Väsby Hockey slog i afton tillbaka Surahammars IF med 5-3 i en match där Väsby i princip kontrollerade händelserna från början till slut men där kanske resultatet inte riktigt speglar det övertag som Väsby ändå spelmässigt hade.
– Jag tycker vi gör mycket bra idag säger tränare Markus Odén. Vi har spelare som kliver in på mål vilket ger resultat. Det är helt klart ett steg framåt när det kommer till produktivitet.

Pang 1-0 efter 37 sekunder Kevin Hermansson-Axh trycker in ett distinkt skott!! Publiken satte korven i halsen och fick jubla direkt efter nedsläpp. Det märktes att man tagit senaste försmädliga förlusten bort mot Vallentuna på rätt sätt och drog igång med speed och självförtroende. Det gick kanske lite för lätt i början och Surahammar kvitterade i minut tre efter uppställt spel i Väsbys zon. En Suraspelare drog in en myra mot mål som av någon konstig anledning gick rätt in. Väsbys bestämmer händelserna över hela perioden och går välförtjänt till periodpaus med en 2-1 ledning efter ett skapat ett bra tryck i Surahammar zon avslutar Bobba säkert. En period som Väsby kontrollerar totalt men som blir något sönderryckt av flera boxplay för Väsbys del, ett spelmoment som Väsby hanterade utmärkt och gav aldrig motståndarna en chans till ordnat uppställt spel.

Period 2 håller samma klass som första perioden med ett spelförande Väsby. Några onödiga utvisningar av Väsby dessutom i offensiv zon gör att spelet blir sönderryckt, men likt första så utmanövreras Surahammars PP av ett skickligt spelande Väsby, och inga direkta farligheter skapas. Mitt i perioden utjämnar Surahammar till 2-2 mer slumpartat än planerat och det är enbart mindre rejält försvarsspel som ger Surahammar väg in i matchen. under de sista 5 minuterna av perioden tar Väsby åter välförtjänt ledningen efter ett delikat samarbete mellan Korduner och Åsell, hela Sura på läktaren och köper korv, och Calle avslutar distinkt förbi en helt överspelad målvakt. Återigen slappnar Väsby av efter mål och på hälarna i försvaret så ser man försmädligt att pucken sakta glider in under målvakten och det är utjämnat. Väsby tar efter kvitteringen åter tag i taktpinnen och efter en pärla från blå av Oskar Lindstedt är liraren för dagen Kapten Korduner framme med klubban och styr in ledningspucken otagbart för annars storspelande Surakeepern.

I sista periodens inledning kommer Surahammar ut starkt och skapar ett par vassa lägen som Väsbys målvakt kämpar ned. Efter Suras staka start på perioden tar Väsby tag i matchen och är nära att utöka efter en frän soloprestation av Robin Karlsson. Väsby fortsätter att sätta press och Surahammar ges inga chanser till att få igång något eget spel. Mitt i perioden så stänger Väsby igen matchen med ytterligare grannlåt av Åsell och Wictorsson som avslutar distinkt till 5-3 som blir slutresultatet för kvällen.

Matchen i siffror
Period 1 slutar 2-1 med 8-7 i skott
Period 2 slutar 2-2 med skott 12-10
Period 3 slutar 1-0 med skotten 12-6

Vi börjar se konturerna av en väl fungerande lagmaskin där formationerna börjar fungera väldigt bra tillsammans. Något överkonstruktiva i egen zon stundtals där en enkel sarg ut skulle vara bättre än en pass bakom ryggen vid egna blå. Det är glädjande att se att vi i år mönstrar så mycket spelskickliga backar som verkligen vill vara med i det offensiva spelet som exempel kan nämnas Robin Karlsson och Kevin Hermansson-Axh som river stora sår i Surahammars defensiv i sina attacker. Även anfallsformationerna ser ut att börja känna sig bekväma med varandra och det var en hel del grannlåt i anfallszon med klappklapp spel med ryska förtecken. Kapten Korduner ser mer vältränad ut en någonsin och tar ett stort ansvar såväl offensivt som defensivt och Calle Åsell börjar se bekväm ut i Väsbys grönröda dräkt.

Nu var inte Surahammar en riktig värdemätare på formen. Om det var deras målvakt eller Väsbys oförmåga som höll siffrorna nere det lämnas öppet. På fredag kommer säsongens första värdemätare, då seriekollegan och topptippade Hudiksvall kommer på besök, välkomna att tillbringa fredagskvällen i Vilundahallen med en spännande hockeymatch.