I ett målsnålt genrep förlorade Väsby bortamatchen mot Köpings HC med 2-1 efter att matchen avgjorts efter straffar. Efter full tid slutade matchen 1-1 med mersmak för Väsby men däremot var hemmalaget vassast i straffslagningen där Köping satte den enda av sex möjliga.

 

 

– Tycker inte att vi är riktigt med till en början säger tränare Markus Odén. Men vi jobbar oss successivt in i matchen och efter åtta minuter är vi tillbaka med bra energi och fart. När vi är aktiva och agerar snabbt ser det riktigt bra ut. Det gäller att vi forsätter tro på vår plan. På söndag börjar det roliga och vi hoppas på ett kokande Vilunda!

 

Bra målvaktsspel, ett helt okej försvarsspel, anfallsspel med ganska mycket fart men med ett målskytte som klickade. Så kan man ganska väl beskriva Väsbys genrep där återigen förmågan att klara av spel i boxplay var kvällens höjdare.

 

Däremot var Väsby aningen slarviga mot ett Köping som kom till sitt genrep med tre raka segrar i ryggen. Det var också Köping som inledde matchen klart bäst och tog också ledningen med 1-0 efter en retur där hemmalagets speciella målskytt, Jimmy Hellström sköt in pucken distinkt.

 

Efter målet, drygt åtta minuter in i matchen så började Väsby till slut hitta sitt fartfyllda spel och den sista halvan gick sedan i Väsbys favör.

 

Andra perioden gick stundtals klart till Väsby och sedan laget galant klarat av ett boxplay satte Niklas ”Boba” Pettersson kvitteringen när han snappade upp en retur och överlistade en annars lysande hemmamålvakt i form av Tomas Rydén.

 

Det var just denna Rydén som gjorde att Väsby inte drog iväg i målprotokollet för han stod för några räddningar i hästväg. Men även vår egen målvaktsfantom, Måns Johansson var stabil värre där han framförallt i den första perioden såg till att Väsby endast släppte in ett mål trots en del fina lägen från Köpings sida.

 

I sista perioden gick tempot ned och bägge lagen såg mer ut att ha tankarna på den stundande premiären än att verkligen hugga för att vinna matchen. Såväl Väsby som Köping hade i perioden lägen till att avgöra men de bägge målvakterna såg till att matchen slutade oavgjort, 1-1.

 

Lagen struntade sedan i den vanliga ”övertiden” och gick direkt till straffläggningen. Med en snöig is blev straffarna svårhanterliga för exekutörerna och två av Väsbys tre straffar slarvades bort redan på väg framåt mot målvakten.

 

Köping gjorde det bättre, eller framförallt via deras sista straffläggare som vek in pucken mot kroppen och överlistade Måns Johansson med snabbt avslut i ”gubbhörnet”.

 

Sammanfattningsvis så gjorde Väsby ett godkänt genrep men varken mer eller mindre än så. Spelet var aningen mer slarvigt än vad det varit på sistone och laget kom inte riktigt in på mål. Det var ganska mycket snurrande runt den farliga zonen och även fast laget sköt en hel del (38 skott) så kunde nog ännu fler skott ha avlossats.

 

Positivt var återigen målvaktsspelet samt det oerhört fina spelet i boxplay. Laget klarade många numerära underlägen i fyra mot fem med bravur och fixade även ett 3 mot 5 läge i den sista perioden. Lika bra som det spelet var, lika illa var tyvärr det egna spelet i numerära överlägen och där är det bara att gå tillbaka till ritbänken och träna än bättre under de två sista träningspassen innan seriepremiären.

 

Och med denna match är alltså försäsongen över och på söndag startar nu det härliga allvaret. Valbo HC kommer till Vilundahallen och det är bara att spänna musklerna, öka koncentrationen och fokusera stenhårt på att göra en så bra match som bara är möjligt.