigt vass under såväl försäsongen som hitintills i seriespelet är vår oldtimer Johan Wictorsson. Han vet vad som gäller för att visa resultat och så här går hans tankar inför matchen.

 

Hej Johan! Det blev till slut en skön övertidsseger i onsdags borta mot svårspelade Hammarby. Varför gick vi vinnande ur striden enligt ditt tycke?

Tjena Krister! Tycker vi följer vår gameplan och alla krigar på riktigt bra och att vi forsätter köra på trots deras sena kvittering.

 

Vi har nu inlett seriespelet bra och hur viktigt tycker du att det är inför fortsättningen?

Jätte viktigt skulle jag säga! Alltid skönt med en bra start, nu ska vi fortsätta såhär och vara jobbiga att möta

 

Vad tycker du vi kan med oss från matchen i onsdag mot Sollentuna och vad kan vi absolut inte göra då?

Vi får ta med oss det hårda arbetet alla gör, det kommer krävas varje match. Det blir viktigt att få ner pucken djupt så de inte får ställa om och kontra.

 

Sollentuna är alltså nästa motståndare för oss och det är ett möte som andas stor rivalitet där det lär bli mycket kamp om pucken. Vad är dina känslor inför matchen?

Alltid kul att spela derbyn, brukar bli tighta och roliga matcher!

 

Sollentuna lär spela liknande som under fjolåret. Vad är det då som vi framförallt behöver vara vaksamma på i deras spel?

Vi får vara med på deras omställningar och så har dom några luriga spelare som man inte får ge tid med pucken

 

Du gjorde en väldigt fin match mot Hammarby. Hur känns den egna formen?

Ja, det har känts bra båda matcherna och nu fick vi in några puckar också så det var skönt. Tycker formen är bra!

 

Slutligen Johan, hur går det på söndag och på vilket sätt är du inblandad i det?

Vi vinner med 3-1 Jag kommer jobba hårt och förhoppningsvis kanske jag lyckas peta in en retur .

 

// # 22 – Johan Wictorsson