En kanonkväll i Bredden följdes upp!

 

Efter en fantastisk kväll och en jubileumsbankett värd att minnas följdes upp med en veteranmatch som var värd hela entrén. Då tog Väsby Vets emot Brynäs hemma i Vilundahallen och det blev en i stora drag ett “jubileumsfyrverkeri”, för så kan faktiskt drabbningen beskrivas.

 

Redan under fredagens bankett sågs något grånade gentlemän tillsammans gå igenom själva spelplanen. Tord Engdahl tillsammans med Lasse “Tunnan” Tunell och Matte Edholm lade listigt upp de sista penseldragen inför den svåra matchen. Andra, än mer grånade artister såg något skeptiska ut men svalde de uppgjorda ritningarna.

 

När matchen väl kom igång syntes det som alla verkligen snappat taktiken. I ett virvlande tempo visade Vilda Väsby att gävlelaget skulle få genomlida en tung söndagseftermiddag. Att Brynäs kunde gå till periodvila med ett oavgjort resultat (4-4) kan man tacka ett alltför mycket lekande Väsby för!

 

Efter halva sista perioden insåg gävleborna att här finns inget att hämta. Att slutresultatet endast stannade vid 11-5 kan man tacka sin duktiga keeper för. I ett för dagen välspelande hemmalag firade kedjan med Petter Berglund och Micke Signevik (vi minns honom som Andersson) stora kvaliteter. I övrigt stod Stefan Eriksson för som vanligt ett dirigentliknande roll!

 

Kul att gamla trotjänare som Kenta Engdahl (närmar sig 70), Arto Heinola och Perre d.ä. “Hjulet” Bergman ännu har trampet kvar! I det slagna laget var Mikael Wahlberg och Tomas Jonsson de som kunde matcha hemmaspelarna mest och bäst!

 

Ett sista tack skänks till Leif Berglund & Co för en härligt genomförd 60 års fest!

 

En helg att minnas….

 

// Väsbysporten rapporterar

 

Foto: Christer Ahlm